Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Her er et google-bilde av klokka som for øyeblikket er på min arm, forresten:

img55311559.jpg

Kinetic, så jeg slipper å skifte batteri, og perpetual calendar, så jeg slipper å stille dato. I tillegg fortsetter Premier-klokkene å gå på sparemodus når batteriet blir lavt, slik at jeg kun trenger å stille klokka hvis jeg har den av hånda i mer enn fire måneder.

Altså:

Hvis klokka har ligget i ro en stund, stopper viserene. Hvis jeg beveger på klokken, stiller den seg selv.

 

Ganske praktisk.

 

[edit]

Dersom det var uklart, dette er et Seiko-ur

 

Dette er just presis den klokka jeg har, bare med svart urskive og blanke detaljer. :) Godt fornøyd med den, ja.

Endret av henrikwl
Lenke til kommentar

Vurderer nå å legge til enda klokke i samlingen min, har sett på en del forskjellig i det siste, men nå heller jeg mest mot en speedy ettersom dette er en klokke jeg mener enhver klokkeentusiast burde ha i "samlingen" sin.

 

Men da er spørsmålet; Skal jeg gå for den opprinnelige "moon watch" med manuelt opptrekk, den automatiske utgaven av den opprinnelige "moon watch" eller skal jeg gå for den med manuelt opptrekk og moon phase komplikasjon?

 

Aller helst vil jeg ha den siste, men det er jo tross alt første alternativet som er den opprinnelige "moon watch" og som eneste klokke ble godkjent av NASA for bemannede operasjoner i rommet ved første månelandingen. Jeg vurderer den automatiske rett og slett fordi det er beleilig å slippe å måtte huske på å trekke opp klokken for at den skal gå.

 

Tanker og innspill?

 

Bilder:

 

Original speedy:

35705000-60.jpg

 

Moon phase:

Omega-Speedmaster-Moonphase.jpg

Endret av Fredrico89
Lenke til kommentar

Heisann, har en tag heuer formula 1 (mener den het noe mer, men er noen år siden den ble kjøpt)

den ble kjøpt for godt og vel 5 år siden, falt for den når jeg så på klokker her hjemme, men ble handlet i dubai, da mine foreldre uansett skulle dit og prisen var en 2-3 lapper lavere, men nå til spørsmålet.

 

Sekundviseren til tidtageren (tynne, lange rød viseren) står skjevt, denne skal stå rett opp og ned, men står nå ca 3 på 12 i resatt posisjon, noen som har en formening om dette er mulig å reparere og eventuelt hva som kan ha skjedd?

liker å spørre før jeg finner en klokkeforetning i byen som fører tag heuer.

 

Legger også ved et bilde av klokken, et kjøp jeg fortsatt er veldig fornøyd med. (har rød "bakgrunn", ikke sort, ellers identisk)

 

post-121117-0-96975200-1311023822_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Hei alle sammen!

 

Min mor fyller 50 år, og tenkte jeg kanskje skulle kjøpe henne en fin klokke..

 

Noen som har peil på en fin og god kvinneklokke for opptil 4-5000 kroner?

Har du noen ide om hva slags klokke hun kunne ønske seg? Sporty/ pyntet, hverdag /fest, kvarts/ automatisk?

Når det er sagt, mange vintage herreklokker er samme størrelse som moderne dameklokker. Se etter vintage Omega, Girard-Perregaux, Longines etc på Ebay eller Timezone. Innenfor budsjettet ditt får du mye fint.

Lenke til kommentar

Hei, skal ha ein ganske enkel klokka til militaaret og har sett paa Luminox klokker til rundt 1000kr paa grunn av at dei har viserar som visstnok skal lyse 24\7.

Er det nokon klokker i same klasse eg burde vurdere?

 

Desse har eg sett paa:

 

http://cgi.ebay.com/Luminox-Sentry-Khaki-Newest-Model-0213-SL-/170669917021?pt=Wristwatches&hash=item27bcb8435d#ht_3197wt_995

 

http://cgi.ebay.com/Luminox-Navy-SEAL-Anniversary-Series-8815-NEW-45mm-Dial-/270762697603?pt=Wristwatches&hash=item3f0ab6e383#ht_1319wt_910

 

Klokka maa tole mykje juling, i tillegg at det er veldig lett aa sjaa tida. I tillegg maa det vera lett aa sjaa tida om natta.

 

Haapar det er nokon frelste klokkeekspertar som kan hjelpe meg :)

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale en G-Shock, da får du lyst opp displayet uansett. Tåler mye gjør de også.

 

Eller vil du gjerne ha analog? Da er nok noe fra Luminox lurt, Lum-Tec blir fort litt utenfor budsjettet ditt. Ellers har du jo Seiko Monster, som etter bilder å dømme har veldig kraftig lume, og den tåler jo godt med juling. Vet ikke hvor lenge den kan holde, men det er jo bare å søke litt på.

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale en G-Shock, da får du lyst opp displayet uansett. Tåler mye gjør de også.

 

Eller vil du gjerne ha analog? Da er nok noe fra Luminox lurt, Lum-Tec blir fort litt utenfor budsjettet ditt. Ellers har du jo Seiko Monster, som etter bilder å dømme har veldig kraftig lume, og den tåler jo godt med juling. Vet ikke hvor lenge den kan holde, men det er jo bare å søke litt på.

Takk for svar! Lum-Tec blir nok dessverre i dyraste laget, sjolv om dei er ekstremt toffe...

Er det like bra lys i begge dei to klokkene? Er ute etter analog klokke ja :)

Seiko monster er nok uaktuell, rett og slett fordi eg synast den er skamstygg, hehe.

 

Veit det er eit anna bra amerikask merke eg tenker paa ogsaa, som nokon i militaret\politiet brukar, men hugsar ikkje kva merket heiter. Dei skryt iallfall av at du ser kva klokka er med ein gong du ser paa klokka. Nokon som veit kva merke eg snakkar om?

Endret av Ondskap
Lenke til kommentar

Ellers har du jo Seiko Monster, som etter bilder å dømme har veldig kraftig lume, og den tåler jo godt med juling. Vet ikke hvor lenge den kan holde, men det er jo bare å søke litt på.

 

 

Seiko Monster ER et monster. Den tåler alt og lyser mer en nok hele døgnet.

http://cgi.ebay.com/Trusted-SEIKO-AUTOMATIC-MONSTER-660FT-DIVER-SCUBA-WATCH-/310331872285?pt=Wristwatches&hash=item484138941d

 

En sammenliknining med luminoxen her:

http://forums.watchuseek.com/f2/lume-test-ball-emii-diver-seiko-monster-luminox-many-pics-81978.html

Endret av Senyor de la guerra
Lenke til kommentar

hmm.gif

 

Synes lumen på Seikoen forsvant relativt raskt.

Kan se slik ut ja, men den lyser veldig kraftig etter å være utsatt for lys. Vil likevel påstå at den holder seg hele natta gjennom i brukbar stand, jeg kan i hvert fall fint se hva klokka er om jeg våkner i 4-5 tiden.

 

Du må tenke på at luminoxen er spesialdesignet for å lyse kraftig, mens seikoen i utgangspunktet ikke er det. Om du søker litt rundt på nett, er det mange som skriver at monster er blant de klokkene med kraftigst lume som selges, og den utkonkurerer lett f.eks rolex submariner og omega seamaster på akkurat dette punktet.

Lenke til kommentar

Nr 1. Faktisk ganske kul.

Trur eg kjem til aa gaa for nr.1.

 

Her er heimesida, og daa kan ein sjaa korleis dei lyser i morket. http://www.traserh3watches.com/seiten/P_6600_Type_6_MILG__mod-detail-id-20-sprache-en.html

 

Er det som det blir sagt i denne lenka, at raudt lyser mykje daarlegare enn gront f.eks.? Altsaa 100% imotsetning til 20%?

 

Ser ut som H3 lyser like bra som lumen klokkene, men atoma inni H3 lysa har rundt 12.5aar halveringstid samanlikna med 25 aar som lum-tec benyttar seg av.

Lenke til kommentar

Vad tycks? Liker klokken i utgangpunktet, men er litt usikker på gulldetaljene.

 

8515-41-10GB-1118side2.JPG

 

Denne tror jeg at jeg må ha en gang i løpet av livet, syns egentlig gullklokker er ekstremt harry, men rosègull er noe annet. For ikke å snakke om at Portuguese sansynligvis er en av de flotteste klokkene som noensinne er laget

 

iwc-portuguese-automatic-chronograph-rose-gold-iw371782-watch.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...