Gjest Slettet-376f9 Skrevet 27. juli 2014 Del Skrevet 27. juli 2014 ADR klasse 8 omfatter etsende stoffer, dvs stoffer som kan ødelegge menneskelig vev. Blant disse finner vi syrer, baser og oksiderende stoffer. Så vidt jeg vet er det bare baser som brukes i matlaging, nærmere bestemt lut til lutefisk. Er det noen som vet om mat som er basert på syrer eller oksiderende stoffer? Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 27. juli 2014 Del Skrevet 27. juli 2014 Eddik, sitronsyre, natron? Lenke til kommentar
madammim Skrevet 28. juli 2014 Del Skrevet 28. juli 2014 (endret) I matvareindustrien brukes det jo mye rart, blant annet saltsyre. På kjøkkenet hjemme er det vel, som nevnt, eddiksyre og sitronsyre som er mest vanlig. I ølbrygging bruker vi sterke baser og syrer for henholdsvis vask og desinfisering. Syren vi ofte bruker er fosforsyre, og er så vidt jeg vet samme syre som man finner i bla. Cola. Endret 28. juli 2014 av madammim Lenke til kommentar
The Little Lucid Moments Skrevet 28. juli 2014 Del Skrevet 28. juli 2014 Redbull... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå