Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Mini omnivore - sånn nesten vegetarianer - tråd


G

Anbefalte innlegg

Nei. Her måtte jeg faktisk google litt for å skjønne hva du snakka om. Men nei, vi behøver ikke ei kontroversiell (?) bok for å ha dekning for dette.

 

http://www.forskning.no/artikler/2010/mai/250218

https://kreftforeningen.no/forebygging/kosthold/hvorfor-rodt-kjott-oker-risiko-for-kreft/

Jeg vet ikke. Jeg har lest de samme advarslene for kolesterol og mettet fett, så det skal ganske solide studier til for å overbevise meg om noe som helst innenfor ernæring.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-1432

Men det finnes jo mye studier på det som ikke er utført av interesseorganisasjoner, som jeg vil påstå er pålitelige og nøytrale kilder. Og uansett om man ikke er helt overbevist, vil jo det lureste uansett være og følge føre-var prinsippet, spesielt siden det er så mye som peker på at det faktisk er skadelig.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Eventuelt kan man google litt rundt selv, ellers så får jeg finne noe senere når jeg har bedre tid. Uansett, kan ikke nekte på at man bør ta forhåndsregler?

Lenke til kommentar

"Google litt rundt" er roten til problemet her. Man kan finne "kilder" på det meste om man graver dypt nok.

 

Bevisbyrden er din, så det er ikke Lycantrophe sitt ansvar å finne kilder for ditt syn på saken.

 

 


 

 

Ja. Det er forsket mye på sammenhengen mellom kosthold og sykdommer. Gang på gang ser man en sammenheng mellom inntak av rødt kjøtt og kreft.


Ikke "gang på gang". Ved høyt inntak så kan det gå ut over helsen. Det er forskning som sier at høyt inntak av grønnsaker også kan forårsake kreft. Høyt inntak av fisk kan gi deg tungmetallforgiftning.

 



Interessant - bortsett fra det med tungmetallforgiftning, noe jeg visste fra før av. Det er ikke verdt å overdrive. Montro om tungmetallforgiftningen var en del mindre for 1000 år siden?

Ellers kunne det vært interessant å lese litt om at høyt inntak av grønnsaker kan forårsake kreft. Dersom du har enkel tilgang på en eller annen kilde via lenke, skanning eller hva det måtte være.

De fleste av oss her som har giddet å kommentere i tråden har sikkert hørt den der 1/3-regelen for kjøtt. Men er det noen god og nøyaktig porsjonering egentlig. Kanskje andelen burde være enda mindre, ihvertfall dersom man tar "Forsk over Knives" seriøst som snakker om det der 5 % vs. 20 % rotteforsøket på dyreprotein-foring.

 

Pollonium-210 og bly-210 i høye konsentrater kan forårsake en høyere risiko for kreft og andre helseplager. Det meste som gror i jorden inneholder dette. Når dette er sagt så mener jeg ikke at man skal slutte å spise grønnsaker, men at grønnsaker på likt med rødt kjøtt kan ha konsekvenser i store mengder. Cancer-scare er sveiset fast i kostholds-hippiene i dag, så de ser gjerne på det negative effektene med sukker, gluten, laktose og whatnot, men ser aldri lenger enn nesetippen sin på vannet, grønnsakene og fisken de spiser.

http://www1.fipr.state.fl.us/FIPR/FIPR1.nsf/9bb2fe8f45c4945e85256b58005abaec/5dc7355eabaa3e3c85256b2f00591a7e/$FILE/05-dfp-015Final.pdf

 

 

En til forskningsrapport, for good measure:

http://aje.oxfordjournals.org/content/160/12/1223.long

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Jeg skal på ingen måte bruke min tid på å bevise dine påstander. Du har uttalt deg og vil stå for det; dette er greit, men du må kunne dokumentere det skikkelig om du påstår noe såpass hardt som at "spiser du mye (uten å definere mye) rødt kjøtt får du kreft".

 

"Forhåndsregler" blir for tynt. Man tar fortsatt "forholdsregler" angående kjernekraft, enda det ikke er noe som tilsier spesielt høy risiko. Folk spiser fortsatt bananer, men vi allikevel vil "vi" ikke ha reaktorer her til lands. "Forhåndsregler" kan også bety at man har en beviselig dårligere diett og allikevel ikke vil forandre seg. Det er et debett-messig get-out-of-jail-free-card, og det synes jeg vi skal holde oss for gode til.

 

Man må gjerne mene det ene og det andre om kjøttkonsum og industrialisert oppdrett. Men ikke kom og si at det fører til det ene og det andre uten å faktisk med sikkerhet kunne vise til effekter. Anekdoter og selekitvt siterte studier holder ikke.

