Gå til innhold

Hva er frihet og et fritt samfunn? Er staten til hinder for frihet?


Anbefalte innlegg

Hvor mye tror du selv at du betaler i skatter og avgifter sånn ca. i prosent?

Nysgjerrig på hva du selv tror om saken. Har du muligheter for å vise frem et regnestykke?

 

 

Jeg vet ikke å bryr meg ikke egentlig, men 80% gjør jeg iallefall ikke for jeg bruker skjeldent 80% av lønna mi uansett..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Hvor mye tror du selv at du betaler i skatter og avgifter sånn ca. i prosent?

Nysgjerrig på hva du selv tror om saken. Har du muligheter for å vise frem et regnestykke?

Jeg vet ikke å bryr meg ikke egentlig, men 80% gjør jeg iallefall ikke for jeg bruker skjeldent 80% av lønna mi uansett..

 

Hvordan kan du da vite det?

Du har jo ikke undersøkt, og "bryr deg ikke".

Hvordan kan du da vite at du ikke bruker 80% av lønna di?

 

BTW: Vil bare tillegge at da jeg spurte om hvor gammel du var, så spurte jeg ikke det spørsmålet for å gå til angrep på deg som person, slik du ser ut til å ha forstått det, siden du spurte tilsvarende: "hvor dum er du?" etterpå. Jeg spurte fordi jeg lurte på om du var ferdig med skolen og var i arbeid, og faktisk betalte skatt... Om du var 17 år, og gikk på skole, vel så har du ikke rukket å skatte noe enda. Men foreldrene dine har jo det. Og du kommer til å skatte i all fremtid. Du ble født i gjeld. Og du må betale for tjenester du aldri kommer til å benytte deg av også. Og du kan aldri velge annerledes. Du tror kanskje du har frihet til det her i Norge, men nei. Bare de aller rikeste har råd til å betale dobbelt for skole, altså både den offentlige og tvangsfinansierte, og en utenlandsk privatskole på toppen av det. Arbeiderpartiets ledere, sender barna sine på privatskoler, og det sier litt om hva de selv mener om den offentlige skolen selv om de gjerne vil tre den neddover ørene på oss alle. Blant annet.

 

Saken er jo den at du ville fått mye mer for pengene om det ikke var tvungen skatt.

Du ville fått tjenester av mye bedre kvalitet, og du ville fått dem billigere i et samfunn der hvor det er konkurranse mellom tilbudene som da presser prisene ned...

 

Jeg gav link til 3 ulike aviser ovenfor, som alle underbygger mine påstander om at privatskoler ofte er mye billigere enn de offentlige, noe du spurte om. Har du sett dem?

 

 

10351608_645423848878983_128016410599184

 

Endret av turbonello
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274

 

 

Kort fortalt, dersom du er en gjennomsnittlig person er 80% av inntekten din kontrollert av staten. Du lever altså 80% i Sovjetunionen.

Vel, jeg var oppriktig interessert helt til dette kom. Det blir for banalt å sammenligne Norge og sovjet slik.

 

Det spiller ingen rolle hva han sa til slutt. Du spurte om regnestykket og fikk det.

Han tenkte vel at 100% skatt er hva som var tilfellet i Sovjet da.. Altså at i Sovjetunionen så fikk man ikke beholde noe av det man tjente, eller dvs. man tjente ingen ting.

 

Når det kommer til tallene så blir jeg fascinert over hva som er mulig å komme frem til ved å plukke ut de rette parametrene.

Dårlig bortforklaring...

 

På en måte kan man si, ja slik er det faktisk!

Hvis man på en måte kan si at, ja slik er det faktisk! så er det slik...

 

Men om en stopper opp og spør seg selv; beholder jeg virkelig bare 20% av det jeg tjener? Så er nok svaret til de fleste nei.

Hva de fleste svarer er irrelevant.

De fleste ville også ha svart at jorda er flat om man går tilbake noen tusen år...

Det blir ikke mer sant av den grunn.

 

BTW: 20% av det du tjener, kan fungere greit det, så lenge du får alt det du trenger, sant? For dette er jo hva du sitter igjen med etter å ha betalt skolen, sykehus, forsikring osv osv osv. Jeg påstod i utgangspunktet at skole ikke er gratis noe som ble påstått tidligere i denne posten av en som ikke (enda) forstår økonomi og har satt seg inn i det.

 

Folk føler seg jo ikke fattige selv at de beholder kun 20%. 20% kan være mye: det kommer jo helt ann på lommebokas tykkelse. Men skatt er ikke frivillig.

 

Det er ikke sånn man går rundt å tenker på. Men man kan si at 70% av det man tjener går inn i statskassen, og ut igjen til de offentlige, dårlige og dyre tjenestene. Det er ikke alle som liker dette. Mange, som f.eks. meg har hatt ekstremt dårlig erfaring med de offentlige tjenestene, og ville valgt andre alternativer. Men de har ikke noe valg. De blir tvunget til å betale for statens tjenester. De kan ikke velge mellom de tjenestene de selv ønsker...

 

I Sovjet, fikk ikke folk bestemme over noe av det de eide.

De hadde ingen som helst valgmuligheter. ikke noe å velge mellom.

 

 

Uansett, jeg kan ikke peke på direkte feil i utregningene (har ikke studert), men som sagt. Ofte får en det svaret en vil ha.

"Ofte får en det svaret man vil ha".... Du fikk et svar du ikke trodde du ville få.

Og fikk vel et svar du ikke ønsket? :)

 

 

Nå må jeg understreke at jeg prøver ikke å bortforklare dine tall. Det jeg derimot tror,,, er at med litt spekulering kunne jeg satt opp et regnestykke som ga et svar JEG er fornøyd med. Det var det jeg mente med at "ofte får en det svaret en vil ha.

 

Å jo. Det spiller en svært stor rolle hva han skriver til slutt. Det viser nemlig at han har et budskap, en agenda. Dette gjør at jeg som leser automatisk må være kritisk til det han skriver da han har en åpenbar subjektiv mening om saken. Dette er ganske basic retorikk. :)

 

Hadde jeg hatt tid og ork skulle jeg prøvd å gjort litt tallknusing, men jeg får runde av med å si at jeg er uenig i ditt syn på skatten, men jeg sier ikke at ditt syn er feil.

Lenke til kommentar

Om vi så skatter mye, har vi gratis sykehus og lege, skole osv... og nokk penger igjen til å leve, ha mat og kose oss en gang iblant.

