Kea Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 (endret) Jeg har aldri fått til pommes frites skikkelig. Enten blir de for oljete, for myke eller for mye stekt. Helst skulle jeg jo fått dem til sånn som de gjør på utesteder, men jeg må nok bare aksepterte at de ikke blir sånn hjemme. Jeg vil i det minste ha dem litt sprø uten at de er for mye stekt eller fettete. Hvordan får jeg dette til i stekeovn? Lei av soggy fries. Da snakker jeg forresten om frosne, ikke hjemmelagde. Endret 12. september 2014 av Therawyn Lenke til kommentar
madammim Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Min erfaring er at du ikke får ordentlig pommes frites i stekeovn. Det beste jeg har kommet frem til er godt varm olje i ei gryte, og kanskje 1/4 pakke av gangen (150 gram eller noe deromkring). Mener temperaturen skal være 180° for de som har termometer. Lenke til kommentar
Kea Skrevet 12. september 2014 Forfatter Del Skrevet 12. september 2014 Da vurderer jeg å gå til innkjøp av en frityrkoker. Da må de bli bedre enn i stekeovn, i alle fall. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Er nok langt bedre å faktisk steke dem i olje, som Madammim sier, men en bør ikke spise det for ofte! Lenke til kommentar
Kea Skrevet 12. september 2014 Forfatter Del Skrevet 12. september 2014 Jeg tror jeg spiser pommes frites sånn en gang i året eller noe. Så det er nok ikke noe problem for meg. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Pommes Express fra Rema er ikke så værst. Pleier bare å åpne ovnen og sjekke til de har rett konsistens. Fordelen med stekeovn framfor å fritere dypfryst er mindre utviklig av akrylamid. Godt mulig at det er dette som er gjort med Pommes Express. Lenke til kommentar
Kea Skrevet 12. september 2014 Forfatter Del Skrevet 12. september 2014 Kan prøve de da. Takk for tipset. Lenke til kommentar
TMB Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Grillmodus på 300C anbefales, men hold øye med de da de fort blir svidd. Lenke til kommentar
Prusk Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 (endret) Skjønner ikke hvorfor folk legger dem i ovnen. Jeg bruker frityrolje rett i en jerngryte (kan bruke alle gryter, men jerngryter har egentlig godt av et oljebad uansett...). Når det freser rundt en tresleiv er oljen varm nok - kok små porsjoner for å unngå å kjøle ned hele oljen. Burde være åpenbart, men; Ikke bruk for sterk varme/full varme på oljen. Jeg bruker hullsleiv eller pastaskje for å fiske opp igjen pommes fritene. Skal du lage pommes frites direkte av potet selv må du gjøre kokeprosessen i to omganger, i tillegg til å skylle av dem i vann før første koking (i smult/olje). Altså: Poteter: Kuttes Skylles (legges i vann mens man kutter opp flere...) Tørkes - bruk tørkerull. Gjerne sett i kjøleskap om du har tid. Kokes i vann (valgfritt - jeg gjør det aldri, det tar for mye tid, lett å ødelegge dem osv..) Kokes i olje - rundt 115-125 grader. Tas av straks du ser antydning til farge på dem. Legges på rist /tørkerull. Nå er dem "butikklar" - frites fra butikken leveres som disse. Fra butikk: Kokes i olje - rundt 180-200 grader. Tas av når du synes dem ser ferdig ut... Legges på rist/tørkerull. Saltes. osv. Endret 12. september 2014 av Sovehest Lenke til kommentar
Vice Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Kjøp deg frityrkoker om du er glad i pommes frites. Blir perfekt resultat. Lenke til kommentar
Kea Skrevet 12. september 2014 Forfatter Del Skrevet 12. september 2014 Jeg er ikke sånn kjempeglad i det egentlig, var bare fordi jeg skal lage et som tilbehør i dag (som er ganske sjeldent) at jeg spurte. Lenke til kommentar
Hotel Papa Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Kan lage masse rart med en frityrkoker: https://www.youtube.com/user/CultMoo/videos?view=0&sort=p&shelf_id=0 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Hehe, ja man kan frityrsteke det meste, og det meste blir også digg når det frityrstekes, men helsemessig er det nok ingen god idé å la frityrkokeren få for stor plass innenfor kostholdet Lenke til kommentar
SKAÐI Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Kjøp Hoff sine "opphøgde poteter" de som bare skal steke i 5 min, de blir tilnærmet like gode som frityrstekte... Lenke til kommentar
Kea Skrevet 12. september 2014 Forfatter Del Skrevet 12. september 2014 Jeg gikk for Kløver sine "potetbåter med skall" og de ble kjempegode. Tror jeg bare skal holde meg til det istedenfor pommes frites. Både enklere og sunnere (tror jeg). Men tusen takk for all respons. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Kjøp Hoff sine "opphøgde poteter" de som bare skal steke i 5 min, de blir tilnærmet like gode som frityrstekte... Tror nok det er dem som produserer Rema sine Pommes Express. Lenke til kommentar
madammim Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 De beste pommes frites jeg har smakt er konas trippel-stekte. 3 ganger i frityren, 2 ganger i fryseren. Helt fantastisk sprø og melne i midten Det som kommer nærmest er sikkert dobbelt-stekt, har ikke testet, men kjøpe-pommesfrites stekt i god og varm olje i passe små porsjoner nærmer seg litt. Vi har frityr-koker, men bruker den 1 gang om året, til nyttår. Ellers steker vi pommes frites i vanlig jerngryte. Dette fordi man trenger bare 0.5-1 liter olje i stedet for 2 liter... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå