Hønemor Skrevet 10. september 2014 Del Skrevet 10. september 2014 Hei Er kanskje litt hønemor når det gjelder mine barn og min samboer.. derfor også mitt valg av brukernavn her inne.. hehe. Min samboer skal dra bort til huset vårt for å snekre og gjøre klart for at vi kan flytte inn.. det er ett gammelt hus så det er mye å gjøre. Det elektriske er gammelt og ledninger henger overalt...så bekymrer meg litt for at det skal skje noe når han er alene der.. spesielt siden han ikke har fått opp røykvarslere enda. MEN, det verste er at han har tatt frityrkokern med dit, så han kan lage seg litt junk mens han jobber... er såklart bekymra for at han skal glemme å skru av også legger han seg for å sove eller noe... så mitt spørsmål er: Hvilken olje er TRYGGEST å bruke? å hva bør han styre unna? Lenke til kommentar
Insomniatic Skrevet 10. september 2014 Del Skrevet 10. september 2014 (endret) Klarer meg alltid fint med en Firstprice-dunk det står Frityrolje på (eller noe i den dur). Han bør vel styre unna alt av olje som ikke tåler høye temperaturer, noe som gjerne står på flaska/dunken. Kan tenke meg at olivenolje ikke bør brukes, da jeg har hatt dårlig erfaring med det i forbindelse med matlaging ved høye temperaturer. EDIT: Bør ikke denne være postet under Mat og Drikke? Endret 10. september 2014 av Insomniatic Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 11. september 2014 Del Skrevet 11. september 2014 (endret) Raffinerte oljer, f. eks. solsikke eller raps. Noe mer info: http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/mat/stor-vg-guide-vis-oljevett/a/10070076/ Endret 11. september 2014 av ^fmj Lenke til kommentar
Syar-2003 Skrevet 12. september 2014 Del Skrevet 12. september 2014 Frityrkoker (moderne) er jo termostatstyrt da , så temperaturen blir holdt konstant på instilte grader. Så det tar ikke fyr i gryta som i gamledager med smult i gryte på steikeplate som blir for varm. Lenke til kommentar
Heatsink Skrevet 16. september 2014 Del Skrevet 16. september 2014 (endret) Så lengde du velger en olje som tåler varmen er det ingen oljer som er spesielt tryggere enn andre. Vil du derimot ha et konvensjonelt tips til oljevalg vil jeg anbefale rapsolje fra Europris. Endret 16. september 2014 av Heatsink Lenke til kommentar
( ) Skrevet 16. september 2014 Del Skrevet 16. september 2014 Det eneste som virkelig hjelper, er enten en fast rutine med å dra ut kontakten hver gang han har kokt noe, eller å konsekvent koble det via en kontakt der han må vri på en inntil-en-time-bryter for å få strøm. Eller å gå over til f.eks salater og frukt... 1 Lenke til kommentar
Bladkiosken Skrevet 27. mai 2016 Del Skrevet 27. mai 2016 (endret) Rapsolje trodde jeg også var bra. Det står jo til og med "en lekker rapsolje" på flasken jeg kjøpte i Danmark, men hvor feil kan man ta! http://healthwyze.org/reports/123-the-bomb-shell-truth-about-canola-oil At det er "Nordens olivenolje" som er skrevet i den VG-artikkelen over er jo bare tull og lureri! Tviler på at man kunne kjøpe rapsolje i Norge på 50-60-tallet. Endret 27. mai 2016 av Bladkiosken Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå