Borger___ Skrevet 19. juni 2014 Del Skrevet 19. juni 2014 Jeg er veldig glad i torsk (eller annen hvit fisk) stekt i melange, rullet i mel, gjerne med hollandaisesaus, rømmme eller hva det måtte være av annet fancy tilbehør. MEN jeg har til dags dato ikke klart å lage et kjapt, sunnt fiskemåltid som smaker godt (dvs uten at jeg brekker meg mot slutten). Er det noen som har gode oppskrifter/tips hva gjelder valg av krydder, tilbehør og/eller tilberedningsmetode? Har prøvd både koke/grille grønnsaker, steke fisk i olje, grille i folie osv. Men blir liksom aldri så bra at jeg virkelig nyter det. Hovedproblemet er vel riktig mengde og type krydder og hvordan man lager den, men godt og enkelt (og sunt) tilbehør er også en utfordring. Tips mottas med takk Lenke til kommentar
vidor Skrevet 19. juni 2014 Del Skrevet 19. juni 2014 Hør med Mari Nade. Kanskje hun vet ? Lenke til kommentar
Alex Moran Skrevet 19. juni 2014 Del Skrevet 19. juni 2014 Stek torskefileten i olje sammen med brokkoliblanding og ha på saus etterpå. Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 19. juni 2014 Del Skrevet 19. juni 2014 Jeg pleier å la laksefilet trekke i vann med masse dill. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 19. juni 2014 Del Skrevet 19. juni 2014 Kjøp alltid fersk fisk. Lenke til kommentar
Borger___ Skrevet 19. juni 2014 Forfatter Del Skrevet 19. juni 2014 Kjøp alltid fersk fisk. Men nå var det nå slik at dette var tråden om tilbehør og tilberedning av fisken uavhengig av når den er fisket Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 19. juni 2014 Del Skrevet 19. juni 2014 Jeg skjønner liksom ikke helt greien med å drukne mat i krydder og tilbehør for å gjøre det spiselig. Om du ikke klarer å spise en helt naturell, godt tilberedt fiskefilet uten å gulpe, så liker du gjerne ikke fisk. Problemet kan selvfølgelig være at man ikke er flink til å tilberede mat. Når melange, broccoliblanding og sweet chili-saus blir nevnt i tråden, tror jeg gjerne at det er hovedproblemet. Fersk fisk trenger veldig lite. Om du liker torsk, kjøp ferske fileter i fiskedisken. Sjekk datoen. Jeg mener å huske at 11-12 dager gammel fisk blir klassifisert som "fersk" i butikksammenheng. Ta fisken ut av kjøleskapet en time før du skal spise, legg filetene på et fat og dryss over salt. Dette trekker ut fuktighet og gjør kjøttet fastere. Tørk bort saltet etter 15-20 min. Sett på en stekepanne med en god knert smaksnøytral olje (raps) i. Når oljen blir tyntflytende og er like ved å ryke, legger du i filetene. La dem ligge i fred, og senk temperaturen litt etter et minutt. Tilsett en liten knert smør (ikke melange). Stek gjennom ca. 2/3, snu fisken forsiktig og stek ferdig. Sett til side, og la fisken hvile i noen minutter, akkurat som man gjør med kjøtt. De samme prinsippene gjelder. Skal du lage mat til flere, stek heller i to omganger. Lesser du på med kald/mye fisk i en stekepanne, kjøler du den ned og fisken koker heller enn å steke. Skrell og kutt noen gulrøtter i jevnt store biter, kok møre i litt vann (akkurat nok til å dekke bunnen av gryten), en knert smør, litt salt og litt sukker. På med lokk, medium varme. Når det freser svakt i bunnen har vannet fordampet, og gulrøttene skal være klare. Ha i noen frosne erter (Jacobs utvalgte er sykt gode), la dem tine i restvarmen. Så, torsk, erter og gulrøtter. Høres ut som noe bestemor kunne laget. Ingen crazy tacopiffismaker. Men, med ferske råvarer og litt kunnskap bak tilberedningen kan jeg garantere at dette kan få hvem som helst til å spise fisk. 1 Lenke til kommentar
mushi Skrevet 21. juni 2014 Del Skrevet 21. juni 2014 Bacon er gullkombo med torsk! Rema har den sunnere varianten laget av kalkun. 1 Lenke til kommentar
Madridista1212 Skrevet 8. juli 2014 Del Skrevet 8. juli 2014 Anbefaler torsk provence! Kjempegodt http://www.raskeretter.no/produkt/torsk-provence/ Lenke til kommentar
Borger___ Skrevet 14. juli 2014 Forfatter Del Skrevet 14. juli 2014 Anbefaler torsk provence! Kjempegodt http://www.raskeretter.no/produkt/torsk-provence/ Sikkert, men jeg tenkte jo å lage selv, ikke kjøpe ferdi-opplegg Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå