Gå til innhold

Siste Ordet 3


Ueland

Anbefalte innlegg

Det er en grunn til at det er dato-merking på ting, da. :roll:

Jepp, men den er ikke absolutt! Kjøtt blir ikke fordervet over natta, melk blir ikke sur over natta... Datomerkingen er veldig generell. Om maten er et par dager over dato så LUKT på den! Lukter det litt av den, så kaster du... Om det ikke lukter noe spesielt så er det helt trygt å spise! Bare tull å kaste fullt spiselig mat bare fordi den er en dag eller to over dato...sløseri!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Om maten er et par dager over dato så LUKT på den! Lukter det litt av den, så kaster du... Om det ikke lukter noe spesielt så er det helt trygt å spise! Bare tull å kaste fullt spiselig mat bare fordi den er en dag eller to over dato...sløseri!

Akkurat det samme sa kokke læreren min til meg, helt til den dagen det kom en man i dress og med en stor bunke ark under armen. (næringsmiddel tilsynet)

 

Det endte opp med en stort oppslag i avisen....

 

skal se om jeg finner det....

Lenke til kommentar

Datomerkingen er jo en slags helgardering, går fint å spise om den er litt over datoen, den fastsettes av regler trøkt nedover huet vårt av f.eks EØS. De setter datoen lavere enn den trenger, fordi ting kan være forskjellig på f.eks ferskvarer.

 

Tatt litt ut av huet og litt ut av ting jeg husker. :p

Lenke til kommentar
Bare tull å kaste fullt spiselig mat bare fordi den er en dag eller to over dato...sløseri!

Lover du? Jeg pleier ikke å lukte det når melken er sur, jeg. Jeg bare smaker det. Merker ikke noe spesielt med lukten..?

Om du sammenligner med "god" melk så merker du forskjell. Og melk blir IKKE sur over natta, med mindre du lar den stå lenge ute av kjøleskapet...

 

Jeg bruker å ha tempen i kjøleskapet litt lavere enn vanlig, da holder maten seg godt flere dager over dato :)

Lenke til kommentar
Om maten er et par dager over dato så LUKT på den! Lukter det litt av den, så kaster du... Om det ikke lukter noe spesielt så er det helt trygt å spise! Bare tull å kaste fullt spiselig mat bare fordi den er en dag eller to over dato...sløseri!

Akkurat det samme sa kokke læreren min til meg, helt til den dagen det kom en man i dress og med en stor bunke ark under armen. (næringsmiddel tilsynet)

 

Det endte opp med en stort oppslag i avisen....

 

skal se om jeg finner det....

Så er det kanskje (naturlig nok) strenge krav til resturantkjøkken? Om vanlige kjøkken hjemme blant den gemene hop måtte føye seg inn under samme krav så ville jo ingen ha fått lov å lage middag...

Lenke til kommentar

Likte ikke når de sa på skolekjøkkenet at "denne melken kan vi fint bruke til [Husker ikke hva dte var vi skulle lage]". Det var melk som hadde stått i kjøleskapet på skolen (ikke tro at det er kaldt), og hadde stått der uten å bli tatt av noen som skulle ha melk. Melka var vel 5-7dager over merkingen, den var litt småklumpete, og det luktet helt j*vlig. Snakker om skole som har god råd!

Lenke til kommentar
Vel vår skole fryste ned melken, og tok de opp når vi trengte det på skolekjøkkenet. Ble mye veldig gammel melk der ja.

 

 

og datomerkinger er jo selvsagt satt en stund _før_ ting vanligvis går ut for at man skal være sikker.

Det er ulovelig (næringsmiddel tilsynet ) :wee:

Ulovlig på et restaurantkjøkken, ja, men ikke hjemme eller på skolen. Dessuten, når du fryser ned melka så fryser du jo også ned bakteriene, så melka er like god etter at man har fryst den. :)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...