Gå til innhold

Strømuttak fra EU til USA


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I hovedsak nay.

 

Men moderne strømforsyninger kan det, da de har en såkalt aktiv pfc-krets som takler et annet spenningsnett og frekvens (klarer både europeisk 50hz 230v og 60hz 115v som de har i USA).

 

For hver enkelt ting kan du se på baksiden av produktet om det er for 100v-240v, eller bare 220-240v som det er i europa.

 

Ps3 skal være det, og sannsynligvis de fleste ladere til bærbare.

 

Elektriske tannbørster tviler jeg er dette. Om den bare vil lade vesentlig tregere (pga for lav spenning), eller om den tar skade av det er ikke helt sikkert, men så lenge den ikke er ment for 115v (hvis det ikke står bakpå strømadapteret), så ville jeg ikke prøvd.

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, det er problemet. Jeg er ikke erfaren og godt nok kjent med innholdet i slike lav-effekt induksjons-lader som tannbørster er.

 

Man kan jo i mange tilfeller trekke denne slutningen, da det er logisk at mindre ikke bør gjøre skade. Og på "dumme" og enkle produkter som er linære så er det rimelig uproblematisk.

 

Men moderne reguleringskretser som det, vil med for lav spenning kunne prøve å senke motstanden for å øke strømstyrken, slik at den ønskede utspenningen/ladeeffekten oppretholdes. Den kompenserer altså for lavere spenning, med å øke strømstyrken.

 

Men med økt strømstyrke så kommer økt varme. Den høyere frekvensen vil også få en passiv pfc krets til å bomme.

 

Kort sagt så er det teoretisk mulig å ødelegge utstyr med alt for lav spenning, uten at jeg tør å si noe om sjansen for at det skjer. Tror egentlig det går bra, men er litt risky.

 

Med forsikring så kan det jo hende den dekker noe slikt.

 

Uansett hva du gjør så må du ha en overgang til deres stikkontakter i hvert fall. :)

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den har USBlader i reisepakken som fulgte med ser jeg. Da spiller det ingen rolle? USB er jo det samme verden rundt?

 

Utgangen fra en USB-lader eller en USB-kontakt på f.eks. en PC er den samme overalt ja. Men en USB-lader/strømforsyning som plugges i strømnettet er avhengig av å få riktig spenning inn. Nå er i dag de aller fleste slike ladere/strømforsyninger som brukes på det meste av dingser basert på en switcheteknikk som takler et stort spenningsområde. F.eks. 90-240VAC 50/60Hz.

For å være sikker bør du se på den dingsen du ønsker å putte i veggen at det står en spenning som går fra ca. 100-240VAC og 50/60Hz. Og du må som Andrull sier ha en overgang siden pinnene på kontakten er annerledes. Kjøper man på Clas Ohlson og lignende steder.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Adapteret/overgangen er kun for den fysiske tilkoblingen ja. Slik at du kan kobel det til stikkontakter i statene.

 

At det forskjellige passer overens elektrisk er opp til deg. :)

 

Å ha en konverterer fra 115V 60Hz til 230V 50Hz er nok ikke bare bare, og vil nok koste litt, da det ikke er så alt for lett. Vet ikke hvor du får det, men finnes garantert. Uansett, ville nok muligens vurdert en manuell tannbørste ja (gitt at det ikke står den støtter det). :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det enkleste er jo å se på de enhetene du ønsker å koble til strømnettet der borte, for å se om de takler spenningen. Viser et eksempel her fra en tilfeldig laptop-strømforsyning/lader:

post-32547-0-01156100-1407021898_thumb.jpg

Det jeg har ringet rundt med rødt viser Input 100-240V 50/60Hz og kan fint brukes.

 

Det eneste man trenger da er en overgang til selve støpselet slik at det passer i hullene i veggen som er annerledes enn her.

Jeg kan anbefale noe lignende som disse, de er ganske solide:

http://www.netonnet.no/art/hjem-og-fritid/strom-og-belysning/strom-og-installasjon/reiseadapter/SKROSS-CountryadapterUSA/184973.7904/

 

Er også en del rimeligere varianter, men min erfaring er at disse ofte blir litt "slappe" i kontaktene etterhvert, og virker dårlig. Eksempelbilde av en slik overgang:

post-32547-0-15774000-1407022107_thumb.jpg

 

Håper det var til hjelp, og at du får en god tur! Ikke mange ukene siden jeg selv kom hjem fra en tur i Uniten :wee:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vil noen av disse tingene eksplodere?

 

http://imgur.com/a/mDuGI#0

 

Jeg har også en S4.. er det trygt å lade den der?

 

Det første bildet er vel undersiden av en laptop. Kan ikke ut fra det si noe sikkert, du må se på strømforsyningen til denne.

Bilde 2 ser ut til å være en ekstern harddisk. Har denne en ekstra strømforsyning utenom, eller kobler du den bare direkte inn i en PC? Har den en ekstra strømforsyning er det denne du må se på.

Bilde 3 er en PS3, og denne vil ikke fungere i USA. Må ha 230V for å fungere.

Bilde 4 er vel gjerne tannbørste greiene, og den vil fungere fint.

Dingsen på bilde 5 har også riktig spenning og vil fungere fint.

 

Samsung S4 kan du ganske sikkert lade helt trygt ja. Alle mobilladere jeg har sett de siste åra fungerer fint på ulike spenninger fra 100-240V. Kan evt- se på laderen for å være 100% sikker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men på bilde 3 så står det jo sånn 220-240 50-60, var det ikke det den skulle ha for å klare å virke i usa?

Nei, dessverre.

 

Det må stå 100-240V for å være garantert at det skal funke i USA.

 

 

For hver enkelt ting kan du se på baksiden av produktet om det er for 100v-240v, eller bare 220-240v som det er i europa.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...