Lycantrophe Skrevet 14. juni 2014 Del Skrevet 14. juni 2014 Spiser man mye rødt kjøtt øker sannsynligheten for å utvikle en rekke sykdommer som bla kreft.Fint. Vis til aksepterte studier. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 14. juni 2014 Del Skrevet 14. juni 2014 (endret) ..og nettopp derfor poengterte jeg at mennesket IKKE er en kjøtteter, all den tid vi IKKE vil klare oss særlig godt på en kost utelukkende bestående av kjøtt.Det stemmer nok, selv om det kan godt hende at en akkurat riktig kombinasjon hadde klart å putte oss over malnutrition. Jf. posten din med "vi trenger proteiner, fett [..]". Ikke for det, jeg kan ikke se noen ha foreslått en eksklusiv diett her. Noen skriker om at gruppe X gir deg Y, men sier ingenting om mengde, øvrige faktorer og har ingen tall å vise til. Endret 14. juni 2014 av Lycantrophe Lenke til kommentar
G Skrevet 14. juni 2014 Forfatter Del Skrevet 14. juni 2014 (endret) Jeg skulle ønske det kom noen slike bidrag med tall - fra dere som har kilder på noe. Det har ikke kommet noe nyttige svar der enda. Jeg nevnte tidligere f.eks. at en av manges gjengse oppfatning går på at kjøttandelen aldri bør overstige 1/3 av en middagsporsjon. Samt litt detaljer fra filmen "Forks over Knives", med rotteforsøk som tilsier at 33,33 % er alt for mye. Selv 20 % proteiner ga rottene kreft relativt hurtig, om man kan stole på sannhetsgehalten til kostholds-dokumentarfilmen. Er vi ferdige å diskutere om mennesket er en omnivore nå? Jeg mener mennesket er en omnivore per def. Også er jeg enig i at mennesket både kan spise som en herbivore og en carnivore, men begge deler gir et for dårlig kosthold isolert sett. Det er jo derfor vegatarianere eller de mer ekstreme veganere må ta til seg alternative kilder for proteiner, vitamintilskudd og gjerne også i ekstreme tilfeller ta til seg enzymer som man får kjøpt på helsekostbutikkene blant annet. I motsatt ende så har man eskimoene, som må gjøre ymse tiltak for C-vitaminer og kanskje mer som jeg ikke har greie på. Eskimoer lever veldig nære på grensen til å kunne kalles carnivores. Men, de gjør et eller annet for å få i seg ting - som de ellers på en ren kjøttdiett ville fått mangel av. Dessuten er dietten til eskimoene tett knyttet til sjøpattedyr og fisk, og slikt sett er kjøttet som eskimoene spiser mye sunnere enn svin, kylling, okse, hjort med flere. Så sant vi ikke forurenser matfatet deres da. Det sier seg vel selv egentlig, at forurensning er usunt. Endret 14. juni 2014 av G 1 Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 15. juni 2014 Del Skrevet 15. juni 2014 Fint. Vis til aksepterte studier. 23 May 2011 The most authoritative ever report on bowel cancer risk has confirmed that red and processed meat increase risk of the disease and concluded that the evidence that foods containing fibre protect against bowel cancer has become stronger.The report, released as part of World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research’s (WCRF/AICR) groundbreaking Continuous Update Project (CUP), has examined the links between bowel cancer risk and diet, physical activity and weight, and updated the bowel cancer findings of the WCRF/AICR’s 2007 Expert Report, Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. Rapporten: http://www.wcrf.org/PDFs/CUP-reports-SLRs/Colorectal-Cancer-2011-Report.pdf Rapporten fra 2007: http://www.dietandcancerreport.org/cancer_resource_center/downloads/Second_Expert_Report_full.pdf The evidence that consumption of red meat, processed meat, ethanol from alco holic drinks (by men, and pr obably by women), body fatness and abdominal fatness, and the factors that lead to greater adult attained height, or its consequences, are causes of col - orectal cancer is convincing. Researchers are continuing to study exactly how red meat raises cancer risk. When we eat red meat, our stomach produces substances called N-nitroso compounds, which can damage DNA in our cells. Red meat also contains haem, a compound that contains iron and gives red meat its colour. This compound has been shown to damage the lining of the bowel. http://www.wcrf-uk.org/PDFs/processed_meat.pdf To reduce your cancer risk, eat no more than 500g (cooked weight) per week of red meat, like beef, pork and lamb, and avoid processed meats such as ham, bacon, salami, hot dogs and some sausages. http://www.wcrf-uk.org/cancer_prevention/recommendations/meat_and_cancer.php Lenke til kommentar
