Gå til innhold

Hvordan ha en lucid dream (guide)


Anbefalte innlegg

Hei, er ny på forumet og tenkte å lage en liten guide på hvordan man kan ha en lucid dream. Lucid dreaming eller "bevisst drømming", vil si at du er klar over at du drømmer. Det kan være at du ser noe uvanlig i en drøm, og finner ut at dette må være en drøm. I en lucid dream er alle sanser som i virkeligheten. Du kan føle, smake, lukte osv. I en lucid dream kan man gjøre alt man ønsker. Hele opplevelsen føles så ekte at det er vanskelig å skille fra virkeligheten. Du kan tenke på at du sitter å leser denne tråden akkurat nå, hva om du finner ut at du egentlig drømmer? Så ekte føles en lucid dream ut. Det å ha en lucid dream kan være vanskelig. Jeg har derfor lyst til å dele to teknikker som jeg syntes fungerer bra. Husk at det kan hende at man ikke får det til på første forsøk. Med litt tålmodighet, så vil du oppnå en lucid dream ganske raskt.

 

De to teknikkene er FILD (finger-induced-lucid-dream) og WILD (wake-induced-lucid-dream).

 

WILD Lucid Dream

 

Generelt om WILD

 

WILD teknikken stammer i fra buddismen i Tibet, der den er kalt drømme yoga. WILD teknikken går igjennom 3 faser før man kommer inn i en lucid dream. De tre fasene er; avslappings perioden, "The Hypnagogic State"(der kroppen går i paralyse) og oppbygging av drømmen. Den beste tiden å prøve WILD er etter 4-6 timer med søvn. Da er kroppen avslappet, og større sjanse for å komme inn i REM fase ("drømmefasen").

 

Fase 1 - Avslappingen

Tenk på hvordan du sovner hver natt. Da mister vi bevisstheten og sovner. Nå skal vi la kroppen sovne, men vi skal være bevisst. Altså kroppen skal sovne mens vi er helt klar i hode. Høres kansje litt rart ut, men det er mulig. Etter du har sovet i 4-6 timer, så står du opp. Vær våken i 10-20min før du legger deg igjen. Nå legger du deg på ryggen med armene ved siden av deg. Du lukker så øynene, puster rolig og lar kroppen slappe av. Etter noen minutter (varierer fra 5-20min) vil du kjenne en trang til å bevege på deg. Når lurer hode/bevisstheten om kroppen din har sovnet. Dermed sendes det signaler som skal få deg til å flytte på deg. Du skal ignorere disse signalene. Du skal ligge fullstendig rolig og avslappet. Dette er lettere sagt enn gjort, men ubehaget varer kun i relativt kort tid.

 

Fase 2 - Paralysen

Denne fase syntes mange er skummel, mens andre syntes den er fantastisk. Nå klarer du ikke å røre kroppen din i det hele tatt. Du er fullstendig paralysert. Du vil begynne å høre rare lyder (noen som roper på deg etc.), hallusjonere, vibrasjoner, følelse at noen presser deg ned i senga, følelse at du flyter etc. Dette varier veldig fra person til person. Det er vanskelig å forklare denne fasen, men det er noen du ikke glemmer når du opplever det. Ikke kjemp i mot, bare la ting skje

 

Fase 3 - Oppbyggingen av drømmen

Nå kommer du snart i en lucid dream. Det er i denne fasen mange mislykkes. Her må du bestemme deg om du vil ha lucid dream. Mange blir redd, og tørr ikke forsette. Hemmeligheten er å holde seg avslappet og ikke prøve å hindre noe som helst. Nå vil alt fra paralysen (lyder, hallusjasjoner, stemmer, osv) forsvinne. Det er nå du skal begynne å se for deg en drøm. Begynn med å lage deg et bilde av et sted du har lyst å være. Prøv å få så mye detaljer som overhode mulig. Etterhvert vil det bli mer å mer realistisk. Til slutt så kjenner du at du "glir" inn i bilde. Det er ubeskrivelig følelse. Du er nå i en lucid dream.

 

Tips

- Når du tror du har kommet i en lucid dream - gjør en virkelighets sjekk

- Under hele WILDen si til deg selv "nå drømmer jeg"

- Alltid gjør en WILD etter 4-6 timer søvn

- Ikke bli redd for paralysen - det er naturlig prosess som skjer hver natt

 

FILD Lucid Dream

 

