Gå til innhold

Siste Ordet 3


Ueland

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er skikkelig, skikkelig digg med linser. Jeg har brukt det i 2 år nå (trur jeg) og det tar ikke mer enn et apr uker før du faktisk får de på deg uten å slite noe særlig... Digg er det og.. men personlig vil jeg anbefale deg å ha dagslinser i noen måneder til du lærer å ta de på, så bytte til døgnlinser etterpå. De har du på i 6 døgn, så hviler de en natt, så 6 døgn igjen osv...

Og det at du ikke kan klø deg i øya er feil, klør meg i øya som bare det jeg, detter ikke ut forde... :)

(en ting jeg dog sliter med er at hvis jeg må bremse fort på sykkel, og har solbriller på, havner lett linsa på brilleglasset.... Det er kjipt)

 

@bfisk, skjedd noe mer med Kathrine og deg enda eller?

Lenke til kommentar

Skrivd ferdig kåseriet nå.

http://mscon.net/amiga/mitt/Det%20å%20vere%20russ.doc

 

 

edit: linken fuinker ikke 2 sec

 

http://mscon.net/amiga/mitt/Det%20å%20vere%20russ.doc

 

skjønner ikke hva som er feil....

 

cut`n past

 

Det å vere russ.

 

Kvart år stussar tusenvis av menneske over kvifor russen gjer slike merkelege ting. Kvifor skal me gjera alt frå å krabbe ein viss strekning til å ha sex i eit tre for å få ein russeknute. Kva oppnår ein med det. Me kler oss i fargerike dressar og sett på strykemerke, med bilde av vulgære ting. Me drikk oss drita, spreiar kjønnssjukdomar i offentlegheita og utvekslar kroppsvesker med vilt fremmande. Kroppsveska kjem ut att i form av spy, urin og drit, og dette skjer ofte midt i hagen til folk. Med livet som innsats køyrer me våre livsfarlege bilvrak til desse festane.

Alt dette er for å feire at skulen snart er over.

 

Men er det så ille som gamlingar og andre utanforståande vil ha det til? Nokon tilfeller er det så ille som overnemne, men er russetida mest positiv eller negativ? Eg trur russen gjer meir glede framfor ugang. Eg tenker da på at fleir menneske har glede av russen enn dei som tek skade av dei. Det at russen sjølv har det artig gjelder også. Dessutan gleder det mange andre. Dei aller fleste av oss er bare ute etter å ha det hyggeleg saman med andre, og frigi det subjektive i oss i litt større grad enn vanleg. At ein russ gjør rare ting er godteke og forventa av mange. Ungar skrik etter russekort, har vankrig med russen og det rare me gjer, som fks krabbe, er bare artig for folk å sjå på. Det livnar opp det daglege. Dei få tilfella av negativ art kommer i avisa, men det positive blir gløymd. Dette syns eg ikkje er rettig. Dette gjer at folk som berre får ein oppfatning av russ gjennom media, får ein negativ og feil holdning.

 

Og kvifor skjønnar ikkje utanforståande at desse knutane og merkelege tinga er artig? For du oppnår faktisk noko. Glede deg sjølv. Treng ein å vite kvifor? Er det å spille bingo, vinne kortspel, løyse gamle kryssord eller mimre så mykje meir logisk og nyttig?

Det er ingen grunn til å himle med augo over folk som har det moro, sjølv om du sjølv ikkje skjønnar kvifor. For det eitkvart menneske vil, er vera lykkeleg. Dermed oppnår det menneske det han vil, og ser du ned på det, er du eigentleg ganske dum. ”Sjå så dum han er og ler av seg sjølv”. Kven er mest lykkeleg, den som ler eller den som klagar på den som ler?

 

Eg trur ein markering av 13 års skulegang er viktig for å ha noko å hugse tilbake på.

Og russetida er noko du hugsar. Å ha noko å sjå tilbake på gjer deg eit kronologisk system å fôrhalde deg til, som styrkar identiteten, som gjer livet lettare.

 

Med alt dette meiner eg at russetida aukar livsgleda i staden for det motsette, og eg ser ingen grunn til å slutte med denne fine tradisjonen.

Endret av Åsmund
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...