Gå til innhold

Gammel pc skal bruke som server men hvilken OS?


SnowDOG_

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har fått en gammel pc som eg skal gjøre filserver og sånt av. Maskinen består av en Asus P5A-B med AMD K6 3D 350mhz cpu og bare 32MB sdram foreløpig. Kan eg kjøre Windows 2003 server eller skal eg bare kjøre 2000 utgaven? Kanskje win2000 bare? Ka syns dere er best?

 

Xp kan eg bare glemme å bruke på den.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du bør få tak i litt mer minne, det koster ikke mer enn en hundrelapp eller to for 64 eller 128MB mer. Du må selvsagt sjekke hva hovedkortet ditt støtter og hva det har plass til.

 

SDRAM PC133 får du kjøpt nytt i butikkene ennå, selv om maskinen din har SDRAM PC100. Dog så er noen hovedkort kresne, slik at di ikke vil ha RAM med minnebrikkene kun på den ene siden.

 

Det kan jo hende noen har en gammel 32MB brikke slengende som de gladelig selger for en billig penge.

Lenke til kommentar

windows 2000 pro og server har begge som minstekrav 64mb ram (egentlig) men det er faktisk 32mb som er absolutt, absolutt minstekrav. Det gjelder ikke server. Du får nok finne deg en linux distro tror jeg. noe windows 2000 server blir det ihvertfall ikke. Da er jo poenget borte... en server skal jo være rask? og med 32 mb ram vil den bli alt annet enn rask :roll:

Lenke til kommentar
Rimelig sikker på at Windows 2000 og Windows Server 2003 vil gå ufattelig tregt på en maskin med bare 32MB ram, hvis du i det hele tatt får installert det!

Et bedre valg må vel da være NT4 eller en Linux distro. :D

 

Å installere NT4 ville være tåpelig siden sikkerhetshull ikke lengre blir tettet på denne plattformen.

Anbefaler som noen andre nevnte over å fylle på med litt extra ram og installere Win2000.

ram-typen du trenger får du faktisk fortsatt på komplett (tror jeg)

400kr for 256mb.

Lenke til kommentar
Men linux. Er det enkelt å sette opp og kan eg remote kontroll fra min xp?

 

Du har full kontroll via din XP-maskin ja, men det er absolutt ikke enkelt hverken å sette opp eller drifte om man ikke har rørt linux før.

Har man tid kan det jo være verdt å sette seg inn i dog.

Lenke til kommentar

Bruk Windows 2000, og sørg for at du har 128 MB RAM. Installer SP3.

Om du bruker en kjøleribbe med en viss størrelse på (ikke av de aller minste socket7-kjølerene) på CPU har du en stabil filserver.

Hadde en akkurat maken (256 MB RAM) stående som fil/web-server og hadde aldri en uønsket reboot på over et år. P5A er nok det beste socket7-kortet som noen gang ble laget.

Lenke til kommentar

Skulle sette opp en serverboks hjemme for en stund siden, og valgte å gå for linux. Hadde på det tidspunktet lite erfaring med oppsett av linux, og det har tatt meg litt tid å komme inn i det hele, ikke veldig lang tid, men lengre enn med en W2k server. Har satt opp har bl.a. satt opp eggdrop, apache og en Ventrilo server, og er veldig fornøyd med a ha valgt linux fremfor Windows!

 

Inkludert i Mandrake 9.1, som er det OS'et jeg valgte, kommer også software for fjernadministrasjon/desktop sharing. Det er en slags VNC-server og man kan koble seg opp til den med en hvilken som helst VNC klient.

Lenke til kommentar

Ok maskinen er satt sammen ferdig med en Geforce2mx400.

 

Det eg skulle si at dere skrev så mye at det var for lite minne på maskinen og at det ikke kom til å funke i det hele tatt men i helsiken heller eg kan jo tilåmed spille alle divx filmene gjennom lan uten problem. Surfer fint og alt kjøres helt fint uten problemer. trodde det kome til å gå til helvete siden det var så gammel maskin og nesten ikke ram i det hele tatt. :shrug: overdrev dere eller? Filmene blir jo spilt nesten like bra som på min XP1800+ 512ddr og radeon9500pro.

 

:shrug:

Lenke til kommentar

Forresten: Kordan ka det ha seg at når eg kjører en film på maskinen via lan så går filmen helt fint på pc'n men hvis eg skal se på streamin video via wmp@150kbps kvalitet så klikker det etter noen minutter og får opp at det er for lite minne. Merkelig siden filmen er av så mye bedre kvalitet enn streamingen. Anyways ser likevel ut at eg må skaffe en del mer minne. :/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...