Gå til innhold

Er det riktig av produsenter å benytte skrivbordsversjoner a


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Maskiner med desktop prossesorer er en del billigere. så det kan være et godt alternativ til low-end produktene. Men for High-End maskiner så er det mye viktiger med lav vekt, lang batterilevetid og stabilitet. Men da må man også betale mer... At produsentene som selger bærbare maskiner med desktop prossesore ikke opplyser om det er feil.

Lenke til kommentar

Pr i dag benytter produsentene flere versjoner av de bærbare prosessorene + desktop-versjonen. Disse selges til forskjellige priser. Men produsentene BØR/MÅ opplyse om hvilken prosessor man kjøper.

 

F.eks. finnes bærbare med:

* Desktop-prosessor, (Veldig varme, sluker strøm, billige og veldig raske)

* Vanlige M-prosessorer (Varm, bruker middels med strøm, litt dyre, middels raske)

* Low Voltage prosessorer (Kjølig, bruker lite strøm, dyre, litt tregere)

* Ultra Low Voltage prosessorer (Veldig kjølig, bruker veldig lite strøm, er veldig dyre, og trege)

 

Bare de opplyser om hva jeg kjøper så er det ok. Da kan jeg selv vurdere om jeg vil betale mer for å få en som er mer stillegående, kjøligere, tregere og gir lengre batteri-tid.

Lenke til kommentar

Vel, Jeg antar at tilgjengeligheten også er en viktig faktor som ikke har vært nevnt her. Da det ikke har vært P4 prosessorer å få til de bærbare, kan jeg jo godt skjønne denne uviklingen. For min egen del ville jeg gjerne hatt en laptop med Amd Xp 2000+ istedenfor en treg pentium III, til en mye høyere pris også. Ytelse på bærbare har jo alltid vært ofret hvilket egentlig er ganske synd, for det betyr for mange at de heller kjøper seg desktop modeller når de gjerne ville hatt bærbar, bare ikke en treg en.

Lenke til kommentar

Hei,

 

se f.eks. http://www.toshiba-dm.com/products/product...omponentID=3840 - det står ingenting om at det er en desktop-prosessor som sitter i maskinen. Man kan dog se det dersom man har litt forståelse for prosessormerkinger. På produktsidene til Toshiba står det "Intel Pentium 4" - men dersom det hadde vært en mobil prosessor hadde det stått "P4-M". Men informasjon bør legges ut på en slik måte at det er forståelig for alle, og ikke bare for de med peiling.

 

Personlig tror jeg at, en av grunnene til at produsenter lanserer slike maskiner er jo at det ligger en pompøs markedsføringseffekt bak det hele. Det virker jo tross alt svært imponerende med en Pentium 4 med mange MHz under panseret.

Lenke til kommentar

Så lenge produsentene opplyser kunden om at det ikke er snakk om en prosessor tiltenkt det mobile markedet kan jeg ikke se noe galt i deres strategi. Spørsmålet er om forbrukerne får denne informasjonen.

 

På en annen side er det og forbrukerens ansvar å vite hva man bruker pengene sine på. Selgeren kan jo tross alt ikke mate hver eneste kunde med teskje.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...