Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132

Ville for alt i verden unngått motemerker, slik som Armani. De kommer som oftest med kvartsverk, og de er etter min mening ikke verdt pengene. Bla deg tilbake i denne tråden, vi har hatt flere slike diskusjoner.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274

Men er ikke hovedfokuset deres at klokken skal se bra ut? En kan jo gå å bære rundt på en atomklokke også, det finnes vel ikke bedre "urverk"

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Men er ikke hovedfokuset deres at klokken skal se bra ut? En kan jo gå å bære rundt på en atomklokke også, det finnes vel ikke bedre "urverk"

Klart det, men jeg betaler ikke 150k for en klokke i rosègull, med kvartsverk. Poenget er jo at en skal få litt valuta for pengene, og hva er poenget med å betale 3k for en klokke med verk til en tier? Da ville jeg mye heller betalt den samme summen, og fått et verk som det har gått mye tid til å lage, og som er lagd for hånd. Bare tenk på designingen av et mekanisk verk, hvor vanskelig det er for å få det til å gå innenfor en så liten som mulig feilmargin.

 

For 5k kan du få Armaniklokka, der verket er verdt 20kr. Tror du urkassa koster 5k å lage? Hva får du igjen for det? Føler du at du har fått valuta for pengene?

Eller så kan du kjøpe en mekanisk klokke for 5k, der verket faktisk koster litt å lage, og regnskapet går litt bedre opp.

 

Just my 2 cents :)

Lenke til kommentar

 

Dette har vært diskutert mange ganger før, og de fleste "faste" medlemmene av tråden har frarådet folk å kjøpe overprisede motemerker med billig quartz-urverk. SuperSaxy har kommet med noen fine forslag. Spørsmålet er om du vil ha dress-klokke, bruksklokke, eller en klokke til alle anledninger.

 

Du bør kunne få tak i mekaniske klokker fra Longines, Seiko, Orient, Certina, Tissot, Victorinox, Citizen, Hamilton, Oris, Steinhart m.fl. for pluss/minus 5000,-

 

Min neste klokke blir nok en Seiko SAR*-et eller annet i alle fall. Men siden den allerede var foreslått, får jeg komme med et annet forslag. En nydelig flygerklokke:

 

1237960d1380601088-help-chronograph-whit

Hamilton Khaki Chrono

Endret av Orwandel
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes jo en del såkalte "dress divers", som vel er dykkerklokker, men med et litt mindre "tool watch" preg. De bygger gjerne litt lavere, og har en litt mer klassisk look. Slike klokker går til det meste, i alle fall.

 

F.eks. en Longines Legend Diver. Lærrem når man går på restaurant, gummirem når man... eh... dykker. Stållenke på jobb.

 

798756d1345649123-*-official-longines-le

Endret av Orwandel
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...