Gå til innhold

Hvilken Cognac til nybegynner?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Prøvde meg på en liten dram i går og kan vel ikke akkurat si jeg ble avhengig, men det smakte greit. Mulig det krever litt trening da mine smaksløker ikke akkurat er bortskjemt med kulinariske opplevelser.

 

Blir liksom litt for sterkt. Men skal prøve meg på flere drammer så kan være det tar tid og sette pris på det...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvix XOen ble for sterk ville jeg i hvertfall ikke gått for billigere, yngre cognac, da de vil ha en enda skarpere alkoholsmak. Braastad XO er en av de rundeste cognacene der ute; for en enda rundere smak kan du prøve den som er lagret på madeira-fat, men da begynner vi for alvor å snakke om bestemorscognac. ;) Egentlig tenker jeg at hvis du synes denne ble for sterk så må du være generelt uvant med brunt brennevin.

Lenke til kommentar

Cognac er litt sterkt, spesielt dersom du ikkje er vandt til å drikke rein brennevin.

 

Som ved alt anna så er også glass nummer to betre enn det fyrste glaset, dette fordi du då har fått klimatisert smaksløkane slik at du kjenner smaken av cognacen, og ikkje berre smaken av sprit.

 

Eg vil også anbefale at du prøver å runde av smaken med litt tilbehør. Cognac med kremkake er veldig godt, nokre bitar med mørk sjokolade passer også fint saman med eit glas cognac.

Med litt søtt på tunga så smaker det ikkje fullt så sterkt.

Lenke til kommentar

https://caskers.com/product/prunier-xo-tres-vieille-grande-champagne-cognac/

 

Anmeldelse av Prunier.

 

 

Den Xo nr 2 fra høyre "tres vielle" i denne videoen fra New York med 30-50 år er den samme XO som selges for latterlige lave prisen 540nkr på det norske polet. Grunnen til at Cognac faktisk er så billig i Norge i forhold til feks Sverige, er fordi Norge er et stort Cognacland, og produsentene ønsker å selge mye her. Til sammenligning er feks Sverige et Whisky land, som medfører at en del whiskyprodusenter selger billig der.

 

 

 

Kan jeg nevne noen ord om denne cognacen selv? Den er svært spesiell, og kompleks. Den er uten tilsatt sukker og uten E150/karamellfarge.

 

Denne cognacen er for meg en som får meg til å drømme meg til steder. Denne Cognacen får meg til å tenke på Oldemors frukthage. Modne og overmodnede plommer og epler og vissent løv. Utpreget fruktsmak og lukt. Litt krydder i form av kanel i slutten, og rancio-olje ligger som en hinne på ganen lenge etter. Dersom man dropper å pusse tenner så blir nok smaken til frokost.

 

Eneste annen drikke som får meg på en sånn reise er Laphroaigs whisky, men det går i retning tang og tjære, fisketur og saltsprøyt og en putrende dieselsnekke.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...