Gå til innhold

Vannkjøling; trenger råd til innkjøpsliste


Anbefalte innlegg

Hei

 

Nå har tiden kommet for å investere i et vannkjølingsloop. Er forholdsvis fersk på området, så det lille av kunnskaper jeg sitter med er kun det jeg lest litt her og der, ellers tar jeg i mot kritikk og lærdom :)

Over til oppsettet. Sitter nå med et Corsair Obsidian 750, i7 4770k, 2stk EVGA GTX 780 Classified. Først og fremst, tenkte jeg å fokusere hovedsaklig på GPUene og CPU da disse blir gjerne veldig fort varme under load, spesielt GPU kortene! Målet er jo selvfølgelig et stillegående og kjølig oppsett så langt det lar seg gjøre.

 

Har et foreløpig liste fra techbay som jeg gjerne ønsker tilbakemelding på fra andre erfarne brukere her på forumet:

 

Untitled_zpscd193c38.jpg
Det er bare en foreløpig liste og det er nok helt sikkert rom for endringer. Jeg er nå litt usikker på om vanntanken er grei nok? Bør jeg kanskje gå for to radiatorer (på toppen 3x140 og en 2x120 helt nederst mot fronten, kanskje? Jeg har valgt å ha med bakplater til gpuene, er det noe vits eller bare bortkastet penger? Når det gjelder vifter, så har jeg flere SP120 og AF140 til overs, så det er i orden :) Må vel også kjøpe nytt kjølepasta tenker jeg? Har to stk liggende, men de er flere år gamle nå.
Sånn prismessig ligger dette noe høyere enn jeg hadde planlagt å bruke, men med noen justeringer tenker jeg det vil havne på en bedre pris i alle fall :)
På forhånd takk for alle innspill og tilbakemeldinger :)
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veldig likt som mitt dette så da må jeg jo kommentere :)

 

- Du trenger større kjøleflate enn 3*120 ja. Så ta med deg en radiator til.

 

- Pumpe-res combo'n du har satt opp er helt topp

 

- Ser du har satt opp en klar/blank slange og et kjølemedie med rød farge. Jeg mener å ha lest at disse fancy fargene på kjølemediet betyr at du må tømme/flushe systemet oftere. Anbefales ikke.

 

- Du har satt av veldig mange vinkler. Sikkert greit å ha noen liggende, men syntes 9 stykk var overkill.

 

- Bakplate er mest estetisk, selv om enkelte rapporter sier at det bidrar til 1-2°C temperatur-reduksjon.

 

- Kan anbefale at du bygger inn en enkel måte å tømme loopen på. Jeg har en T-blokk med en ventil og blindplugg på lavpunkt. Veldig kjekt med litt service-ventiler :)

 

Det var det jeg hadde.

Lenke til kommentar

-Da er det kanskje bedre med en 3x140 (evt 3x120?) på toppen og 2x120 i bunnen? Litt usikker på om det vil være plass til det?

 

-Er det kanskje bedre med en slange i rød farge og blank kjølemedie? Eneste grunnen for dette, er å kunne fortsette med det røde temaet jeg har påbegynt, ellers har det egentlig ikke noe å si.

 

-Jeg tenkte kanskje det skulle være behov å ha noen liggende og da satt jeg opp litt av hver, men ser jo at det fort blir for mange ja. Hvor mange tenker du jeg bør gå for av de ulike vinklene?

 

-Ja det hadde jeg faktisk ikke tenkt på. Hvordan har du lagt opp T-blokken?

 

Takk for tilbakemeldingen! :D

Endret av Noktar
Lenke til kommentar

Når det gjelder radiator så klem inn så mye du får plass til. Hvis du kan f.eks få inn en 360 i topp og en 240 i front eller bunn vil dette være bra. Og så må du tenke litt på hvordan du legger loopen, altså rekkefølgen komponentene kommer på loopen. Hvis du f.eks da har en 360 i topp (hvor viftene blåser ut av kabinett) og en 240 i front (hvor viftene blåser inn i kabinett) så kan det lønne seg å legge loopen slik: Pumpe/res --> Toppmontert rad --> Frontmontert rad --> CPU blokk --> GPU blokker --> Pumpe/res. I tillegg kan jeg jo nevne at hvis du har 3*120mm vifter i topp som blåser ut, så bør du sørge for å få mer CFM inn, altså flere vifter inn enn ut (overtrykk).

 

Det er bedre med en rød slange ja, med blank væske :thumbup:http://techbay.no/product.html/primoflex-advanced-lrt-slange-3/8id--5/8od-rod?category_id=106

 

Jeg ville gått for færrest mulig vinkler. Du vil kanskje trenge 3-4stk 30 gradere. Prøv å unngå 90 gradere iallfall. Sett kabinettet foran deg og tenk deg hvordan loopen vil bli seende ut. Hvis det er lange slange-strekk trenger du normalt ikke vinkler. Blir det veldig kort og trangt må du ha vinkel for å unngå kink på slangen. Noen bygger loopen med masse vinkler for at det skal bli penere, men fra et kjøleteknisk ståsted blir dette feil.

 

Jeg har en T blokk rett etter trykksiden på pumpen (fordi jeg har pumpen på laveste punkt i loopen). En T blokk har 3 innganger (formet som en T) og dermed har jeg selve loopen som går "rett igjennom" T'en, mens avstikket går til ventil+blindplugg (gammel industristandard med dobbel-sikring ventil+plugg) :) Det du må huske på hvis du skal ha en slik blokk er at du trenger 2 ekstra nipler. I tillegg må du ha en gjengekonverter for å gå fra blokka til ventilen. I enden av ventilen sitter blindpluggen. Hvis du i tillegg har en billig nippel ekstra med en slangestump på kan du skru ut blindpluggen av ventilen, skru inn nippel/slangestump i ventilen og enkelt drenere loopen ved å åpne ventilen .. Du må sikkert riste litt på riggen, klemme på slanger og få inn luft for slik å punktere loopen under drenering.

 

En ting ang pump/res combo: Denne kommer med brankett for montering på vertikalt plan (kabinettvegg e.l). Pass på at du har en god plass til å sette pumpen. Alternativt må du modde. Her er hva jeg måtte gjøre...

 

o5od.jpg

 

Lykke til!

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...