Gå til innhold

Koble ekstern USB-strømforsyning på USB-hub


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har en 4-porters USB-hub uten ekstern strømforsyning (http://www.clasohlson.com/no/USB-2.0-hub/38-5662).

Imidlertid har jeg en to-porters USB strømforsyning der utgang 1 leverer strøm til en Banana Pi. Jeg tror at denne har problemer med å levere tilstrekkelig med strøm til alt som er koblet til USB.hubben.

Spørsmålet er om jeg kobler utgang 2 fra USB-strømforsyningen til en ledig port i USB.-hubben. Vil denne da kunne levere til de andre enhetene som er tilkoblet hubben?

Endret av abraxa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sånn umiddelbart så kan jeg ikke se noe problem ved det. Ja, HUBen ser jo rimelig "dum" ut, og ser ikke for meg at det er noe som skal forhindre at en tilfeldig port også kan levere strøm til de andre.

 

Det er nå verdt et forsøk, og tror det er god sjanse for at det funker.

 

MEN, det er en viss sjanse for at spenningen kan være høyrere i HUBen, enn 5V-spenningen som PCen leverer. Det er ikke helt bra, for da vil det kunne gå strøm inn i maskinen også (på samme måte som de andre enhetene blir "ladet"/får mer strøm). Ikke mye, og tviler på at det er veldig problematisk, men noe uheldig, det er det. En løsning er rett og slett å skrape bort kontakten for 5V-inngangen i kabelen som går til maskinen, eller å kutte lederen.

 

Nedsiden er selvsagt at du MÅ bruke USB-strømforsyningen til en hver tid.

Lenke til kommentar

Takk for svar, ja jeg tror vel som deg at det ikke er så mye elektronikk i disse hubbene. I akkurat dette tilfellet er strømforsyningen for "pc" den samme USB-strømforsyningen som jeg vurderte å bruke i hubben, så dette burde vel gått bra.

 

Ideen var å spare meg for en tur til byen, Imidlertid har jeg ingen "Type A" hann-hann USB-kabel liggende, så da kan jeg like gjerne bytte hubben til en med ekstern strømforsyning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...