Gå til innhold

Trenger en 48V trafo...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

48V AC? Skal det gjøres om til DC så husk at 48V AC har Peak på ca 68V, som med store nok kondensatorer/lavt nok strømtrekk vil gi en DC-spenning som nærmere seg 68V. Dog må man ta hensyn til tap her og der, men med en regulator vil det da ikke være like viktig å treffe akkurat på 48V AC.

 

Edit: Og hvor stort slingringsmon tåler dette? En 48V trafo vil jo levere 48V AC (RMS) ved maks last, og gjerne ha 5-15 % høyere ved lav/ingen last.

 

Så det kan godt hende du slipper unna med en 45V trafo, eller 50V for den saks skyld, alt etter hva du skal gjøre med signalet videre, hvor nøyaktig det må være og hvordan du kom frem til dette. Ellers kan man jo alltids bare ta å seriekoble to trafoer på 24V (eller en med vinklinger som har 2x24VAC kan da seriekobles).

 

F.eks denne vil være 48V ved full last når vindingene er seriekoblet: https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=56-132-86&toc=18841

(men uten last vil den ha hele 60VAC i følge databladet)

 

Mens denne har ca 12% slingringsmon mellom null og full last (er også 48V):

http://no.farnell.com/triad-magnetics/vpt48-520/transformer-toroidal-2-x-24v-25va/dp/1785759

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Eg stoler IKKE på billig elektronikk. Kostnadene må være kuttet ett sted og eg kjøper ikke unnskyldningen med å kutte ut mellomledd. Det er kuttet i kvalitetskontroll, komponentvalg og i mange tilfeller fjernet komponenter som helt _strengt tatt_ ikke trengs for å få dritten til å tilsynelatende fungere.

 

Så eg ville vært særdeles forsiktig med å kjøpe inn 220VAC til 48VDC strømforsyning etter billigste leverandør. Både pga at det er snakk om 220V men og fordi det fort står på 24/7 uovervåket(selv om du i starten planlegger å ikke la det stå uovervåket) :)

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...