Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Apropo Omegaen.

 

For meg er det stor forskjell på gull og rosegull.

Rosegull er mye mer klasse synes jeg, og Omega er flinke til å bruke det.

 

Vanlig gull forbinder jeg mer med mafia/bling-bling/rapper/wannabe rik osv.

 

Men uansett.. stål til hverdags.

 

Rosegull ser jo ut som kobber, så det er nok blandet ut i det. Det er jo både positivt og negativt. På en side blir det både billigere og det ser ikke så "mafia/bling-bling/rapper/wannabe rik" ut, men på den andre siden så er det jo ikke rent gull. Rent gull er jo pent, men synes rosegull passer bedre om man skal lage hele klokka av det. Når du skal ha gull på en klokke er det lurt å holde seg til gulldetaljer mener jeg.

Endret av Mr. A
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke noe er "rent gull", det er alt for mykt til å brukes til noe som helst. Gull er gull. hvitt gull er blandet med palladium, nikkel eller sølv (men som regel har gjenstander i hvitt gull en finish i rhodium, og et er den fargen man egentlig ser. Rosegull får du helt opp i 955-kvalitet - alså langt mer enn det som er vanlig gull-renhet (som gjerne er 585, eller 7-etellerannet, om jeg husker rett, gidder ikke sjekke nå.

 

Imidlertid er kobber (som brukes i rosegull) litt mykere enn metallene man blander gull med for å få hvitt gulll, så det kan være det er vanlig å ha lavere gullandel (som er ena mykere igjen) for at det skal bli hardt nok.

 

IMO kan en klokke være fin i helgull - men da skal det være snakk om en enkel dressklokke der en liten del av klkken er urkasse, ikke noe diver-monster. Dressklokker med rosegull (gjerne litt større enn de i rent gull, etter min smak) er virkelig stilige.

Lenke til kommentar

Skal kjøpe min første klokke, og da trenger jeg litt hjelp. Tenkte å kjøpe for ca. 500 - 1500 kroner.

 

Ser for meg en enkel automatisk klokke som jeg kan bruke både skinn og nato-rem på. Ettersom jeg ikke har planer om om å kjøpe flere klokker med det første, så hadde det vært fint med en allsidig klokke.

 

Jeg har smale håndledd, så klokka må ikke være for stor.

 

Har dere noen forslag?

 

Jeg har sett på Seiko 5 SNK793, og har funnet en som selger den på ebay. Hva synes dere om den? Og ettersom jeg aldri har handlet på ebay før så hadde det vært fint med en bekreftelese på at selgeren ser grei ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...