Gå til innhold

Jobbintervju om svake sider


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen,

 

Først og fremst vil jeg beklager hvis min skriftlige norsk er ikke helt feilfritt eller grammatikk er ikke så greit. Jeg flyttet hit for noen måneder siden.

 

Men jeg har et spørsmål fordi jeg har et jobbintervju snart. jeg vil forklare en svake siden med et uttrykk.

Jeg fant et uttrykk på nettet men jeg er ikke sikkert hvis jeg kan bruke det.

 

Jeg fant at utrykket på engelsk er: see which way the wind is blowing.

Er det ikke på norsk: Se hvilken vei vinden blåser?

Forklaringen er: forstå hvordan noe kommer til å gå.

 

Jeg vil bruke på en måte det forklarer hvordan jeg er i begynnelsen av en ny jobb. Hva jeg vil faktisk fortelle står nede:

 

Jeg er litt introvert eller vil se hvilken vei vinden blåser men når jeg blir bekjent med kolleger og omgivelser trives jeg. Kanskje ikke helt korrekt men håper dere skjønner.

 

Har noen av dere tips eller råd om hvordan jeg kan fortelle det?

 

mvg

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mitt råd er å få det utttrykket til å høres litt mer aktivt og positivt ut. Å starte en setning med å si at man er introvert er kanskje ikke den beste fremgangsmåten, særlig med tanke på at studier har visst at arbeidsgivere foretrekker ekstroverte mennesker.

Jeg ville heller ikke anbefalt å bruke et ordtrykk du ikke er komfortabel med å bruke, spesielt vis ordlyden kan mistolkes.

 

Men for å få svare konkret på spørsmålet ditt, ville det vært mer lønnsomt at du formulerte deg litt mer i denne retningen: – Jeg er et veldig fokusert menneske som liker å takle arbeidsoppgaver på egen hånd (viser du kan stå på egne ben). Men når jeg har blitt kjent med kollegane og forsått meg på hvordan gruppedynamikken fungerer trives jeg svært godt i selskap med andre.

 

 

Jeg fant at utrykket på engelsk er: see which way the wind is blowing.

Er det ikke på norsk: Se hvilken vei vinden blåser?

Forklaringen er: forstå hvordan noe kommer til å gå.

 

– Å si at du bare vil se hvordan ting kommer til å gå vil jeg tro viser mangel på initiativ, så jeg ville ikke forbeholdt meg å si dette.

 

Beklager om dette ikke var svaret du forventet, men jeg fant det litt virent å forstå helt konkret hva du ville formulere.

Lenke til kommentar

Å starte en setning med å si at man er introvert er kanskje ikke den beste fremgangsmåten, særlig med tanke på at studier har visst at arbeidsgivere foretrekker ekstroverte mennesker.

Studier viser også at arbeidsgivere foretrekker menn, og da kalles det diskriminering.

 

Til TS:

Som introvert har du en hel del styrker som arbeidsgiveren din kommer til å nyte godt av. Du må bare forklare hvorfor. Om han i utgangspunktet er skeptisk, så må du bare selge det som en bra ting. Det finnes mange artikler om hvorfor introvertisme er fordelaktig i de rette jobbene. (regner med du ike skal bli selger eller noe annet som har større ekstroverte krav)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I utgangspunktet så meiner eg at det er nesten useriøst av arbeidsgiver å stille spørsmål om svake sider. Dette er eit standardsvar som ikkje gir arbeidsgiver noke særlig med relevant informasjon, då det vanligvis fører til at at arbeidstaker svarer med ein eit slikt tullete 'negativ ting som eigentleg er positivt' svadasvar.

Derfor meiner eg at dette er totalt vekkasta å bruke tid på i eit jobbintervju, men nok om meg.

 

Det er heller ikkje vanlig å måtte beskrive sine negative sider med eit uttrykk i Norge, vanligvis får du rett og slett spørsmålet om å nemne nokre av dine sterkaste og svakaste sider.

 

Det er heilt greit å fortelle at du er introvert og kva dette betyr din arbeidsinnsats. Ein av dei steriotypiske styrkene til introverte personer er at dei ikkje kaster vekk arbeidstid på å sosialisere seg i arbeidstida.

Men du bør prøve å ta deg sammen å være litt meir direkte enn du er vandt til under jobbintervjuet.

Start med eit å handhelse (med litt kraftig handtrykk) og ta gjerne iniativ til å fortelle om deg sjølv.

 

Som andre har påpeikt så har arbeidsgivere ofte ein tendens til å foretrekke ekstraverte arbeidstakere, rett og slett for at desse personane best håndtererer den sosiale situasjonen som jobbintervjuet er.

Men ofte så er arbeidsgiver ofte meir fornøgd med introverte arbeidstakere då dei ofte er meir fokusert på jobben og ikkje blir like lett distrahert av andre ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...