G Skrevet 15. juni 2014 Forfatter Del Skrevet 15. juni 2014 (endret) Interessante data. Så dette er da hva man kan forvente at fastlegene tar til seg av vitenskapelige data? Slik at de kommer igjen til å videreformidle det, ihvertfall enkelte av dem, altså de som tør fortelle om det til sine pasienter. Ellers merker jeg meg en sånn mening-mot-mening effekt i melkeproduktet. På den ene siden snakkes det om at calcium beskytter tarmene fra melken. Fra din rapport i innlegget ovenfor. Samtidig advares det mot å innta melk fordi det inneholder disse dyreproteinene, som leder til betennelse i blodårene og som igjen vil tappe skjelettet for calcium på sikt. Altså lede til osteoporose. Det finnes mye calciumrike planter man kan innta i stedetfor melk. Og da får man en dobbelteffekt. Altså calcium + plantefiber som beskytter tarmene. Jeg husker at jeg tidlig har hørt om de som hevder at voksne ikke skal drikke melk. Men, det er først nå jeg forstår bedre, siden det forklares. Så jeg har vært en av de som har gitt beng langt inn i voksen alder, og drukket melk. Montro om dette kan lenkes opp i mot skjelettsykdommer? Også de som gir påleiring istedetfor tæring. Det er jo normalt at kroppen starter en prosess nærmere de 40 og ut livet med påleiring i skjelettet. Er det studier som sier noe om forskjellen hos vegetarianere/veganere i forhold til normalbefolkning på dette punkt? Jeg sluttet nærmest å drikke cola-produkter i videregående skole alder. Men, det var ikke for å bli sunnere. Men rett og slett fordi jeg ikke syntes cola smakte særlig godt lenger. Kroppen sa i fra på en måte. Det var ihvertfall et smart trekk da. Jeg har også spist mye ferdigpizza opp igjennom, men ikke så mye potetchips. I dag synes jeg ingen av delene smaker spesiellt godt. Selvfølgelig smaker noen småbiter, de første fremdeles litt godt. Men, man føler seg rett og slett dårlig i fordøyelsen om man inntar større mengder av disse elendige ferdigproduktene. Endret 15. juni 2014 av G Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 15. juni 2014 Del Skrevet 15. juni 2014 Supert. Skulle gjerne sett mer trykk på mye (ettersom det krever at du tar i deg over en halvkilo (etter koking/steking) over en uke for å være signifikant). De refererer veldig lite til hvordan studiene de har sett på er utført, men det er nå så. Lenke til kommentar
G Skrevet 15. juni 2014 Forfatter Del Skrevet 15. juni 2014 (endret) Jeg kjenner ikke kilden. Men, kan jo hende de har peiling. Lett googling ga meg denne websiden: http://www.pcrm.org/health/diets/vsk/vegetarian-starter-kit-calcium Det står det nedenfor pluss mye mer. Blant annet en tabell hvor forskjellige grønnsaksvarianter er nevnt Reducing Calcium LossA number of factors affect calcium loss from the body: Diets that are high in protein cause more calcium to be lost through the urine. Protein from animal products is much more likely to cause calcium loss than protein from plant foods. This may be one reason that vegetarians tend to have stronger bones than meat-eaters. Diets high in sodium increase calcium losses in the urine. Caffeine increases the rate at which calcium is lost through urine. Smoking increases the loss of calcium from the body. A number of factors increase bone building in the body: Exercise is one of the most important factors in maintaining bone health. Exposure to sunlight allows the body to make the bone-building hormone vitamin D. Eating a plentiful amount of fruits and vegetables helps to keep calcium in bone. Consuming calcium from plant-based sources, especially green vegetables and beans, provides one of the building blocks for bone building. Hva skal man kalle denne for da? - "The New and Revised Foodplan" 4foodgroups.pdf Google-søk: https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=what%20plants%20contain%20calcium Endret 15. juni 2014 av G Lenke til kommentar
Sheasy Skrevet 15. juni 2014 Del Skrevet 15. juni 2014 Haha, jeg liker at ingen av matvarene i rapporten havner under "substantial effect on risk unlikely". Lenke til kommentar
G Skrevet 15. juni 2014 Forfatter Del Skrevet 15. juni 2014 (endret) Om noen finner noe "gull" der, vennligst post om det. Her er kreftriskene som de har funnet tilknyttelse på i forhold til livsstil: http://www.aicr.org/reduce-your-cancer-risk/cancer-site/ Håper jeg ikke får kreft av å lese noe der Guideline: http://www.aicr.org/reduce-your-cancer-risk/diet/reduce_diet_getting_started.html Endret 15. juni 2014 av G Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå