Gå til innhold

Få penger til å "forsvinne"


Import321

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg holder på med en skoleoppgave hvor hypotesen lyder som følger:

 

Du har x stjelte kroner på en bankkonto.

Hvordan får man pengene til å "forsvinne" fra norske myndigheter?

 

Vil det være en mulighet å flytte pengene til et skatteparadis som ikke har informasjonsutveksling med Norge?

 

Hadde satt stor pris på hjelp fra noen som vet hva de prater om!

 

Mvh Kristine

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mindre summer: betal mat og generelt forbruk kontant, og spar lønn. Sånn sett vil det fremstå for skattemyndigheter at du er veldig flink til å spare. Du klarer kanskje å vaske 50K i året, siden du må ha elektronisk forbruk også (trenger alibi for Økokrim).

Men hvis du først har klart å gjøre pengene digitale har du jo et lite "problem" siden de allerede finnes i registeret til Økokrim. Ethvert uttak, både innenlands og utenlands vil være sporbart. Problem.

Hvordan klarte forresten "skoleoppgave" å få dem inn på en norsk bankkonto? Det er ikke lurt å stikke innom en DnB-filial og sette inn 2 millioner stjålne penger

Lenke til kommentar

Jeg tviler på at du kan skjule pengene ved å overføre dem elektronisk til en bank. Dersom norske myndigheter vet at de er stjålet, er det neppe noen banker som vil ta imot dem vil la være å betale dem tilbake, på forespørsel fra førstnevnte. Alternativene er nok å kjøpe bitcoins, eller å ta ut pengene fort som svint. Det er en grunn til at kriminelle bruker kontanter. Det finnes flere måter å «vaske penger» på, noen er nevnt her.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar

Du har x stjelte kroner på en bankkonto.

Hvordan får man pengene til å "forsvinne" fra norske myndigheter?

 

Definér "forsvinne".

 

Skjult for myndighetene er vel definisjon nok, er det ikke?

 

Her spørs det vel litt på summen... men når de allerede er på konto, altså registrert digitalt i en bank tror jeg det blir en vanskelig jobb.

Lenke til kommentar

Om pengane fyrst står på ein konto i ditt navn så er det vell forseint å få dei til å forsvinne då det finnes ein logg som viser at du har hatt pengane. Då er vell det einaste du kan gjere å prøve å kvitvaske pengane slik at det ser ut som at du har gitt dei vekk medan du eigentleg fortsatt har pengane?

 

Når du fører pengane ut av den norske kontoen så vil vell den norske banken melde frå om transaksjonen sjølv om mottakarbanken er i eit land som ikkje utveksler informasjon om innskudd til myndigheitene?

Lenke til kommentar

Når du først har pengene på kontoen, vil sporene uansett være der (Så sant du ikke lever i en film, hvor du bryter deg inn og sletter informasjonen i løpet av natten). En måte å muligens kvitte seg med disse pengene, slik at de lenger ikke er en del av din "eiendom", vil være å opprette et falskt selskap i noen andre sitt navn. Eventuelt få noen til å opprette et. La oss si du betaler en for oppstart av et veldedig selskap i han sitt navn. Du overføre x antall millioner til dette veldedige formålet, i god tro om at dette da går til selvfølgelig veldedighet. Eieren beholder x antall kroner, og du får resten i kontanter.

Her vil det selvfølgelig være lurt å ikke ha noen relasjoner til personen som oppretter foretaket, og muligens lage et bedre skalkeskjul, som ved at noen av pengene kan spore til veldedig arbeid.
Dette var bare et veldig enkelt scenario, men i realiteten kan du kvitte deg med pengene. Det som er dumt er at pengene har vært på en bankkonto i ditt navn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...