Generelt om FILD lucid dream

Dette er en teknikk baserer seg på små bevegelser i fingrene i det man sovner. Denne teknikken har blitt svært populært på grunn av suksessraten. Du trenger ingen erfaring med lucid dreaming fra før, og du kan få en lucid dream i natt ved hjelp av teknikken. En forehåndsregel du må ta før du begynner med FILD er å gjøre teknikken etter 4-6 timers søvn. Dette fordi kroppen er svært avslappet og du vil mest sannsynlig gå rett inn i en REM fase (drømmefasen) når du sovner.
Trinn 1 - Sett på vekkeklokke
Før du legger deg, så sett vekkeklokken til å vekke deg om 4-6 timer. Av erfaring vet jeg at jeg ofte skrur av alarmen ubevisst midt på natten. En anbefaling er å ha en app der du må løse et matte-stykke etc.
Trinn 2 - Stå opp
Når du vekkes av alarmen stå opp å gå på toalettet, drikk vann etc. Dette er for å bli litt mer bevisst, slik at du husker at du skal gjøre en FILD.
Trinn 3 - FILD teknikken
Nå som du ligger avslappet i senga, skal du forsøke FILD teknikken. Du vil ganske raskt begynne å føle at du sovner igjen. Nå skal du ta pekefingeren og langefingeren, og presse de forsiktig ned i senga. Se for deg samme bevegelse du bruker når du trykker på et tastatur. Fingrene skal være avslappet og ikke stive. Dette stimulerer en del av hjernen som gjør at du er bevisst, mens kroppen sovner. Denne korte videoen viser korrekt utføring av FILD teknikken.
Trinn 4 - Reality check
Etter cirka 30 sekunder etter du begynte med FILD, skal du gjøre en reality check. Prøv å ikke telle de 30 sekundene, men bare å prøv å se for deg 30 sekunder. Den letteste måten å gjøre en reality check er å holde for nesen mens du prøver å puste gjennom den (øynene skal være lukket). Klarer du ikke å puste igjennom er du ikke en lucid dream enda. Slapp av igjen og gjør hele prosedyren om igjen. Klarer du å puste igjennom nesen, mens du holder for, har du oppnådd en lucid dream!
Trinn 5 - Visualisere drømmen
Nå som du klarer og puste igjennom nesen og ligger med øynene lukket, skal du visualisere drømmeverdenen. Du kan f.eks visualisere rommet ditt. Dette bygger opp drømmeverden slik at når du åpner øynene er du på det stedet du har visualisert, og du kan ta resten derifra.
Konklusjon
- Sett på alarm til å vekke deg etter 4-6 timer
- Stå opp og utfør FILD teknikken
- Etter 30 sek gjør en reality check
- Fungerer reality checken så har du oppnådd en lucid dream
Sluttord
Håper disse to guidene er til hjelp. Har du noen spørsmål om lucid dreaming, så er det bare å spørre. Hadde vært moro om du kunne ha postet om du fikk til noen av teknikkene. Lykke til :D
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

NB! Glemte å legge ved video med FILD demostrasjon. Her kan du se den.

 

Kan også legge med noen gode nettsider og videoer om lucid dreaming.

www.youtube.com/watch?v=tVbv0ZkIkVU (søvnparalyse/WILD).

www.youtube.com/watch?v=m_uxMO1oAxg (WILD)

www.youtube.com/watch?v=TzwVOwwktrk (søvnparalyse)

www.youtube.com/watch?v=i-vnfG9Byik (FILD)

Endret av tradingking
Lenke til kommentar

 

 

Dette bygger opp drømmeverden slik at når du åpner øynene er du på det stedet du har visualisert, og du kan ta resten derifra.

 

 

Skal en åpne øynene? Skal gi dette ett forsøk, men det høres jo nesten litt for enkelt ut eller?

 

I utgangspunktet skal man ikke gjøre det. MEN har selv erfart at det noen ganger ikke funker å "bygge" opp en slik drømme verden. Går det ikke for en annen grunn, så åpne øynene. Har du gått igjennom sleep paralysis, vil du se at du "våkner" i senga igjen. I mange tilfeller vil dette være en "false awakeening". Med andre ord, så er du i en lucid dream. Ta en reality check visst du bestemmer deg for å åpne øynene. Lykke til :D

Endret av tradingking
Lenke til kommentar

Hadde èn i natt, men mistet kontroll etterverdt.

i drømmen: var på soverommet mitt, og så ut av vinduet. jeg bestemte meg for å kaste en bamse eller noe ut av vinduet, og istedenfor å dette i bakken så fløy den oppover. skjønte da at dette var en drøm.

så jeg kastet også meg selv ut av vinduet og fløy avgårde. fløy en liten stundt og letet etter en jente jeg ville treffe i drømmen, når jeg hadde truffet henne og sagt hei så mistet jeg kontroll over drømmen og ting fadet ut.

Endret av ILunde
Lenke til kommentar

et stort problem jeg ofte har under LD er at jeg våkner når jeg først begyner og ha det, det er litt plagsomt

Når du føler at dette skjer, så ta å kniss hendene sammen eller spinn rundt. Dette stabiliserer drømmene slik at du ikke våkner :)

Endret av tradingking
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...