Gå til innhold

God kaffekvern til handbrygd og turkish?


aomt

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Valget står egentleg mellom å kjøpe noe slikt:
http://www.tretti.no/husholdningsapparater/kaffe-og-espresso/kaffekvernere/kyocera-fkcm5cf
og veldig god/presis kjøkkenvekt.

Eller kjøpe ein automatisk/elektrisk kvern med dosering.

Lenke til kommentar

Førprisen oppgitt på tretti er faktisk ulovlig markedsføring. Du kan plukke den Wilfa-en hvor som helst for 500 kroner, f.eks. Elkjøp/Lefdal. Jeg har aldri sett den noen steder til 1300 kroner. Når det er sagt får du ikke en bedre kvern for 500 kroner, kjøp den sammen med en ok kjøkkenvekt.

 

Dersom kvalitet er viktigere enn pris finnes det bedre kverner. Malhkonig Vario-W er f.eks. perfekt til håndbrygg da du får et vesentlig bedre kvernverk og slipper å styre med å veie kaffen manuelt. Men prisen er en helt annen verden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Btw. Håndbrygg og tyrkisk kaffe krever to vidt forskjellige kverner. Malhkonig-kverna jeg nevnte er f.eks. perfekt til håndbrygg, men elendig på espresso/tyrkisk kaffe. Andre kverner er motsatt. Typiske billige espressokverner gir mye fine partikler som setter en litt grumsete og bitter smak på håndbrygget.

Endret av tommelfingerregel2
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den eneste Malhkonig Vario-W eg fant til salg i Noreg kostet 4600 + levering. Blir litt for dyrt.

Vario er sikkert ein fantastisk produkt, men trur den passer bedre til lite kafe, enn hjemme for 1 pers.

 

Kva med manuelkverner? Er det bedre enn billig espressokverner?

Lenke til kommentar

Jeg har den Wilfaen og en manuell kvern fra Hario. Den manuelle blir aldri brukt, det er for mye arbeid med mindre du vil ha kaffen veldig grovt kvernet. Wilfaen er jeg veldig fornøyd med. Det eneste minueset er at den timerfunksjonen er alt for unøyaktig til at det kan brukes til noe fornuftig, en "må" derfor ha en god kjøkkenvekt i tillegg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Til tyrkisk kaffe trenger du en kvern som kan male "mye" finere enn espresso. Wilfa har ingen sjanse til å kverne verken espresso eller tyrkisk. Hva jeg vet er det heller det ikke mange espressokverner som kan klare både espresso og tyrkisk i Norge. Derfor må du se på andre alternativ til Tyrkisk kaffe. Jeg vet om en håndkvern som er laget i messing, og er spesielt laget for tyrkisk kaffe. Denne har jeg sett i noen spesialbutikker i Norge, men husker ikke prisen.

 

Håndkvernen fra Hario er den billigste kvernen til håndbrygging, men den kverner ikke homogent. Jeg bruker den bare når jeg er på reise. Du burde legge på noen hundrelapper og kjøpe Wilfa. Den er ok til håndbrygg og traktekaffe, men den klarer heller ikke å kverne veldig jamt. Jeg har Vario til håndbrygg og trakter, men jeg har egen kvern til espresso. Vario har et godt renommé og brukes ofte i konkurranser i håndbrygging, men den er for dyr for ditt budsjett.

 

Kjøp håndkvernen i messing til tyrkisk og Wilfa til håndbrygging:

https://teaandcoffee.no/produktliste.asp?Produkt=Zassenhaus+Hvavana+messing&Kategori=Manuelle+kverner

 

Det er mulig at denne kan klare alt fra tyrkisk til håndbrygg, men det bør du spørre dem om. Håndkvern er tidkrevende og du kommer ikke til å lage kaffe spesielt mye ...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Til tyrkisk kaffe trenger du en kvern som kan male "mye" finere enn espresso. Wilfa har ingen sjanse til å kverne verken espresso eller tyrkisk. Hva jeg vet er det heller det ikke mange espressokverner som kan klare både espresso og tyrkisk i Norge. Derfor må du se på andre alternativ til Tyrkisk kaffe. Jeg vet om en håndkvern som er laget i messing, og er spesielt laget for tyrkisk kaffe. Denne har jeg sett i noen spesialbutikker i Norge, men husker ikke prisen.

