Gå til innhold

CPU kalender?


sparks

Anbefalte innlegg

Hei, jeg lurer på en ting. Har ofte lest i blader og på itportaler om at vi vil ha 7ghz om 2 år og at det øker i gjennomsnitt rundt 1ghz per år og masse slik (ikke at denne infoen stemmer..) så da lurer jeg på:

 

Hvorfor kan vi ikke bare få en 100ghz nå? Hva hindrer oss? Hvorfor får vi det først om 10 år?

 

Hvis de kan lage 5ghz om et år, hvorfor ikke idag?

 

Håper på gode og seriøse svar..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror intel lett kan mekke en 5ghz nå. tingen er jo at det da blir verre å lage 7ghz, 10, 15, 20 så fort. De vil jo tross alt tjene penger. De må ligge langt foran markedet for å ha en sjanse til å tjene penger. Gir de ut en 5ghz så oj, har ikke ikke noe nytt å komme med på en stund og da sliter de. De må alltid ha noe nytt på lager. Dette er bare regn markedsstrategi.

Lenke til kommentar
Lang tid å utvikle det? De vet jo tydeligvis metoden?

Metoden er sikkert grei. Dei veit ogso at framtida er prosessorar basert på elektrospinn. Det er berre det at det trengs år med forsking, litt flaks og mange grå hår før dei klarer å lage det. Det er fleire grunnar, her er nokre. Det er vanskeleg å lage ting so smått. Nye problem med smitting når det vert mindre. Nye arkitekturproblem. Nye problem med støy(ikkje høyrbar, radiofrekvensar f.eks.). I tilleg til det evige problemet med at effekten aukar med frekvens.

 

Det er to heilt forskjellige ting å kjenne metode og å ha eit fungerande produkt. Dei fant ikkje opp forbrenningsmotoren på ein dag heller.

Lenke til kommentar
Fikk det svaret jeg trengte, jo "tregere" jo mer penger tjener de..

Etter di oppfatting so er det einaste som stoppar oss frå å ha fast turistflyging til månen at: "Nokon" vil tjena meir pengar? :yes:

 

Men markedet er litt større fra før av hos amd/intel :)

 

Marknaden for turistflyging i rommet er ikkje so dårleg. Det har allereie vore ein reise til romstasjonen og vektlausturar med fly som stuper frå stor høgde er populære. Men, du har nok litt rett i at marknaden hjå intel/amd er større. Det kan hende at nokre av prosessorane intel produserar i dag kan gå rett på nærmare 4GHz i heile si levetid. Men, det er vanskeleg(om ikkje umogleg) for intel å plukke ut den brøkdels promillen av sine prosessorar som taklar det. Intel har hatt skandalar med prosessorar som reknar feil før, det var dårleg pr.

Lenke til kommentar

"Teknologisk innovasjon kan bare kalles fremskritt når folk har bruk for det", var det noen som engang sa.

De gamle grekerne oppfant en primitiv dampmaskin, men dampmaskinen fikk likevel ikke sin store utbredelse før på 1800-tallet, fordi samfunnet simpelthen ikke var rede for en slik innovasjon da prinsippet først ble testet ut (litt forenklet fremstillig, men allikevel).

Dette er blitt enda mer sant i disse dager, når penger driver omtrent all forskning.

Lenke til kommentar

Jeg vil tippe at både Intel og AMD kan lage ganske heftig raske prosessoerer i testlaboratoriet, men når det kommer til masseproduksjon så er det vel også en del andre faktorer som spiller inn, som f.eks. produksjonskostnader og effektivitet. Selv om de klarer å lage ett eksemplar av en CPU som kjører på 6GHz så betyr jo ikke det at det er mulig for dem å sette den ut i masseproduksjon for forbrukermarkedet.

Lenke til kommentar

Er jo slik de vil pine så mye som mulig fra markedet før de tar de nødvendige stegene.. vis de spytter ut 1 Ghz kjappere CPuer hver mnd, vil de ikke tjene en krone. Vil da bli store kostnader å gjøre om fabrikkene slik at de kan produsere prosesorer som er raskere. Hadde heller kanskje ikke blitt så mye billigere for oss brukere, fordi da hadde vi kanskje måtte skifte CPU hver 4 mnd. Kvaliteten på CPU`ene ville også ha blitt meget dårlige tror jeg.. da de ikke hadde hatt tid til å teste og finne ut om en cpu-type er stabil og fungerer slik den skal da kanskje neste mnd det hadde kommet en ny cpu de skulle lage. Er jo sånn i alle marked, alle bilprodusenter bruke det samme karosseriet noen år fordi da kan de sikre at kvaliteten blir bra og kvaliteten blir bedre og bedre for hvert år det karosseriet brukes. Hadde vært helt umulig å for eks. AUDI Å spytte ut en ny og større motor for hver 6 mnd.

Lenke til kommentar
Hvis de hadde mekka en 5 GHz i dag, så måtte det vel ha kommet hvoedkort og ram som også støtter dette.

 

Tror ikke Abit, Asus og MSI har noe problemer med å få mekka et kort for en 5 ghz....... :)

 

noen som tenker på hvor varme disse cpuene blir??

 

noen svensker har jo alerede klart å få hastigheten til å bli 10 ganger det den er i dag. (hvis man skal stole på det man leser da) problemet med det de holdt på med var at den kjørte stabilt på -101°c.............. og da er det litt ille.... :o

Lenke til kommentar

En eller annen smarting (husker ikke hva han het) la fram noe som etterhvert ble en lov innenfor utvikling av prosessorer: ytelsen vil fordobles hver 18 måned..

 

På den andre siden vil systemer i framtiden ha STORE problemer med å holde tritt med CPU utviklingen; resten av hardwaren vil ikke klare å holde tritt med utviklingen... I dag er det Harddiskene som virkelig er de store taperne...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...