Joda, men for alle oss som ligger over snittet så ville vi hatt råd til alt dette uansett, og i tillegg hatt råd til å kose oss riktig ofte og ikke bare en gang i blandt. Spørsmålet blir da om jeg synes det er værdt det at alle de som ikke er over snittet (men istedet ligger langt under) også skal ha tilgang på gratis sykehus og lege, skole osv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå må jeg understreke at jeg prøver ikke å bortforklare dine tall.

 

Men det er jo det du gjør. Det virker jo som om du mener at man bare kan dra tall ut av ræva å lage et regnestykke ut av det og få hva som helst...

 

Det eksisterer ikke mer en en virkelighet, du er enig i det?

Vi betaler skatt. Du er enig i det også?

Kan man regne ut hvor mye det samlede skattetrykket er i prosent?

 

Hvor mye er det gjennomsnittlig nordmannen betaler i skatt om man regner med alle de relevante parametere? Og mye får de igjen? Får de igjen verdier som er verd like mye som det de betaler? Eller kunne de fått mye bedre tilbud om det var konkurranse mellom aktørene, og kunne bestemme helt selv hva slags tilbud de ville velge og velge bort?

Det jeg derimot tror,,, er at med litt spekulering kunne jeg satt opp et regnestykke som ga et svar JEG er fornøyd med.

OK. Sett i gang....

Jeg er ikke så glad i å tro... Tro kan man gjøre i kirka. ;)

Men når du kommer inn på et diskusjonsforum å hevder å ha rett og jeg feil, vel, så er det vel greit å komme med noen fakta som taler i mot det jeg sier, om du mener jeg tar feil?

 

La oss nå si at du fikk overveldende beviser på at vi betaler 70% skatt, så overveldende at du selv måtte bare godta at "ja sånn er det":

Ville du da være enig eller uenig i at vi har et slikt skattetrykk?

Det var det jeg mente med at "ofte får en det svaret en vil ha.

 

Så du mener at virkeligheten er relativ. Kanskje du mener at vi ikke betaler noe som helst i skatt også, bare du opererer med andre tall eller begreper? Kanskje skatt kan byttes ut med "gratis", og så er det ikke noe som koster noe lenger? Da er det bare de private som koster, mens det statlige får alle gratis mot at de får litt mindre å rutte med?

Å jo. Det spiller en svært stor rolle hva han skriver til slutt. Det viser nemlig at han har et budskap, en agenda.

 

Som om det endrer noe som helst. Alle har en agenda. Jeg har en agenda. Og du har en agenda. Bare at det er noen som er mer åpne og ærlige om agendaen enn andre...

 

Det du forsøker å gjøre er jo å sjule tall, er det ikke det du holder på med? :)

Du vil jo forsvare det høye skattetrykket, og du forsvarer jo det ikke dersom du innrømmer at din politikk har mer til felles med kommunistenes politikk enn min, f.eks.

Da ligger det også i kortene at du er sterk motstander av kommunisme, men sterk tilhenger av sosialdemokrati... Dette er også en agenda... Men har vi liberalister holdt noe sjult? Vi er i mot alle tvungne skatter og avgifter, og ønsker at alt skal være basert på frivillighet og handel mellom mennesker... Og når vi kritiserer staten og skatt, så gjør vi dette ved å vise til ulempene med tvungen skatt. Og vi prøver å finne ut hvor mye skatt gjennomsnittsnordmannen må betale. Når vi har funnet ut av dette så åpenbarer vi dette for folk, slik at de kan si seg enige eller uenige....

Dette gjør at jeg som leser automatisk må være kritisk til det han skriver da han har en åpenbar subjektiv mening om saken. Dette er ganske basic retorikk. :)

 

Han er liberalist. Klassisk liberalist.

Og ser det fra den posisjonen.

Det er flott å være kritisk, men å avvise alt fordi personen har et politisk ståsted som er annerledes enn ditt, og det vises på slutten, vel det syntes jeg er litt dårlig grunnlag å avvise noe er sant på.

Hadde jeg hatt tid og ork skulle jeg prøvd å gjort litt tallknusing, men jeg får runde av med å si at jeg er uenig i ditt syn på skatten, men jeg sier ikke at ditt syn er feil.

 

Godt at du i alle fall er ærlig nok til å si at mitt syn ikke er feil da :)

Men jeg forstår ikke hvordan du kan være uenig, eller hvordan du mener man kan regne det ut annerledes. Saken er vel uansett den at vi betaler jævlig mye skatt i motsetning til å ikke betale noe som helst i tvungen skatt, og byttet ut det vi har i dag med et 100% fritt samfunn, fri økonomi osv... Da er den tvungne skatten jævlig høy... Er du uenig i dette også?

Om vi så skatter mye, har vi gratis sykehus og lege, skole osv... og nokk penger igjen til å leve, ha mat og kose oss en gang iblant.

 

Er sykehusene og legene gratis når vi betaler staten penger for at de skal levere disse tjenestene til oss? Burde staten kunne bestemme om du skal kunne kose deg en gang i blant eller ikke? :)

 

Endret av LiamH
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Om vi så skatter mye, har vi gratis sykehus og lege, skole osv... og nokk penger igjen til å leve, ha mat og kose oss en gang iblant.

Er sykehusene og legene gratis når vi betaler staten penger for at de skal levere disse tjenestene til oss? Burde staten kunne bestemme om du skal kunne kose deg en gang i blant eller ikke? :)

 

 

Merkelig. Jeg klarer fint å kose meg med inntekten min, selv om 37% løper vekk i skatt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274

 

Det jeg derimot tror,,, er at med litt spekulering kunne jeg satt opp et regnestykke som ga et svar JEG er fornøyd med.

OK. Sett i gang....

Jeg er ikke så glad i å tro... Tro kan man gjøre i kirka.

 

Det var det jeg mente med at "ofte får en det svaret en vil ha.

Så du mener at virkeligheten er relativ.

 

 

 

Hadde jeg hatt tid og ork skulle jeg prøvd å gjort litt tallknusing, men jeg får runde av med å si at jeg er uenig i ditt syn på skatten, men jeg sier ikke at ditt syn er feil.

Godt at du i alle fall er ærlig nok til å si at mitt syn ikke er feil da :)

Men jeg forstår ikke hvordan du kan være uenig, eller hvordan du mener man kan regne det ut annerledes. Saken er vel uansett den at vi betaler jævlig mye skatt i motsetning til å ikke betale noe som helst i tvungen skatt, og byttet ut det vi har i dag med et 100% fritt samfunn, fri økonomi osv... Da er den tvungne skatten jævlig høy... Er du uenig i dette også?

 

 

1: Jeg er ikke så glad i folk som har bastante meninger. Til mindre man vet, til sikrere er man i sin sak.

 

2: Virkeligheten er absolutt relativ!

 

3: Skatten i Norge er det den er. Så får vi heller diskutere hvorvidt den bør være mer eller mindre.

 

 

Generelt om det temaet med skråsikkerhet så vil jeg si at jeg liker hverken de som er langt på den ene siden eller de som er langt på den andre siden. Folk flest, det vil si de normale (per def.) holder seg stort sett i midten. Der er det få bastante meninger, men heller en slags blanding av ulike enkelsaksmeninger.

 

Lenke til kommentar

Merkelig. Jeg klarer fint å kose meg med inntekten min, selv om 37% løper vekk i skatt.

 

Hva er merkelig?

 

Påstår du også at de offentlige tjenestene er gratis selv om vi betaler for det gjennom skatten? Og hvor har du det nøyaktige tallet der fra? Kan jeg få se regnestykket som har ført til at skattetrykket er på nøyaktig 37%?

 

Ja, jeg også koser meg... Nyter livet. Dette til tross for at offentlig skole og offentlige helsetjenester holdt på å ta livet av meg tidligere i livet, og førte til at jeg ble arbeidsufør.

 

Jeg har hatt det så jævlig på grunn av feilmedisinering begått av et inkompetent norsk helsevesen, at jeg holdt på å ta mitt eget liv.

 

Heldigvis så klarte jeg ikke det (feilet), og holdt ut all ventetiden, alle søknadene, skjemaene som må fylles ut, all overmedisinering, alle de slitsomme samtalene med alle mulige slags byråkrater, osv osv, overført fra den ene offentlige institusjonen til den andre som en kasteball i systemet.

 

Så lenge du ikke blir sjuk, så er ikke systemet vi har i dag en pest og en plage. Dersom du blir det, så vil du smertelig oppleve systemet fra innsiden... Og at ting ikke er så rosenrødt som det politikerne vil ha deg til å tro...

 

Blir du sjuk, så er det et helvete, og du får overordnede i stat og kommune som dikterer livet ditt ned til den minste detalj. Og dersom du ikke kjenner til dine rettigheter og vet hva du har krav på og ikke, så står du i fare for å falle igjennom. De som klarer å sno seg igjennom ordningene og som kjenner sine rettigheter, vel, de får det lettere enn de som ikke vet eksakt hva de har rett på, men de møter også store problemer.

 

Alt dette er på grunn av tvungen skatt. Dersom ting hadde vært frivillig, og det var konkurranse, så ville tjenestene vært bedre, og de ville vært tilpasset lommebøkene våre også. Og de ytterst få som ikke ville hatt råd, ville sannsynligvis fått hjelp helt gratis her i Norge, siden det er nok av mennesker som bryr seg om dem her...

tråden er kapret, og ts er forduftet .. det som nå diskuteres hører bedre til i filosofi og religiondelen av forumet

 

Hvorfor sier du det?

TS forklarer at han er lei av Norge. Sier at staten tar alle pengene hans osv.

Dette vi diskuterer nå er jo en fortsettelse på det han sa, og underbygging av påstanden om at ikke alle opplever norge som det beste stedet å bo. Eller mer korrekt: Det beste tenkelige systemet... Det finnes altså folk som har andre ideer for hvordan ting skal bli bedre enn de dominerende ideene her i landet. Tenk det...

mye tro ute å går, for å si det sånn :)

 

Det er sant. Politikk og religion har mye til felles.

Fordi det er basert på hva man tror fungerer best, ofte....

Jeg for min del har sett nok eksempler på at det jeg argumenterer for faktisk fungerer, altså frihet, og da fungerer utmerket godt i de land og byer som har mest av det...

 

1: Jeg er ikke så glad i folk som har bastante meninger.

Til mindre man vet, til sikrere er man i sin sak.

Hvis du vet en ting, vil du ikke da uttrykke deg som bastant?

Hvis jeg sa at jordkloden har fire hjørner og har et tak av metall, og du skjønte at jeg faktisk mente og trodde det, ville du ikke forsøkt å forklare meg det slik det faktisk er?

Og ville du vært ullen eller bastant? Eller usikker?

2: Virkeligheten er absolutt relativ!

 

Så vi har ingen objektiv virkelighet å forholde oss til?

Har økonomien påvirkning på våre liv for eksempel?

3: Skatten i Norge er det den er. Så får vi heller diskutere hvorvidt den bør være mer eller mindre.

 

Akkurat... Ut i fra sosialdemokratiske premisser altså.

Uansett er vel dette en avsporing. Fordi her i denne debatten så diskuterer vi ut i fra TS, og han sa at staten tok alt han tjente. Vel, og så begynte vel dette å spinne videre, og endte opp med at vi forsøkte å finne ut hvor mye staten faktisk tar.

 

Generelt om det temaet med skråsikkerhet så vil jeg si at jeg liker hverken de som er langt på den ene siden eller de som er langt på den andre siden. Folk flest, det vil si de normale (per def.) holder seg stort sett i midten. Der er det få bastante meninger, men heller en slags blanding av ulike enkelsaksmeninger.

 

Joda... Helt sikkert. Det er det aller dummeste jeg har hørt i dag.

At sentrumsparti-folk har mindre bastante meninger. Yeah right!!! :)

 

For min egen del så setter jeg pris på annerledeshet. Mangfold er bra. Ikke alle jeg liker nødvendigvis, men ikke ut i fra sånne generaliseringer.

Det er hvordan de er mot meg som jeg vektlegger mest.

 

Endret av LiamH
Pyramide-sitat fjernet.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Om vi så skatter mye, har vi gratis sykehus og lege, skole osv... og nokk penger igjen til å leve, ha mat og kose oss en gang iblant.

Er sykehusene og legene gratis når vi betaler staten penger for at de skal levere disse tjenestene til oss? Burde staten kunne bestemme om du skal kunne kose deg en gang i blant eller ikke? :)

 

 

Tips til deg: Dra å lev en uke blandt mazaifolket i Ngorongoro i Tanzania, så kan du se selv hvor mye du setter pris på en stat som passer på deg. Jeg har gjort dette selv, fantastisk folk og fantastisk kultur, men tro meg, alle jeg snakket med sa det samme: Om vi kunne ha råd til doktor og sykehus hadde alt bære mye bedre.

Lenke til kommentar

Er sykehusene og legene gratis når vi betaler staten penger for at de skal levere disse tjenestene til oss? Burde staten kunne bestemme om du skal kunne kose deg en gang i blant eller ikke? :)

Tips til deg: Dra å lev en uke blandt mazaifolket i Ngorongoro i Tanzania, så kan du se selv hvor mye du setter pris på en stat som passer på deg. Jeg har gjort dette selv, fantastisk folk og fantastisk kultur, men tro meg, alle jeg snakket med sa det samme: Om vi kunne ha råd til doktor og sykehus hadde alt bære mye bedre.

Jeg har et tips til deg: Hva med å svare på det jeg spør om?

Har de en liberalistisk rettsstat i Tanzania? Om ikke, så er det du kommer med svært svært dårlig argument mot det jeg står for, og argumenterer for...

 

Jo nå fant jeg ut noe Andieith. Tanzania er styrt av sosialdemokrater...

Og du mener at jeg som liberalist skal la meg overbevise av det du kom med her???

 

 

Se her fra wikipedia:

Politics[edit]

 

 

President Kikwete shares a light moment with PM Pinda at the latter's hometown

Main article: Politics of Tanzania

Tanzania is a one party dominant state with the Chama Cha Mapinduzi party in power. From its formation until 1992, it was the only legally permitted party in the country. This changed on 1 July 1992, when amendments to the Constitution and a number of laws permitting and regulating the formation and operations of more than one political party were enacted by the National Assembly. Elections for president and all National Assembly seats were last held in October 2010. The Chama Cha Mapinduzi holds approximately 75% of the seats in the assembly.

 

Så kan du lese her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chama_Cha_Mapinduzi

 

Det siste er da partiet som styrer landet i dag.

 

Election symbol

hoe and hammer

 

Symbolet deres er det kommunistiske symbolet: Hammer og Sigd.

Snakk om å skyte seg selv i foten...

 

 

Hong Kong er det nærmeste man kommer liberalisme i denne verden per dags dato. Med verdens frieste økonomi.

 

Det er slik som illustrert på bildet her, man får det med "Min" politikk. Din fører til de tilstandene man ser i Tansania:

 

10268431_644579685630066_1569318593028424436_n.jpg

 

Edit: Dobbelt-post flettet.

Endret av LiamH
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274

 

1: Jeg er ikke så glad i folk som har bastante meninger.

Til mindre man vet, til sikrere er man i sin sak.

Hvis du vet en ting, vil du ikke da uttrykke deg som bastant?

Hvis jeg sa at jordkloden har fire hjørner og har et tak av metall, og du skjønte at jeg faktisk mente og trodde det, ville du ikke forsøkt å forklare meg det slik det faktisk er?

Og ville du vært ullen eller bastant? Eller usikker?

2: Virkeligheten er absolutt relativ!

Så vi har ingen objektiv virkelighet å forholde oss til?

Har økonomien påvirkning på våre liv for eksempel?

3: Skatten i Norge er det den er. Så får vi heller diskutere hvorvidt den bør være mer eller mindre.

Akkurat... Ut i fra sosialdemokratiske premisser altså.

Uansett er vel dette en avsporing. Fordi her i denne debatten så diskuterer vi ut i fra TS, og han sa at staten tok alt han tjente. Vel, og så begynte vel dette å spinne videre, og endte opp med at vi forsøkte å finne ut hvor mye staten faktisk tar.

 

Generelt om det temaet med skråsikkerhet så vil jeg si at jeg liker hverken de som er langt på den ene siden eller de som er langt på den andre siden. Folk flest, det vil si de normale (per def.) holder seg stort sett i midten. Der er det få bastante meninger, men heller en slags blanding av ulike enkelsaksmeninger.

 

Joda... Helt sikkert. Det er det aller dummeste jeg har hørt i dag.

At sentrumsparti-folk har mindre bastante meninger. Yeah right!!! :)

 

For min egen del så setter jeg pris på annerledeshet. Mangfold er bra. Ikke alle jeg liker nødvendigvis, men ikke ut i fra sånne generaliseringer.

Det er hvordan de er mot meg som jeg vektlegger mest.

 

 

1: Vet du med 100% sikkerhet at jorden er rund?

-Om en spør mannen i gata er svaret ja.

-Om en spør en astronom er svaret en masse tall og formler, og et statistisk anslag

 

Ser du hvor jeg vil?

 

2: Jeg liker å sammenligne verden med en datamaskin. På den aller fineste skala er svaret enten ja, eller nei. (Bit=0 eller bit=1). Det kan ikke bli enklere enn dette og dette burde da alle forstå? Hvorfor må en da ha dataingeniører? Hvorfor feiler programvare? Det er jo bare 0 og 1!

 

Selvfølgelig fordi kompleksiteten blir så stor. Det samme kan overføres til politikken, livssyn etc. På den enkleste skala er det liberalisme eller kommunisme (vi trenger ikke å diskutere om dette er helt korrekt terminologi), men vi vet begge at under disse hovedformene finnes det uttallige kombinasjoner. Enkelt sagt: politikk kan ikke beskrives som et absolutt system pga kompleksiteten.

 

4: Representerer SP mesteparten av folket? Nå må du holde tunga i rett munn.

 

De partiene som sitter på Stortinget (intet mindre) representerer mesteparten av folket. Det er disse jeg karakteriserer som en del av midten. Merk: mesteparten av norsk politikk er utrolig snever, og forskjellene mellom partiene er ytterst små. I teorien vil jeg tro et samarbeid mellom AP og FrP ville fungert. Det jeg kritiserer er de partiene som beveger seg langt utenfor disse Stortingspartiene. (tør ikke å nevne navn da jeg ikke har fullstendig oversikt).

 

Mange av de ser på politikken som noe helt svart/hvitt. Der bare total liberalisme eller total kommunisme er en utvei.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

 

tråden er kapret, og ts er forduftet .. det som nå diskuteres hører bedre til i filosofi og religiondelen av forumet

Hvorfor sier du det?

TS forklarer at han er lei av Norge. Sier at staten tar alle pengene hans osv.

Dette vi diskuterer nå er jo en fortsettelse på det han sa, og underbygging av påstanden om at ikke alle opplever norge som det beste stedet å bo. Eller mer korrekt: Det beste tenkelige systemet... Det finnes altså folk som har andre ideer for hvordan ting skal bli bedre enn de dominerende ideene her i landet. Tenk det...

 

Jeg sier ikke at det er feil - jeg sier bare at det er litt kjedelig å snakke om sånne sutreting. Og så klart er det en sannhet i at systemer til enhver tid bestandig kan forbedres, men siden vi tross alt tilhører en kultur som har det ufattelig godt og trygt, virker det som mange av oss i ren kjedsomhet bare leter etter eventuelle feil, ikke fordi de betyr så mye, men fordi vi kjeder vettet av oss i vår egen bedagelighet.

 

 

 

 

mye tro ute å går, for å si det sånn :)

 

Det er sant. Politikk og religion har mye til felles.

Fordi det er basert på hva man tror fungerer best, ofte....

Jeg for min del har sett nok eksempler på at det jeg argumenterer for faktisk fungerer, altså frihet, og da fungerer utmerket godt i de land og byer som har mest av det...

 

Det du eventuelt har sett, er at ting kan virke godt i ett spesielt miljø med unike forutsetninger, men de er ikke mer stabile i det miljøet, enn at det skal bare en liten naturlig endring av forutsetninger, så må man starte forfra igjen. De første europeerne som kom til tibet/himalaia-området for ett par hundre år siden, beskrev det de så som "Shangri La", men uansett hvor fantastisk tilværelsen var der og da, så forsvant det "Shangri La" også. Og oppbygningen av dette "Shangri La" har veldig lite av den typen tankegods som du tror på, fordi der var individene blitt usynlige, til fordel for "oss", og alle fungerte langt mer i naturlig samsvar med sine betingelser, og tok til takke med det som er, ikke det som kan bli. Så dette "paradiset" du leter etter, er veldig nært, det er bare å slutte å lete etter det, så er du der

 

Frihet handler ikke om å skaffe deg mer, men om å kvitte deg med "overlasten" ... ;)

Lenke til kommentar

 

Merkelig. Jeg klarer fint å kose meg med inntekten min, selv om 37% løper vekk i skatt.

Hva er merkelig?

 

Påstår du også at de offentlige tjenestene er gratis selv om vi betaler for det gjennom skatten? Og hvor har du det nøyaktige tallet der fra? Kan jeg få se regnestykket som har ført til at skattetrykket er på nøyaktig 37%?

 

Ja, jeg også koser meg... Nyter livet. Dette til tross for at offentlig skole og offentlige helsetjenester holdt på å ta livet av meg tidligere i livet, og førte til at jeg ble arbeidsufør.

 

Jeg har hatt det så jævlig på grunn av feilmedisinering begått av et inkompetent norsk helsevesen, at jeg holdt på å ta mitt eget liv.

 

Heldigvis så klarte jeg ikke det (feilet), og holdt ut all ventetiden, alle søknadene, skjemaene som må fylles ut, all overmedisinering, alle de slitsomme samtalene med alle mulige slags byråkrater, osv osv, overført fra den ene offentlige institusjonen til den andre som en kasteball i systemet.

 

Så lenge du ikke blir sjuk, så er ikke systemet vi har i dag en pest og en plage. Dersom du blir det, så vil du smertelig oppleve systemet fra innsiden... Og at ting ikke er så rosenrødt som det politikerne vil ha deg til å tro...

 

Blir du sjuk, så er det et helvete, og du får overordnede i stat og kommune som dikterer livet ditt ned til den minste detalj. Og dersom du ikke kjenner til dine rettigheter og vet hva du har krav på og ikke, så står du i fare for å falle igjennom. De som klarer å sno seg igjennom ordningene og som kjenner sine rettigheter, vel, de får det lettere enn de som ikke vet eksakt hva de har rett på, men de møter også store problemer.

 

Alt dette er på grunn av tvungen skatt. Dersom ting hadde vært frivillig, og det var konkurranse, så ville tjenestene vært bedre, og de ville vært tilpasset lommebøkene våre også. Og de ytterst få som ikke ville hatt råd, ville sannsynligvis fått hjelp helt gratis her i Norge, siden det er nok av mennesker som bryr seg om dem her...

 

Hva f? Du går jo direkte til angrep på meg, og lurer på om at jeg er "en av de idiotene som mener....."

Jeg påstår ingen ting.... Jeg påstår kun at jeg greier å kose meg, selv om jeg betaler mye i skatt.

 

Når det gjelder regnestykket om min skatt, så får ikke du noen som helst annen info, da jeg anser min inntekt/skatt som en privat sak. Skattetrekket mitt er på 37%, resten av lønnen min går i min egen lomme, og jeg disponerer den til hva jeg selv vil.

 

Mer har ikke du krav på å vite. Om det ikke er bra nok for deg kan du ta deg en bolle.

Endret av Skipstrixy
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

 

Er det meg du er sint på?

Nei, men ser at du på en eller annen måte var flettet inn i den posten.... :hm:

 

 

pyttsan :)

 

 

 

Like the little stream

Making its way

Through the mossy crevices

I, too, quietly

Turn clear and transparent. (Basho)

 

10245306_10151983008756426_7515270468326

Lenke til kommentar

1: Vet du med 100% sikkerhet at jorden er rund?

-Om en spør mannen i gata er svaret ja.

-Om en spør en astronom er svaret en masse tall og formler, og et statistisk anslag

 

Ser du hvor jeg vil?

 

Ja. Det du sier er at det at jorda er rund og har tak av metall er relativt og kan være riktig bare man bruker de rette tallene.

2: Jeg liker å sammenligne verden med en datamaskin. På den aller fineste skala er svaret enten ja, eller nei. (Bit=0 eller bit=1). Det kan ikke bli enklere enn dette og dette burde da alle forstå? Hvorfor må en da ha dataingeniører? Hvorfor feiler programvare? Det er jo bare 0 og 1!

 

Du kan lage en simulert verden ja.. Men skal du simulere denne verdenen her, så er du nødt til å lage den uten tak av metall og fire hjørner.

 

Hvis du spør en datamaskin som da er presis og korrekt i svaret om jorda har et tak av metall, så vil den svare nei. Ògså dersom du spør om den er firkantet.

 

0 og 1 er forøvrig også: Signal, og ikke signal. =P

 

Selvfølgelig fordi kompleksiteten blir så stor. Det samme kan overføres til politikken, livssyn etc. På den enkleste skala er det liberalisme eller kommunisme (vi trenger ikke å diskutere om dette er helt korrekt terminologi), men vi vet begge at under disse hovedformene finnes det uttallige kombinasjoner. Enkelt sagt: politikk kan ikke beskrives som et absolutt system pga kompleksiteten.

 

Nei. Det er mellomting mellom disse ja...

4: Representerer SP mesteparten av folket? Nå må du holde tunga i rett munn.

 

De partiene som sitter på Stortinget (intet mindre) representerer mesteparten av folket. Det er disse jeg karakteriserer som en del av midten.

 

Og disse mener du ikke har bastante eller sterke meninger... Det er jo feil.

Disse undertrykker også meningene til ytterste høyre og venstre, og lar dem ikke komme frem i media. Så sterke meninger har dem. Så derfor vil du bare se våre meninger her på det frie internett.

Merk: mesteparten av norsk politikk er utrolig snever, og forskjellene mellom partiene er ytterst små. I teorien vil jeg tro et samarbeid mellom AP og FrP ville fungert.

 

Ja, det kunne gjort det...

Det jeg kritiserer er de partiene som beveger seg langt utenfor disse Stortingspartiene. (tør ikke å nevne navn da jeg ikke har fullstendig oversikt).

 

Men du feiler i å kritisere dem... Du har ikke overbevist noen andre enn deg selv.

Mange av de ser på politikken som noe helt svart/hvitt. Der bare total liberalisme eller total kommunisme er en utvei.

Noen av oss foretrekker liberalisme som samfunnsform ja...

Men ser vi på verden i svart hvitt? Nei...

Jeg mener du ser veldig svart hvitt på liberalister.

Og utvei? Vi mener at liberalisme er bedre enn dagens system. At et samfunnsystem basert på mest mulig frihet til enkeltmennesket er det mest etisk riktige ting å bygge samfunnet på, osv. Dette er ikke svart hvitt tenkning. I et liberalistisk samfunn så har faktisk kommunister mulighet til å leve ut sin drøm. De kan gå sammen i spleiselag der de deler alt de har med hverandre. Sosialdemokrater kan danne sosialdemokratiske organisasjoner og ha medlemmer osv. Du kan ha fagorganisasjoner osv osv... Du kan ha et sosialt sikkerhetsnett for alle.... Ikke noe er umulig og det er ingen begrensninger. I et liberalistisk samfunn så former individene (menneskene/folk) samfunnet slik de selv ønsker å forme det, uten å gå omveien igjennom staten...

Hva f? Du går jo direkte til angrep på meg, og lurer på om at jeg er "en av de idiotene som mener....."

 

Jeg har ikke sagt noe om det.

Du siterte mitt innlegg som nevnte dette, og da falt det meg naturlig å spørre.

Det er vel ikke sånn at jeg tror at noen mener dette heller, når de blir konfrontert med det på den måten. Jeg har ikke på noen måte tenkt tanken om at du er en idiot.

Jeg påstår ingen ting....

 

Nei vel. OK. Slapp av.... Kun et spørsmål. :)

Jeg påstår kun at jeg greier å kose meg, selv om jeg betaler mye i skatt.

 

Jojo... Det klarer jo de fleste det. Jeg ville bare påpeke at ikke alle greier det, med det byråkratiske og tungrodde systemet vi har i dag. Og at det ville vært enklere og bedre dersom alt hadde skjedd på et frivillig grunnlag og gjennom frivillig handel mennesker imellom.

Når det gjelder regnestykket om min skatt, så får ikke du noen som helst annen info, da jeg anser min inntekt/skatt som en privat sak. Skattetrekket mitt er på 37%, resten av lønnen min går i min egen lomme, og jeg disponerer den til hva jeg selv vil.

 

Da har du ikke regnet med inflasjon (som er et resultat av at vi ikke har gullstandard), og moms, avgifter på alt det du benytter deg av osv.

Mer har ikke du krav på å vite. Om det ikke er bra nok for deg kan du ta deg en bolle.

 

Jeg er ikke interesssert i deg og din inntekt overhodet. Når jeg snakker om gjenomsnittsnordmannen så snakker jeg om gjennomsnittet av den norske skattebetalende befolkningen. Ikke om deg som person. Du utgjør på ingen måte gjenomsnittet om du måtte tro det. Så hvorfor i alle dager sier du at skatten er på 37 prosent i denne sammenhengen?

Jeg sier ikke at det er feil - jeg sier bare at det er litt kjedelig å snakke om sånne sutreting.

 

Jo, du sa vel at det var off topic på en måte. Hadde jeg ikke kunnet forklare at dette er i tråd med topic så kunne konsekvensene blitt at en moderator også hadde forstått det slik, og sperret meg ute fra forumet. Dette har skjedd tidligere. Altså at moderator har hatt vansker med å se sammenhengen siden det kommer kommentarer som dette. Bare sier det, så du vet at det du sier kan få konsekvenser utover hva som var intensjonen.

Og så klart er det en sannhet i at systemer til enhver tid bestandig kan forbedres, men siden vi tross alt tilhører en kultur som har det ufattelig godt og trygt, virker det som mange av oss i ren kjedsomhet bare leter etter eventuelle feil, ikke fordi de betyr så mye, men fordi vi kjeder vettet av oss i vår egen bedagelighet.

 

Les min historie ovenfor, så forstår du også at jeg er blant dem som ikke (tidligere) hadde mulighet til å leve et trygt og godt liv (...) Kjede meg i all bedagelighet (...)...

 

Nå gjør jeg det selvsagt. På trygd osv. er jeg en utgift for samfunnet, i stedet for å være en resurs. Hadde vi hatt et oppegående konkurransedyktig helsevesen, så hadde jeg kanskje ikke gått på trygd, og da kunne jeg bidratt til verdiskapningen i landet, for å si det litt akademisk :p Systemet vi har i dag er dårlig, det er elendig i forhold til hvor mange penger vi sprøyter inn i systemet. Vi er et av de land som bruker mest på helse, men også et av de land som får minst igjen for helsekronene. Det er fakta. Land som bruker mindre på helse enn oss, har bedre helsetilbud.

 

Det jeg sier er JA til frivillig og massiv frivillig nestekjærlighet som tar hånd om alle de som ikke ville klart seg på egenhånd. Ja, til privatisert og konkurransedyktig helsevesen! Nei til overformynderi og tvang... Dette vil gjøre "systemene" mye bedre...

 

Endret av LiamH
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

 

Jeg sier ikke at det er feil - jeg sier bare at det er litt kjedelig å snakke om sånne sutreting.

Jo, du sa vel at det var off topic på en måte. Hadde jeg ikke kunnet forklare at dette er i tråd med topic så kunne konsekvensene blitt at en moderator også hadde forstått det slik, og sperret meg ute fra forumet. Dette har skjedd tidligere. Altså at moderator har hatt vansker med å se sammenhengen siden det kommer kommentarer som dette. Bare sier det, så du vet at det du sier kan få konsekvenser utover hva som var intensjonen.

 

Jeg vet at moderatorer kan få nok av alle typer "prekener" - og selv om din og min preken i og for seg er korrekt i forhold til vanlig fakta og realiteter, så lønner det seg ikke å bruke ens personlige mantraer i enhver type debatt og dialog. Det tretter ut alle de andre som ikke er like overbevist, som det du og jeg er. Derfor prøver jeg for min del å ikke hele tiden si det samme, men heller vente på når jeg har mest sannsynlig en motpart som er i riktig lyttemodus, først da kan man servere de beste tankene, og ikke ende opp på forumskraphaugen og at egen lugg blir hengende i skalpe-samlingen til en eller annen som er satt til å passe på hele lammeflokken her.

 

Og så klart er det en sannhet i at systemer til enhver tid bestandig kan forbedres, men siden vi tross alt tilhører en kultur som har det ufattelig godt og trygt, virker det som mange av oss i ren kjedsomhet bare leter etter eventuelle feil, ikke fordi de betyr så mye, men fordi vi kjeder vettet av oss i vår egen bedagelighet.

Les min historie ovenfor, så forstår du også at jeg er blant dem som ikke (tidligere) hadde mulighet til å leve et trygt og godt liv (...) Kjede meg i all bedagelighet (...)...

 

Nå gjør jeg det selvsagt. På trygd osv. er jeg en utgift for samfunnet, i stedet for å være en resurs. Hadde vi hatt et oppegående konkurransedyktig helsevesen, så hadde jeg kanskje ikke gått på trygd, og da kunne jeg bidratt til verdiskapningen i landet, for å si det litt akademisk :p Systemet vi har i dag er dårlig, det er elendig i forhold til hvor mange penger vi sprøyter inn i systemet. Vi er et av de land som bruker mest på helse, men også et av de land som får minst igjen for helsekronene. Det er fakta. Land som bruker mindre på helse enn oss, har bedre helsetilbud.

 

Det er fint at du likevel har holdt ut, i likhet med mange av oss andre. :)

 

Blir du friskere av å klage på noe du ikke får gjort noe med, eller blir plagene enda verre, og hvem er det egentlig da som plager deg? Jeg er forøvrig selv i den situasjonen at jeg ikke får deltatt fullt ut, som både jeg og samfunnet vil, men det hjelper lite å si at: Det er det norske samfunnet som lider ...fordi, det er jeg som kjenner det på kroppen, og det er bare jeg som får gjort noe med det. Så, jeg har det helt greit, og passer på at ikke den lille idioten i mitt eget hode får sutre i den grad at jeg begynner å holde med den sutrekoppen

 

Så er jeg heller ikke enig med deg at det norske helsevesen er så forbasket dårlig, og har personlige erfaringer, både som arbeider og pasient. De stedene jeg har vært, har de fleste jeg har hatt muligheten til å bli kjent med, vært helt greie medmennesker som har forsøkt å gjøre sitt beste. Men jeg har også lagt merke til, og selv reagert, på så kalte "ikke behandlings villige pasienter". Pussige greier det der, med at hvis bare den som mener seg syk, får oppfølging av i dag, ender det gjerne med en diagnose (for diagnoser liker vi å bruke, diagnoser er som pene firkantede esker som kan stables og da blir det så ryddig, spesielt for den som skal behandle ..), og pasienten er gjerne kjempeglad for endelig å få ett "stempel" og så leve seg helt inn i diagnosen, og kultivere den til en slik grad at det har blitt en kjempediger sannhet, og først da har pasienten blitt syk ..

 

 

 

Det jeg sier er JA til frivillig og massiv frivillig nestekjærlighet som tar hånd om alle de som ikke ville klart seg på egenhånd. Ja, til privatisert og konkurransedyktig helsevesen! Nei til overformynderi og tvang... Dette vil gjøre "systemene" mye bedre...

 

Vel, hvis det er det du virkelig ønsker deg, så har jeg ett forslag, og det er å lære ut av den eldste demokratiformen jeg kjenner til, som da er den buddhistsiske "sanghaen". Den har fungert i snart 2600 år, og blomstrer virkelig opp nå i de siste årene. Snart har vi en her på østlandet og, hvis alle gode krfeter står oss bi.

 

Hva angår private kontraktører så er jeg helt for, men jeg VET VELDIG GODT at de samme kontraktører ha en veldig god og grundig oppfølging av staten vår. Jeg har mer negativt enn positivt å si om disse private ulvene som vaker i utkanten av demokratiet vårt, de er som blodsugere å regne

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Jeg vet at moderatorer kan få nok av alle typer "prekener" - og selv om din og min preken i og for seg er korrekt i forhold til vanlig fakta og realiteter, så lønner det seg ikke å bruke ens personlige mantraer i enhver type debatt og dialog.

Nå er du helt totalt utenfor temaet i alle fall.

Jeg sier det jeg mener om saken, og i denne sammenheng er jeg innenfor topic, og det er det du skal forholde deg til. Syntes du det er kjedelig å lese det jeg skriver og utrykker av meninger, så er det bedre om du lar være å lese og kommmentere dem enn at du meget misvisende prøver å få det til å se ut som off topic.

 

 

Det tretter ut alle de andre som ikke er like overbevist, som det du og jeg er.

Det vet du jo ikke. Jeg har fått noen grønne "liker" her inne, og da er det tydeligvis noen som er enig med meg også, heldigvis. Så da står jeg ikke helt alene, og skriver ikke bare ting som er trettende for folk. Ja, de som er totalt motstandere av meg og det jeg forsøker å formidle vil selvsagt misslike det sterkt, og bli trette av å lese mine meninger. Men skal jeg holde kjeft fordi noen er uenige ev. syntes det jeg skriver er trettende lesning? Jeg tror de syntes det er enda mer trettende å lese syting og klaging over andres innlegg her inne, enn politiske meninger. Man kommer jo hit for å diskutere politikk, ikke for å snakke om personene her inne, og vår agenda. Klart alle har en agenda. Klart alle har noen mantraer de tilstadighet gjentar i en eller annen form. Spesielt de som har et helhetssyn på politikk og hvordan ting burde være...

 

Du har jo en buddhistisk agenda i alt du sier. Og limer stadig vekk inn buddhistiske visdomsord. Ja, stort sett i alle debatter du er med i. For noen kan jo dette være trettende lesning og virke svært off topic. Bare så du er klar over det... :)

 

Derfor prøver jeg for min del å ikke hele tiden si det samme, men heller vente på når jeg har mest sannsynlig en motpart som er i riktig lyttemodus, først da kan man servere de beste tankene, og ikke ende opp på forumskraphaugen og at egen lugg blir hengende i skalpe-samlingen til en eller annen som er satt til å passe på hele lammeflokken her.

Jeg kommenterer innleggene slik jeg oppfatter dem. Jeg prøver å lære fra dem, men om jeg ser det er svakheter, og har noe å utsette på dem, så sier jeg i fra.

 

 

Det er fint at du likevel har holdt ut, i likhet med mange av oss andre. :)

Men livet ville ytterst sannsynligvis vært mye enklere dersom samfunnet var basert på full individuell frihet. Og et mye mer effektivt skole og helsevesen. Om du er uenig i dette, så er det også mulig å komme med motargumenter, dersom du har. Dersom du ikke har det, vel, så begynner man gjerne å snakke om alt annet som er irrelevant, slik som f.eks. at det jeg sier kan være trettende for meningsmotstandere og slike ting.

 

Blir du friskere av å klage på noe du ikke får gjort noe med, eller blir plagene enda verre, og hvem er det egentlig da som plager deg?

Jeg blir friskere faktisk. Jeg ser at mange personer faktisk forstår og ser problemene. Jo flere som gjør det, desto bedre vil fremtidens syke få det. Jeg tror blant annet på gjenfødsel, og dersom jeg blir født i Norge i fremtiden, og får samme problemer og plager jeg har nå, så er det absolutt verd å kjempe for et bedre system. ;)

Sånn: var jeg litt mer interessant ut i fra dine buddhistiske preferanser nå?

 

Jeg er forøvrig selv i den situasjonen at jeg ikke får deltatt fullt ut, som både jeg og samfunnet vil, men det hjelper lite å si at: Det er det norske samfunnet som lider ...fordi, det er jeg som kjenner det på kroppen, og det er bare jeg som får gjort noe med det. Så, jeg har det helt greit, og passer på at ikke den lille idioten i mitt eget hode får sutre i den grad at jeg begynner å holde med den sutrekoppen

Det er bra å klage. Klaging får ting til å bli bedre... Leste du i VG her om dagen om John Fredriksen? Grunnen til at han har blitt så rik som han har blitt og skapt så mange arbeidsplasser som han har gjort, er at han aldri har vært fornøyd med noe 100%.

Konstruktiv kritikk er bra. Jeg ønsker et system som er bedre enn i dag, og har ideer jeg tror på. Da formidler jeg disse og prøver å overbevise de som enda ikke har blitt like overbevist på grunn av kanskje tidligere påvirkning som har fått dem til å tenke annerledes enn jeg.

 

Så er jeg heller ikke enig med deg at det norske helsevesen er så forbasket dårlig, og har personlige erfaringer, både som arbeider og pasient.

Enig eller ikke enig. Det er faktisk statistikker og fakta om dette som viser at vi får mindre igjen for helsekronene våre enn andre land... Du kan være så uenig du bare vil.

 

 

De stedene jeg har vært, har de fleste jeg har hatt muligheten til å bli kjent med, vært helt greie medmennesker som har forsøkt å gjøre sitt beste. Men jeg har også lagt merke til, og selv reagert, på så kalte "ikke behandlings villige pasienter".

De fleste er greie. Det er ikke det som er problemet. Problemet er at det tar jævlig lang tid før du får et tilbud. I mellomtiden må du klare deg helt selv med alle de problemene du har. Og du blir en kasteball i systemet. Det er problemet. De som jobber i helsevesenet er verdens mest hyggelige personer, og jeg liker dem svært godt. Selvsagt finens det unntak. Det finnes folk der som bare vil bosse og styre og bestemme osv. som har glemt at de jobber for å hjelpe mennesker. Men de er det få av...

 

Pussige greier det der, med at hvis bare den som mener seg syk, får oppfølging av i dag, ender det gjerne med en diagnose (for diagnoser liker vi å bruke, diagnoser er som pene firkantede esker som kan stables og da blir det så ryddig, spesielt for den som skal behandle ..), og pasienten er gjerne kjempeglad for endelig å få ett "stempel" og så leve seg helt inn i diagnosen, og kultivere den til en slik grad at det har blitt en kjempediger sannhet, og først da har pasienten blitt syk ..

Jeg ble overmedisinert. Som et resultat fikk jeg store dype depresjoner, som senere førte til at jeg ble suicidal osv. Alt dette er helsevesenet sin skyld... I de månendene som jeg ventet på svar på søknader om behandlingsplass så sleit jeg og hadde det så vondt.. Først da jeg prøvde å ta selvmord ble jeg sendt på akutten og fikk fart på ting.

Da er det noe som er galt altså... Jeg er også medlem i Sile Benediktes stiftelse på Facebook. Samme skjebner finner man drøssevis av. Og ikke alle klarer seg like godt som meg. Mange dør som et resultat av et alt for dårlig system... Det du og mange andre gjør er vel å bagatelisere og forsøke å legge skylden over på pasientene. Jeg har hørt sånn retorikk så mange ganger, og det begynner å ta på også for å si det slik. Det du sier her kan da ikke føles så mye mer interessant enn hva jeg formidler? Altså forbedring av det eksisterende? I stedet for å gi faen og si at alt er så bra så....

 

 

Vel, hvis det er det du virkelig ønsker deg, så har jeg ett forslag, og det er å lære ut av den eldste demokratiformen jeg kjenner til, som da er den buddhistsiske "sanghaen". Den har fungert i snart 2600 år, og blomstrer virkelig opp nå i de siste årene. Snart har vi en her på østlandet og, hvis alle gode krfeter står oss bi.

 

Hva angår private kontraktører så er jeg helt for, men jeg VET VELDIG GODT at de samme kontraktører ha en veldig god og grundig oppfølging av staten vår. Jeg har mer negativt enn positivt å si om disse private ulvene som vaker i utkanten av demokratiet vårt, de er som blodsugere å regne

Joda. Du illustrerer mitt poeng ganske godt: Folk er mer kritiske til det private enn det offentlige. Noe som vil sørge for at de private uansett vil overgå det offentlige hva angår kvalitet. Da skepsisen vår faktisk har noe å si for tilbudene vi får.

 

Og ja, om du lurer: I et liberalistisk samfunn (rettsstat) så ville disse bli holdt veldig godt øye med av forsikringsselskaper og organisasjoner, som igjen kan bruke det offentlige rettsystemet dersom noen av dem gjør noe dumt... Når du snakker om ulver som vakler uten for samfunnet vårt, så har du ikke noe som helst god begrunnelse for det. Det er bare et mantra. Det er kun glittering generalities som er skrevet for å høres utrolig fornuftig ut, kanskje, ikke vet jeg. Men jeg betviler at det bare er ulver som vil hjelpe folk...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...