Gå til innhold

Onkyo LS-T10 vs Sonos Playbar


Anbefalte innlegg

Hadde plan om å kjøpe skikkelig stereoanlegg men det blir vanskelig å få aksept hos samboeren, spesielt etter at hun har oppdaget at det finnes lydplanker. Det blir dermed en lydplanke eller tilsvarende, og jeg har satt øynene på Onkyo LS-T10 og Sonos Playbar. Er det noen som har direkte erfaring med begge disse to? Fordeler/ulemper? Begge ble anbefalt av lyd og bilde, men jeg klarer dessverre ikke finne noen som har inne begge to til å lytte til.

 

Mitt inntrykk er at Sonos Playbar kanskje er hakket bedre egnet til musikk (og ikke minst beregnet for det), mens LS-T10 muligens gir bedre TV-lyd?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Onkyoen du linker til er ikke en lydplanke, det kalles lydsokkel, siden den er såpass dyr at man kan sette TVen oppå. Fordelen med denne fremfor en ren lydplanke er at den gir bedre lyd. Denne har også Suben innebygd slik at man slipper en som står alene på gulvet. Minuset er hvis benken du setter den på er såpass "løs" at den gir ekstra lyd når den knirker og rister.

 

Sonosen er nok best på film, fremfor musikk, men skal funke bra til begge. En kompis har denne. Den store fordelen med Sonosen er at du kan utvide den til ett ekte surround anlegg (play 1 eller 3 som bakhøyttalere, samt sub). Eller kun bruke den som den er. Du kan også utvide Sonos anlegget til andre steder i huset/leiligheten for å få musikk på badet, soverommet ect. Og sen tar både Spotify og Wimp, samt internett radio osv. Onkyoen må man muligens bruke en smart-TV for å få dette til, og dermed måtte ha TVen på også. Sonosen funker uten at TVen er på, og styres enkelt i fra en smarttelefon eller nettbrett

 

Minuset med Sonosen er når man spiller musikk, og telefon ringer. Da tar telefon biten over, og Sonos appen forsvinner, ikke like enkelt å trykke pause/mute når appen ikke er der. Men den ligger i neddragsmenyen på Android i hvertfall, så det er ikke så mye knot. Det andre store minuset er at den støtter ikke DTS. Kobler man til en kilde som sender dette ut, så får man ikke lyd. (Samme med Onkyoen)

 

Det andre minuset, gjelder egentlig begge to, er at man har få innganger, Onkyoen har 2 digitale. Slik at man må bruke TVen som hub. Problemet med det er hvis man f.eks. med Sonos setter opp i surround. Så får man kun stereo fra komponenter som er tilkoblet TVen. TVene sender IKKE surround lyd videre, kun stereo. Det er kun fra de innebyde tunerene og muligens smart-TV funksjonene man får surround ut av TVene på. Så kobler man til en BD spiller så får man kun stereo, hvis denne ikke er koblet direkte i Sonosen. Eventuelt gå for en mer tungvind løsning, å bruke en optisk switch. Disse har jeg kunne funnet i manuell utgave.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...