Gå til innhold

Spørsmål om lån - bil


Anbefalte innlegg

Jeg har en helt ny elbil som er min egen bil. Jeg hadde også til for noen dager siden en nyere golf. Vi er to stykker og trenger en vanlig bil til turer og kjøre henger med. Vi tenker derfor på å kjøpe oss en bil sammen som samboeren min kan bruke til jobb osv. Vi lurer derfor på å kjøpe oss en bil til mellom 50 og 100k og ta opp et billig lån på denne. Hvordan fungerer det med lån hvis man kjøper bil av privatpersoner? Leser at i banken min må først alle papirer være undertegnet og kopi sendt banken før selger får utbetalt pengene sine. Er ikke det litt upraktisk hvis man finner en bil utenbys? Først må man se på bilen, så skal man skrive kontrakt når man har tenkt ferdig. Så må man tilbake for å hente bilen igjen når alt er godkjent av banken. Er det ikke lettere måter å gjøre det på og er det likt i alle banker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du bør regne med to turer.

 

Du kan i teorien hente bilen når du skriver kontrakt, forutsatt at du har tegnet forsikring først, og at alle papirene signeres og sendes til banken innen åpningstiden de har på lån.

 

Jeg kjøpte selv MC for to måneder siden. Da søkte jeg om lånebevis, fikk innvilget det, signerte dokumentene i nettbanken og dro til selger for å skrive kontrakt og hente sykkelen. Jeg tok lån i DNB, som har "lånevakt" til 22. Da tok jeg bare bilde av ferdig utfylt kontrakt, ga telefonen til selgeren, og vips var jeg eier av en motorsykkel.

 

EDIT: jeg sendte et bilde av kontrakten på epost til banken, og ringte dem så snart jeg hadde sendt det. tok ca 5 min med selger på tlf etterpå, og vi var ferdige.

Endret av steinrawr
Lenke til kommentar

Har alt pengene men jeg skal bruke de på en annen bil snart når jeg skal bytte ut elbilen om noen mnd. Dette er snakk om bil nr2 som vi skal eie sammen. Hun har litt lavere inntekt enn meg så klarer ikke å legge av like mye penger til bil som jeg gjør. Derfor har jeg råd til min egen bil. Jeg skal jeg være med å betal litt på bil slik at også hun får seg en bil som jeg kan benytte hvis jeg trenger en annen bil enn elbil en gang (byttelåne) eller vi skal reise på ferie sammen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...