Lenke til kommentar

Pollonium-210 og bly-210 i høye konsentrater kan forårsake en høyere risiko for kreft og andre helseplager. Det meste som gror i jorden inneholder dette. Når dette er sagt så mener jeg ikke at man skal slutte å spise grønnsaker, men at grønnsaker på likt med rødt kjøtt kan ha konsekvenser i store mengder. Cancer-scare er sveiset fast i kostholds-hippiene i dag, så de ser gjerne på det negative effektene med sukker, gluten, laktose og whatnot, men ser aldri lenger enn nesetippen sin på vannet, grønnsakene og fisken de spiser.

http://www1.fipr.state.fl.us/FIPR/FIPR1.nsf/9bb2fe8f45c4945e85256b58005abaec/5dc7355eabaa3e3c85256b2f00591a7e/$FILE/05-dfp-015Final.pdf

 

 

En til forskningsrapport, for good measure:

http://aje.oxfordjournals.org/content/160/12/1223.long

 

 

Åh. Tilbake til forurensningssporet, eller naturlig forekomst av samme giftige stoffer. Ikke glem radon da. Det er vel omtrent ingen fornuftige steder igjen å bo, leve og spise snart.

Lenke til kommentar

 

Åh. Tilbake til forurensningssporet, eller naturlig forekomst av samme giftige stoffer. Ikke glem radon da. Det er vel omtrent ingen fornuftige steder igjen å bo, leve og spise snart.

 

 

Det fanger poenget mitt ganske godt. Det er noe farlig med alt, men spørsmålet er bare når man faktisk skal begynne å uroe seg.

Lenke til kommentar

Det er så utrolig ikke poenget, and you should feel bad. Poenget er at om du leter godt nok finner du plenty av grunner til å være redd for alt, men få grunner til å bekymre deg rent rasjonelt.

 

edit: for de som mot formodning ikke skulle skjønne det: jeg og Gavekort-senpai understreker samme poeng her.

Endret av Lycantrophe
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke glem at tungmetaller vandrer oppover i næringskjeden da. Dvs. at oksekjøttet du spiser inneholder en høyere konsentrasjon av det, sammenliknet mot grøntfôr som også oksen gladelig eter... Du må for all del ikke spise åtselsetere kråke, hummer med flere. Spesiellt ikke urokråker :p

 

Og for å ta det første sist. Plutonium ja. Nå burde dere skjelve i redsel..

Man bør jo da holde seg unna sau, reinsdyr, sopp og alskens annet snadder. Fru Bequerel kan komme på besøk, og hun stinker av død og bedervelse. :grin2:

Endret av G
Lenke til kommentar

Hvordan sliter du sånn med definisjoner?

 

Du er per definisjon kjøtteter om du er alteter. Det betyr ikke at du spiser kjøtt eksklusivt.

 

Forøvrig er alteter langt mer spesifikt og til å foretrekke, så kjøtteter-begrept er ofte reservert for eksklusive kjøttere.

Endret av Lycantrophe
Lenke til kommentar

Forøvrig er alteter langt mer spesifikt og til å foretrekke, så kjøtteter-begrept er ofte reservert for eksklusive kjøttere.

 

Eksklusivt som i denne historien?

https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=chef%20serves%20own%20testicles

 

http://www.youtube.com/watch?v=T34MKXDH1QM

 

 

Eller kanibal med frysern full, sjekk nr. 8. Samt sjekk nr. 11 for kebab-snacks i Russland:

http://www.ranker.com/list/the-15-craziest-cannibal-attacks-in-history/michael-gibson?page=2

Endret av G
Lenke til kommentar

Hvordan sliter du sånn med definisjoner?

 

Du er per definisjon kjøtteter om du er alteter. Det betyr ikke at du spiser kjøtt eksklusivt.

 

Forøvrig er alteter langt mer spesifikt og til å foretrekke, så kjøtteter-begrept er ofte reservert for eksklusive kjøttere.

..og nettopp derfor poengterte jeg at mennesket IKKE er en kjøtteter, all den tid vi IKKE vil klare oss særlig godt på en kost utelukkende bestående av kjøtt.

 

Vi har planteetere (herbivore), kjøttetere (carnivore) og altetere (omnivore). Mennesket hører til den siste kategorien.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Jeg skal på ingen måte bruke min tid på å bevise dine påstander. Du har uttalt deg og vil stå for det; dette er greit, men du må kunne dokumentere det skikkelig om du påstår noe såpass hardt som at "spiser du mye (uten å definere mye) rødt kjøtt får du kreft".

 

 

 

Jo det synes jeg absolutt du skal gjøre!

 

Men greit, ser at jeg har uttrykt meg litt uklart, for dem som henger seg opp i slikt. La meg omformulere: Spiser man mye rødt kjøtt øker sannsynligheten for å utvikle en rekke sykdommer som bla kreft.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...