Gå til innhold

Bruke kjøttskjæremaskin til å skjære rått kjøtt? (og eventuelt fisk?)


Anbefalte innlegg

Tenkte å gå til innkjøp av en billig kjøttskjæremaskin av noe slag.

 

Men før jeg gjør det lurer jeg på om folket her har noe erfaring med å skjære rått kjøtt med slike maskiner. Formålet er såklart til å lage beef jerky hjemme, men jeg klarer nesten ikke å skjære kjøtt eller noe annet med kniv noe særlig effektivt.

 

I tillegg lurer jeg på om det er mulig å skjære rå fisk til bruk i sushi på sånne maskiner også, av samme grunn som over. (Forutsetter såklart at maskinen og alle delene er helt rene så ingen bakterier ødelegger fisken)

 

Er det noen som har noe erfaring her?

 

(sushi og beef jerky må forøvrig være noe av det dyreste av god mat og snacks du får tak i norge, som du like gjerne kunne laget hjemme for en fjerdedel av prisen)

Endret av Insomniatic
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du kjøttbiten i frysen i en halvtime-time før du skjærer, så kan det hende den maskinen kan brukes. Har brukt et par kjøttskjæremaskiner i diverse restauranter jeg har jobbet for, og de billige er stort sett ubrukelige. Veldig svak motor og dårlig byggkvalitet gjør kuttingen unødvendig tung.

 

Prøv å ha kjøttet i frysen og bruk en brødkniv.

Lenke til kommentar

SKARP kniv, evt halvfrosset stykke kjøtt/fisk - samt evt. noe å støtte ting opp med, eller kile de fast med, slik at ting ligger rolig mens man jobber med de.

 

Addendum:

 

Jeg aner ikke om det finnes på markedet, men det slo meg at en hanske vevet av metalltråder, for den hånden som ikke holder kniven, kunne være en ide, sikkerhetsmessig sett...

Endret av akroev
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...