Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Trafo og dimmer på kjøkken


Anbefalte innlegg

I ettermiddag når vi skulle slå på spottene på kjøkkenet var alle døde. Skrudde av bryteren for å se om noen ledninger var løse. Kunne ikke se noen løse ledninger. Forsøkte å måle spenningen på bryteren og alt så ok ut. Klarte imidlertid å knekke litt av bryteren under demontering så denne må skiftes. Tok så å koblet sammen ledningene uten bryter og da sa det pang i den ene trafoen. Lokaliserte så trafo nr to og ohmet denne og sjekket spenningen ut. Denne var ok. Den første trafoen hadde ikke noe spenning ut når strømmen var på. Den ser derfor ut som den er død. Ohmet ledningene ut når den var av og de så ok ut, Spørsmålet er hva som egentlig har skjedd?

 

Når jeg koblet av og på begge trafoene lyste lysene som var koblet til den som virket normal men ikke den som smellet kom fra. Det er også ikke lys i de siste lysene, sannsynligvis er det en trafo til et sted. Det er totalt 8 lys og 3 lys er koblet til de to trafoene (totalt 6). Antar at det er koblet til to lys på siste trafo.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hvis noen fortsatt lurer så er det fikset nå. Årsaken til problemet var at det var koblet 5x spotter til en 105W trafo. Lysene var på 35W stykket, så det har vært en skjevfordeling der. Fått ny kraftigere trafo og byttet ut lysene med 20W. Nå benyttes bare under 50% av kapasiteten til trafoen. Også fått ny elko dimmer. Den andre dimmeren var et ukjent billigmerke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...