 

Håndkvernen fra Hario er den billigste kvernen til håndbrygging, men den kverner ikke homogent. Jeg bruker den bare når jeg er på reise. Du burde legge på noen hundrelapper og kjøpe Wilfa. Den er ok til håndbrygg og traktekaffe, men den klarer heller ikke å kverne veldig jamt. Jeg har Vario til håndbrygg og trakter, men jeg har egen kvern til espresso. Vario har et godt renommé og brukes ofte i konkurranser i håndbrygging, men den er for dyr for ditt budsjett.

 

Kjøp håndkvernen i messing til tyrkisk og Wilfa til håndbrygging:

https://teaandcoffee.no/produktliste.asp?Produkt=Zassenhaus+Hvavana+messing&Kategori=Manuelle+kverner

 

Det er mulig at denne kan klare alt fra tyrkisk til håndbrygg, men det bør du spørre dem om. Håndkvern er tidkrevende og du kommer ikke til å lage kaffe spesielt mye ...

Kva med denne?

https://teaandcoffee.no/produktliste.asp?Produkt=Rancilio+Rocky+med+doserer&Kategori=Elektriske+kverner

 

Har sett noen anbefale den på eit anna forum ein liten stund siden.

Lenke til kommentar

Kva med denne?
https://teaandcoffee...ktriske kverner
Har sett noen anbefale den på eit anna forum ein liten stund siden.

 

Hum! gode gamle Rocky. Sammen med Rancilio Silvia var Rocky et "må ha" produkt for alle hjemme barister. En klassiker som de siste årene har blitt forbigått av mange andre. Med forbehold om at modellen ikke er forbedret er jeg MEGET skeptisk til at denne klarer å kverne til tyrkisk.

 

Et morsomt alternativ Baratza Forte BG!:

https://www.youtube.com/watch?v=ehZaql1cjnI

Du trenger ikke å være redd for å bestille kvernen på nett, det går alltid bra!

 

Etter hvert kommer også KAFFA til å levere denne i Norge:

https://www.facebook.com/kaffabutikk?fref=ts

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kul video, irriterende damer. Virker som en bra oppgradering fra den gamle Vario-serien, selv om trykkfølsomme skjermer bare er irriterende på maskiner som dette. Igjen har en to kvernverk å velge mellom, ett i stål og ett keramisk, en som er spesialtilpasset håndbrygg og en for espresso/tyrkisk.

 

Bra at den endelig er å finne i Norge, jeg måtte bestille min fra "utlandet", ikke at det var veldig skummelt. Den vekta er for øvrig utrolig nøyaktig. Det sitter en liten chip i maskinen som kalkulerer hastigheten på kaffen som strømmer ut og ut fra det beregner når kverna skal stoppes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kva med denne?

https://teaandcoffee...ktriske kverner

Har sett noen anbefale den på eit anna forum ein liten stund siden.

 

Hum! gode gamle Rocky. Sammen med Rancilio Silvia var Rocky et "må ha" produkt for alle hjemme barister. En klassiker som de siste årene har blitt forbigått av mange andre. Med forbehold om at modellen ikke er forbedret er jeg MEGET skeptisk til at denne klarer å kverne til tyrkisk.

 

Et morsomt alternativ Baratza Forte BG!:

https://www.youtube.com/watch?v=ehZaql1cjnI

Du trenger ikke å være redd for å bestille kvernen på nett, det går alltid bra!

 

Etter hvert kommer også KAFFA til å levere denne i Norge:

https://www.facebook.com/kaffabutikk?fref=ts

 

http://www.baratza.com/which-baratza-grinder-is-right-for-you/

Her skriver dei ingen Baratza egner seg til turkisk. Ofte vil den "slå seg av" før den laget 1 dose av den.

Så vis vi ser bort i fra turkisk (kan finne noe manuelt til den). Kva er det beste for V-60?

 

Evt, V-60 med espresso i tankene for framtiden. Virkeleg elsker espresso. Har prøvd dårlige maskiner. Ikke verdt det. Har ikke råa til god espresso-maskin foreløpig.

Lenke til kommentar

Ja Wilfa-en er en no-brainer. Det er rett og slett en bra kvern for 500 kroner, du må opp veldig mye i pris for å finne noe opplagt bedre valg for håndbrygg.

 

Dersom du liker smaken av espresso foreslår jeg at du også investerer i en Aeropress (kan f.eks. bestilles på Ebay til under 200 kr dersom du er tålmodig). Wilfa + Aeropress + V60 er rett og slett en killer kombinasjon og gir veldig mye muligheter til å eksperimentere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...