Sworn Skrevet 27. juni 2014 Del Skrevet 27. juni 2014 (endret) Jeg stoler like mye på en muslim som jeg tror på andre... jeg har ingen fordommer mot andre mennesker som tror på andre ting enn meg. Noe du tydeligvis gjør.... Du kan nå alltids henge lag med ISIS, er sikker på at man ikke trenger noen fordommer der Liker personlig normal slakt istedet for å kutte strupe av noen anyday. Endret 27. juni 2014 av Sworn Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 27. juni 2014 Del Skrevet 27. juni 2014 (endret) Den ENESTE forskjellen på "normal" slakt og halal-slakt er at en imam gir en kort velsignelse før dyret slaktes. Dette gjelder Norge. Kan godt hende det er annerledes andre steder. Endret 27. juni 2014 av Skurupu Lenke til kommentar
Sworn Skrevet 27. juni 2014 Del Skrevet 27. juni 2014 (endret) Så da kan man slippe å kutte strupen kult. Da er det ikke noe forskjell da. Bare gi den en velsignelse og gi den en kort og smertefull død uten å kutte strupen, som å bruke en skyter oppå hodet til en ku som en kolapser og dør tvert. Endret 27. juni 2014 av Sworn Lenke til kommentar
PrettyBoy Skrevet 27. juni 2014 Del Skrevet 27. juni 2014 (endret) Hvorfor strupen er vel fordi at blodet skal ut fortest mulig? Endret 27. juni 2014 av PrettyBoy Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 27. juni 2014 Del Skrevet 27. juni 2014 Det er viktig å tømme skrotten for blod ved slakting. Blodet surner mykje raskare enn sjølve kjøttet (det har du sikkert merka når du lukter på ein rå kyllingfillet, den kan lukte dårlig sjølv om kjøttet er heilt fint). Men dersom blodet blir værande inne i kjøttet så vil bakteriane spre seg til kjøttet slik at det blir farlig å ete. Halalslakting er som påpeikt en gammal form for kvalitetsforsikring, sjølve slaktemetoden er nesten heilt lik den som vi bruker i dag (med unntak av velsignelsen). Og berre så det er nemnt, så hadde også velsignelsen ein viktig funksjon før i tida. Det var berre godkjente personer som kunne gi ein slik velsignelse, dette var også ein kvalitetskontroll sidan det betydde at ein person med kunnskap om slakting måtte komme til gården der det skulle slaktast. Dette gjorde at lokale småbønder ikkje kunne slakte på måtar som gjorde kjøttet uspiselig utan å bli irettesatt. I dag har vi god kunnskap om kva det er som gjer at folk blir sjuke av å ete dårlig kjøtt, så i dag har halal-slakting utspelt sin rolle for å unngå sjukdom, men det er fortsatt ein tradisjon. Halal-slakting har ingenting med å plage dyr, faktisk er det stikk motsatt då halal forbyr slakting av dyr med noko anna enn ein skarp kniv (det fantes ikkje bolte-pistoler på 600-tallet). Men det er klart at for folk som ikkje er vandt til å slakting så ser det svært brutalt ut å drepe eit levande vesen med kniv, men formålet med halalslakting er å unngå at menneska slakter ved å f.eks slå dyret gjentatte ganger med ein kjepp, eller frå å ete dyr som døde av sjukdom og andre naturlige årsaker då dette ofte førte til at menneska blei sjuke. I moderne slakting har vi klart å gjere prosessen litt raskare enn ved tradisjonell halalslakting, men metodane vi bruker går utover kjøttkvaliteten ved at kjøttet inneheld bedøvelsesmiddel. For kjøttet sin del er det heller ikkje optimalt at ein skader hjerna eller eksponerer beinmargen då det her kan være smitte som vi ikkje vil ha i kjøttet (det er dette som var årsaken til ku-galskapen som prega Storbritania for nokre år sidan). Så grunnprinsippet bak halal-slakting blir fortsatt brukt over heile verden, men då under andre navn. Grunnen til at folk reagerer på halal-slakting er den relgiøse tilknyttninga (alt som har med muslimer å gjere må vell være rein ondskap?), og at folk i dag er forskåna mot brutaliteten som nødvendigvis må oppstå når vi skal ete kjøtt. Med tanke på dyrevellferden så er eg mykje meir skeptisk slakting i andre delar av verden der human slakting ikkje er ein del av grunnopplæringa av befolkninga. For muslimar er kjennskapen til korleis ein skal slakte på ein rask og sikker måte nesten like vanlig som det er å kunne dei ti bud for kristne. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå