jølle Skrevet 4. mai 2014 Del Skrevet 4. mai 2014 Ser at det ofte advares mot å sette gassflaska under grillen. Men ser på Weber sin griller, bla Spirit E-310 at rommet under nettopp er tenkt for gassflaska. Slangen kobles jo tilder. Hva er egentlig riktig? Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 4. mai 2014 Del Skrevet 4. mai 2014 Ser at det ofte advares mot å sette gassflaska under grillen. Men ser på Weber sin griller, bla Spirit E-310 at rommet under nettopp er tenkt for gassflaska. Slangen kobles jo tilder. Hva er egentlig riktig? Jeg har min flaske der, det er ikke særlig tett uansett så om lekasje oppstår vill det være nok av lufting uavhengig om den står der eller i fri luft etter min mening. Lenke til kommentar
Loko Skrevet 4. mai 2014 Del Skrevet 4. mai 2014 Det er en STOOOOR fy og ha gassflasken under!! Gass utvides når den blir varm, og i gassflaskene er det en trykkventil som utløses når det blir for høyt trykk og slipper ut gass. Ikke veldig smart å slippe ut gass under åpen flamme... Lenke til kommentar
War Skrevet 4. mai 2014 Del Skrevet 4. mai 2014 Det er vel 100 ganger farligere å ha grillen i sollys så slangene blir sprøe resten av året en de 5 timene man faktisk bruker den med flasken under. Lenke til kommentar
ilpostino Skrevet 4. mai 2014 Del Skrevet 4. mai 2014 Svært mange slike griller er det luftehull i bunnplaten nettop for å slippe ut slik gass Loko beskriver. Lenke til kommentar
Inge Rognmo Skrevet 4. mai 2014 Del Skrevet 4. mai 2014 Det er en STOOOOR fy og ha gassflasken under!! Gass utvides når den blir varm, og i gassflaskene er det en trykkventil som utløses når det blir for høyt trykk og slipper ut gass. Ikke veldig smart å slippe ut gass under åpen flamme... Når gassen er propan og tyngre enn luft, så gjør det sånn ca ingenting. Forutsatt at rommet er såpass ventilert at det ikke fyller seg fra bunn til topp med gass, da. Lenke til kommentar
hean Skrevet 4. mai 2014 Del Skrevet 4. mai 2014 Kan vel oppbevares der ja men skal tas ut under grilling vil jeg tro, blir ganske varmt under der. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 5. mai 2014 Del Skrevet 5. mai 2014 Når temperaturen stiger opp mot 50° grader så begynder trykket i propanflaska å bli så stort at sikkerheitsventilen løyser seg ut. (Eller i værste fall revner dersom sikkerheitsventilen ikkje fungerer). Kombinasjonen av solvarme på mot skapet og varmen frå gassblusset gjer at det ikkje skal så mykje til å oppnå ein slik temperatur. Dersom sikkerheitsventilen løyser seg ut så vil flaska stå å blåse til trykket har normalisert seg, då speler det ikkje så stor rolle at gassen er tyngre enn luft sidan gassen blir pressa oppover pga trykket. Det vil også være ein fare for at fett som drypper ned på slangen kan føre til lekkasje i slangen. Særlig farlig er dette dersom det blir brann i grillen slik at det drypper brennande fettdråper. Så under bruk skal flaska stå ved sida av grillen. Når det gjeld oppbevaring av gassen så vil dette skapet være eit brukbart alternativ dersom det lufting som kan ventilere ut små lekkasjer. Så lenge grillen blir oppbevart i utvendig bod, og ikkje blir i kjeller eller på loft så er ei slik løysning lovlig. Ved å oppbevare flaska i dette skapet på grillen så vil ein også sørge for at flaska ikkje kan velte. Det er sjølvsagt også viktig at gassflaska er fråkobbla under oppbevaring. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå