Gå til innhold

Boliglån, bare renter første årene?


Anbefalte innlegg

Hei, situasjonen er slik at jeg og onkelen min har arvet en leilighet i Oslo som per idag er verdt litt over 2 millioner. Onkelen min vil at jeg skal ta opp 1 million i lån og kjøpe ut han. Har da to spm.

 

1. Tanken er jo at jeg skal bruke denne til høsten da jeg skal studere i Oslo, og jeg lurer på om jeg egentlig har mulighet til å ta opp lån. Er jo student uten egenkapital. Kan jo selvsagt stille leiligheten som sikkerhet, og evt en hytte verdt ca 900k. Er det mulig?

 

2. La oss si at jeg da får lån på 1 mill og begynner å studere til høsten. Er det mulig å kun betale renter i la oss si 5 år? Hvor mye må jeg da evt regne med i mnd? Studielånet er jo ikke enormt.

 

Takk for svar, er en smule forvirret nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar, blir jo strøm og fellesutgifter i tillegg som jeg ikke er helt sikker på. Men blir jo delt på to siden jeg bor med dama.

 

Da blir det å ta kontakt med banken snart tenker jeg.

 

Sjekk opp i alle inntekter og utgifter først, for å sjå kva du har i netto i månaden. Banken er interessert i at du er i stand til å betjene lånet (evt. kun avdrag). Om du stiller opp utan å ha peiling på utgiftene dine, så kan dei bli skeptisk.

Lenke til kommentar

Når du setter opp budsjettet ditt så husk å ta med de store utbetalingene du får hvert halvår i studie støtte og fordel dem ut over året. Det vill se mye bedre.

 

Så vill jeg også anbefale deg å ta en liten leie av din samboer så dette også kan bli ført opp som "inntekt".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...