Gå til innhold

Etsende mat, jf ADR. Klasse 8


Gjest Slettet-376f9

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-376f9

ADR klasse 8 omfatter etsende stoffer, dvs stoffer som kan ødelegge menneskelig vev. Blant disse finner vi syrer, baser og oksiderende stoffer. Så vidt jeg vet er det bare baser som brukes i matlaging, nærmere bestemt lut til lutefisk. Er det noen som vet om mat som er basert på syrer eller oksiderende stoffer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I matvareindustrien brukes det jo mye rart, blant annet saltsyre. På kjøkkenet hjemme er det vel, som nevnt, eddiksyre og sitronsyre som er mest vanlig. I ølbrygging bruker vi sterke baser og syrer for henholdsvis vask og desinfisering. Syren vi ofte bruker er fosforsyre, og er så vidt jeg vet samme syre som man finner i bla. Cola.

Endret av madammim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...