Acrid Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Det er en grunn til at det er dato-merking på ting, da. Jepp, men den er ikke absolutt! Kjøtt blir ikke fordervet over natta, melk blir ikke sur over natta... Datomerkingen er veldig generell. Om maten er et par dager over dato så LUKT på den! Lukter det litt av den, så kaster du... Om det ikke lukter noe spesielt så er det helt trygt å spise! Bare tull å kaste fullt spiselig mat bare fordi den er en dag eller to over dato...sløseri! Lenke til kommentar
b-real Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 BLAH!!Jeg vil ha bil...nå!! *vræl* http://img115.exs.cx/img115/7195/1416.jpg Oh...fett Lenke til kommentar
Putekos Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Bare tull å kaste fullt spiselig mat bare fordi den er en dag eller to over dato...sløseri! Lover du? Jeg pleier ikke å lukte det når melken er sur, jeg. Jeg bare smaker det. Merker ikke noe spesielt med lukten..? Lenke til kommentar
Staalkontroll Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Om maten er et par dager over dato så LUKT på den! Lukter det litt av den, så kaster du... Om det ikke lukter noe spesielt så er det helt trygt å spise! Bare tull å kaste fullt spiselig mat bare fordi den er en dag eller to over dato...sløseri! Akkurat det samme sa kokke læreren min til meg, helt til den dagen det kom en man i dress og med en stor bunke ark under armen. (næringsmiddel tilsynet) Det endte opp med en stort oppslag i avisen.... skal se om jeg finner det.... Lenke til kommentar
Fredrik Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Datomerkingen er jo en slags helgardering, går fint å spise om den er litt over datoen, den fastsettes av regler trøkt nedover huet vårt av f.eks EØS. De setter datoen lavere enn den trenger, fordi ting kan være forskjellig på f.eks ferskvarer. Tatt litt ut av huet og litt ut av ting jeg husker. Lenke til kommentar
Ø.B. Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 ååååå jeg var så sulten her en kveld. Så jeg fant en slik cottage cheese med jordbær greie. Så nesten ut som slik piano. er sikkert like godt tenkte jeg... Aldri smakt verre. Var som å spise gammal klumpete kulturmelk. Var jo sulten da så det måtte jo ned.... Lenke til kommentar
Acrid Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Bare tull å kaste fullt spiselig mat bare fordi den er en dag eller to over dato...sløseri! Lover du? Jeg pleier ikke å lukte det når melken er sur, jeg. Jeg bare smaker det. Merker ikke noe spesielt med lukten..? Om du sammenligner med "god" melk så merker du forskjell. Og melk blir IKKE sur over natta, med mindre du lar den stå lenge ute av kjøleskapet... Jeg bruker å ha tempen i kjøleskapet litt lavere enn vanlig, da holder maten seg godt flere dager over dato Lenke til kommentar
Acrid Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Om maten er et par dager over dato så LUKT på den! Lukter det litt av den, så kaster du... Om det ikke lukter noe spesielt så er det helt trygt å spise! Bare tull å kaste fullt spiselig mat bare fordi den er en dag eller to over dato...sløseri! Akkurat det samme sa kokke læreren min til meg, helt til den dagen det kom en man i dress og med en stor bunke ark under armen. (næringsmiddel tilsynet) Det endte opp med en stort oppslag i avisen.... skal se om jeg finner det.... Så er det kanskje (naturlig nok) strenge krav til resturantkjøkken? Om vanlige kjøkken hjemme blant den gemene hop måtte føye seg inn under samme krav så ville jo ingen ha fått lov å lage middag... Lenke til kommentar
-Teddy- Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Likte ikke når de sa på skolekjøkkenet at "denne melken kan vi fint bruke til [Husker ikke hva dte var vi skulle lage]". Det var melk som hadde stått i kjøleskapet på skolen (ikke tro at det er kaldt), og hadde stått der uten å bli tatt av noen som skulle ha melk. Melka var vel 5-7dager over merkingen, den var litt småklumpete, og det luktet helt j*vlig. Snakker om skole som har god råd! Lenke til kommentar
Acrid Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Hehe, de kjøleskapene på skolekjøkkenet er ikke mye kalde nei Lenke til kommentar
Juleniss1 Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Vel vår skole fryste ned melken, og tok de opp når vi trengte det på skolekjøkkenet. Ble mye veldig gammel melk der ja. og datomerkinger er jo selvsagt satt en stund _før_ ting vanligvis går ut for at man skal være sikker. Lenke til kommentar
Staalkontroll Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Vel vår skole fryste ned melken, og tok de opp når vi trengte det på skolekjøkkenet. Ble mye veldig gammel melk der ja. og datomerkinger er jo selvsagt satt en stund _før_ ting vanligvis går ut for at man skal være sikker. Det er ulovelig (næringsmiddel tilsynet ) Lenke til kommentar
FuglFøniks Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 (endret) Vil mene at det er litt naivt å tro at melken er like god som rett ut av kua dagen før "best før", men u"drikkelig" dagen etter. Dessuten det er forskjell på siste forbruksdag og best før. Endret 7. november 2004 av pain Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Vel vår skole fryste ned melken, og tok de opp når vi trengte det på skolekjøkkenet. Ble mye veldig gammel melk der ja. og datomerkinger er jo selvsagt satt en stund _før_ ting vanligvis går ut for at man skal være sikker. Det er ulovelig (næringsmiddel tilsynet ) Ulovlig på et restaurantkjøkken, ja, men ikke hjemme eller på skolen. Dessuten, når du fryser ned melka så fryser du jo også ned bakteriene, så melka er like god etter at man har fryst den. Lenke til kommentar
Staalkontroll Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Ulovlig på et restaurantkjøkken, ja, men ikke hjemme eller på skolen. Dessuten, når du fryser ned melka så fryser du jo også ned bakteriene, så melka er like god etter at man har fryst den. Det er ulovelig på et skole kjøkken Lenke til kommentar
sluffy Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Dessuten, når du fryser ned melka så fryser du jo også ned bakteriene, så melka er like god etter at man har fryst den. Man stopper ikke reaksjonen om man fryser noe ned, man forsinker den bare. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Dessuten, når du fryser ned melka så fryser du jo også ned bakteriene, så melka er like god etter at man har fryst den. Man stopper ikke reaksjonen om man fryser noe ned, man forsinker den bare. Bla bla bla... haddis: Da vet jeg om mange ulovlige skoler! Lenke til kommentar
Staalkontroll Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 (endret) Bla bla bla... haddis: Da vet jeg om mange ulovlige skoler! Skolen blir nok ikke "ulovelig" pga det EDIT: sendte det bildet til x-dama som skriver stygge meldinger til meg Endret 7. november 2004 av haddis Lenke til kommentar
Ø.B. Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Er det bare på steder her i byen at milkshake med sjokolade koster 50 øre mer enn den med jordbær? Tenker da mest på Rema 1000 Lenke til kommentar
Fredrik Skrevet 7. november 2004 Del Skrevet 7. november 2004 Har sikkert noe med at høsting av jordbær er så billig, man har ikke sesongarbeidere til å høste sjokoladen. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg