Gå til innhold

Eksterne backup HDD


Anbefalte innlegg

Ettersom jeg har foto som hobby blir det med tider mye bilder, disse bruker jeg å ha backup av slik at alle bildene ligger på to eksterne HDD. Nå begynner disse å bli fulle og jeg trenger derfor et par nye.

 

Jeg vurderer å begynne å bruke Mac for bilderedigeringen(bruker nå Windowsmaskin), slik at det kunne vært fint å kunne benytte overføringshastigheten macen kan tilby, men alt har sin pris, så dette er ikke et must. Jeg tenker videre det kunne vært fint å overføre fra den interne HDD til begge eksterne samtidig, for å forenkle prosessen og samtidig forsikre meg at jeg ikke surrer, men kan være sikker på at alt er på begge…., mener å ha fått med meg at RAID eventuelt kan være noe slikt?(om dette da ikke blir komplisert med ekstra programvare etc?). Men dette har jeg ikke noe greie på, så setter pris på anbefalinger og synspunkter fra dere……?

 

Uansett RAID eller ikke, Thunderbolt eller Usb 3, ønsker jeg deres anbefalning av eksterne hardisker og hvordan dere ville gjort dette på best og kjappest mulig metode….?

 

Og, bør en kjøpe så store HDD som mulig til dette formålet. Eller er det like lurt å kjøpe litt mindre ala 1 TB, og heller kjøpe nye oftere?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke hva som er best eller hva du bør gjøre eller ikke, men jeg får levert i dag:

1 stk D-LINK Sharecenter Puls 2-bay

2 stk WD 3 TB NAS harddisk.

totalt 2600,- på Multicom.

De blir montert sammen, og planen er å sette dem inne i våpenskapet, med kabler ut gjennom skruehullene på baksiden. De blir stående i RAID med full kopi på begge diskene. Regner med å klare meg en stund med det.

Jeg kjøpte så store disker som NAS-en takler, for å slippe å ha jobben med å kjøpe nye for å gå opp i størrelse oftere enn nødvendig. Når de blir for små få de heller få selskap av nye og større, det blir sikkert ikke på en god del år enda, så da er det sikkert noe nytt og bedre/større på markedet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...