Gå til innhold

Bra musikkanlegg?


Anbefalte innlegg

JEG har ikke forsøkt for mange forsterkere, men noen høyttalere jeg kan anbefale er Audiopro Black Diamond. Tror de ligger på 4500 eller noe, disse er ikke for store og brutale i utseende, svart pianolakk, leverer imponerende klar lyd, og samtidig så når de bra dypt. Det er heller ikke sånn ekkel skurrebass som overtar hele lydbildet det er snakk om heller, men dyp, ren og klar lyd. HAdde du villet brukt et par 1000 kr til på høyttalree så er Sonus Faber Concertinoer fantastisk bra, selv om de er meget små.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjelder "bør jeg kjøpe stereo eller surround forsterker", så er det viktig å vite en ting. Kjøper du en såkalt "Surround Receiver" (receiver vil egentlig si at den har radio innebygget) så betaler du for 5 eller fler forsterekere, radio, diverse DA konvertere og kontroll elektronikk. Kjøper du en vanlig "integrert stereo forsterker" så betaler du for 2 forsterkere og enklere kontroll elektronikk. Altså må du fort opp i 10-15 høvdinger for å få samme lyd som i en enkel stereo forsterker til 3-5000. Så setter du lyden i fokus, så kjøper du IKKE surround receiver. Gjorde det selv, og byttet den ut etter et par år. Surround er ikke like gøy når man hører mer på musikk enn man ser film.

 

Har selv en Sony TA-FB940 forsterker, meget god lyd for pengene. Den får du tak i for i underkant av 5000. Sony sin rimligste QS cd-spiller koster rundt 2700 og er svært god til prisen. Og du får tak i et par gode stativhøyttalere (f.eks. Patos Basic 100, PSB Alpha B, Dali 2002) for rundt 2000+- Da gjennstår det kanskje noen kroner til 2x3 meter 4mm^2 høyttalerkabel. Skriver ikke noe merke på kabel, da bedre kabel kan bli første oppgradering senere. En god signalkabel er også gull verdt. Ikke hør på de som sier at kabler (og i allefall ikke signalkabler!) er noe verdt. Har selv beveget med fra kr. 29,90 til rundt tusenlappen på kun signalkabel mellom cd-spiller og forsterker. Rundt 3-400 er det et klart løft, men ved rundt 1000 låter det klart luftigere og instrumentene får mer spillerom. Merkes ikke like godt på elektronisk musikk, men selv der er det forskjeller.

 

Dette anlegget kan bygges ut endel senere. Gode kabler, ekstern DA konverter til cd-spilleren, og du er nesten oppe og snuser på hi-end. Sony sine bedre cd-spillere (QS og bedre) har SVÆRT gode driv-verk, og kan derfor med hell kombineres med DA-konvertere til ganske høy pris, og gi superlyd. Forsterkeren leverer rundt 70W pr. kanal i 8ohm. Ikke imponerende mye, men til moderate høyttalere holder det lenge.

Cambridge har også fått mye skryt, og er kjent for å levere bra lyd til lite penger.

Lenke til kommentar

Jeg var på Hifi Klubben i dag. Hørte på de Dali 5005 høyttalerne på et ellers billigere oppsett enn det som var foreslått og det var veldig god lyd! I hvert fall for et utrent øre som mitt eget... De sa også at den surround receiveren (NAD T742) var like bra til musikk som den stereoforsterkeren som var foreslått (NAD C320BEE).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...