Gå til innhold

Luftstrøm - direkte inn/ut til cpu


Emancipate

Anbefalte innlegg

En ting som jeg allid har lurt på er hvorfor cpu-vifta bare blåser lufta rundt inne i kabinettet. Hvorfor lages den ikke sånn at den trekker luft direkte inn utenfra og blåser på cpu-en? Eller at den trekker luft fra kabinettet over kjøleribbene og direkte ut.

 

Er det kun praktiske hensyn (at kabinettet må passe til kjøleren) som er problemet, eller gir ikke dette noen praktisk gevinst? Selv synes jeg det høres helt genialt ut. ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finnes kabinetter med trakt for CPU: https://www.google.no/search?q=computer+case+cpu+funnel&client=opera&hs=p8j&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=SwIDVNWGGeTjywO754LACA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=972

 

Og du kan kjøpe kjølere som Noctua sine som trekker luften tvers igjennom kabinettet fra eks. front til bak:

https://www.google.no/search?q=noctua+nh-d14&client=opera&hs=n9j&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=hwIDVIyWLaLnygO8vIKYBw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=972

 

 

Ellers så er det ikke så varm luft inne i et kabinett (vanligvis) til at cpu overoppheter, og dette er en billig stock-kjøler du får med på kjøpet du nevner.

Lenke til kommentar

Det er ganske standard at viften bak på kabinettet er i ca samme høyde som CPU-sokkelen. Har man i en tårnformfaktor så stiller man den slik at kjølerviften og kabinettviften blåser i samme retning. Noen velger også å snu kjøleren 90 grader dersom det er en vifte i toppen av kabinettet og kanskje i bunnen også.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...