L4r5 Skrevet 15. august 2014 Del Skrevet 15. august 2014 Jeg er ikke all verdens ekspert i å parre hverken vin eller øl med mat. Men jeg er mann nok til å innrømme at det ikke er alt jeg veit. Derfor spør jeg her. Planen er å bygge opp et måltid rundt ølet. Inntil hovedretten tenkte jeg å legge meg på mitt favorittøl, som er Nøgne Ø sin IPA. Men hva er det som passer inntil dette? Til dessert tenkte jeg et litt søtere øl. Tar imot forslag til øl og desserter som passer sammen. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 15. august 2014 Del Skrevet 15. august 2014 Er dette en veldig lett øl? Når på året pleier du å drikke den? Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 15. august 2014 Del Skrevet 15. august 2014 Det er ikke spesielt lett, nei. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 15. august 2014 Forfatter Del Skrevet 15. august 2014 Vil ikke si den er så "tung" heller. Den er ganske bitter. Om noen snakker om "tung" øl så tenker jeg Imperial Stout eller noe. Drikker den stort sett året rundt. Jeg ser egentlig for meg at den passer med noe litt krydret mat, men jeg veit ikke helt. Derfor jeg spør. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 15. august 2014 Del Skrevet 15. august 2014 (endret) Jeg ser for meg at søtt, litt krydret svinekjøtt også passer fint. Curries og hamburgere bør også fungere fint. Salt og fet mat er vinnere. Endret 15. august 2014 av Lycantrophe Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 15. august 2014 Del Skrevet 15. august 2014 (endret) Du kan kjøpe deg et stykke svinenakket eller nakkekoteletter, skjære kjøttet i store biter og så braisere det i det samme ølet (husk å brune kjøttet ordentlig). Kan kanskje være godt med litt ovnsstekt blomkål og potetmos ved siden av. For å gjøre retten litt friskere kan du kanskje blande øl og cider/eple juice som flytende. Endret 15. august 2014 av ahpadt Lenke til kommentar
Feh Skrevet 16. august 2014 Del Skrevet 16. august 2014 Jeg føler det er ganske vanskelig å parre øl til mat fordi hver enkelt variant av et øl kan passe til forskjellige ting. En IPA kan passe ypperlig til noen ting, mens en annen kan være mindre god til de samme rettene, men bedre egnet til andre. Det handler litt om karakteren på ølet. Med det sagt, har jeg etter litt utforskning funnet ut at thaimat er noe av det beste jeg kan spise til en IPA, uansett merke. Rød eller grønn karri m/ kylling og ris smaker rett og slett himmelsk med IPA (og for seg selv forsåvidt ). Hamburgere er også et safe bet. Grillet kjøtt er vel også som regel anbefalt til IPA, men det er vel i bunn og grunn nesten anbefalt til alle typer øl. Lenke til kommentar
Panerai Skrevet 16. august 2014 Del Skrevet 16. august 2014 Indisk går vel også som en god match til ipa. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 18. august 2014 Del Skrevet 18. august 2014 (endret) Pulled pork for ekstra mange hipster-poeng.. Du kan for eksempel servere en god ost, for eksempel en Comté, med litt marmelade, mørkt brød og Nøgne Ø Brun, det funker knallbra! En porter eller stout til mørk sjokolade er også veldig godt. Endret 18. august 2014 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå