Gjest Slettet-w7DZlO15 Skrevet 9. mai 2014 Del Skrevet 9. mai 2014 Kom du fram til hva slags mat du skal servere? Lenke til kommentar
Ostepopporose Skrevet 11. mai 2014 Forfatter Del Skrevet 11. mai 2014 Kom du fram til hva slags mat du skal servere? Regner med noe enkelt. Bestiller sushi dagen før. Noen gode oster (ikke jarlsberg og tine kremost selvfølgelig). Noe spekemat og liknende. Landet forresten på möet imperial brut fo dere som lurte. Lenke til kommentar
LordArild Skrevet 11. mai 2014 Del Skrevet 11. mai 2014 Det beste tipset er faktisk å gå på polet å snakke med de som jobber der. Det er stort sett fagfolk som vet hva de snakker om. Lenke til kommentar
Ostepopporose Skrevet 11. mai 2014 Forfatter Del Skrevet 11. mai 2014 Det beste tipset er faktisk å gå på polet å snakke med de som jobber der. Det er stort sett fagfolk som vet hva de snakker om. Har testa det før uten hell ;-) spurte etter en god stout eller bokkøl. Fikk til svar at jeg burde prøve san miguel...Så stoler ikke helt på de gamle gubbene der nede. Kan godt hende de har bedre peil på champagne og liknende da men vi har allerede bestemt oss for hva vi skal ta. Landet på möet imperial brut. Vet at noen kanskje mener den er kjedelig. Men vi er ingen vinkjennere akkurat, så det gjør ingenting. Lenke til kommentar
liealot Skrevet 12. mai 2014 Del Skrevet 12. mai 2014 Moêt er en pekepinn på hva de aller fleste forventer og mener når de sier sjampis. Ett bra referansepunkt, men ikke så veldig spennede. roberttaksland - hvis du har en interesse og har en dag får lyst til å teste en variant som koster litt mer, så kan du teste Krüg. Selv synes jeg den er fantastisk! Er det Clos 'dAmbonnay du da mener? Krug har mye rart i sortimentet sitt, så det må nok presiseres litt mer. Jeg mente Grande Cuvée selvsagt. =) Synes Krug har ganske ryddig sortiment jeg, resten av sortimentet er jo rose, single plot og vintage. Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 12. mai 2014 Del Skrevet 12. mai 2014 Moêt er en pekepinn på hva de aller fleste forventer og mener når de sier sjampis. Ett bra referansepunkt, men ikke så veldig spennede. roberttaksland - hvis du har en interesse og har en dag får lyst til å teste en variant som koster litt mer, så kan du teste Krüg. Selv synes jeg den er fantastisk! Er det Clos 'dAmbonnay du da mener? Krug har mye rart i sortimentet sitt, så det må nok presiseres litt mer. Jeg mente Grande Cuvée selvsagt. =) Synes Krug har ganske ryddig sortiment jeg, resten av sortimentet er jo rose, single plot og vintage. The Krug line-up of Champagnes currently includes: Krug Grande Cuvée Krug Rosé Krug Vintage 1998 and Krug Vintage 2000 Krug Collection 1989 Krug Clos du Mesnil 1998 and Krug Clos du Mesnil 2000 Krug Clos d'Ambonnay 1996 and Krug Clos d’Ambonnay 1998 http://en.wikipedia.org/wiki/Champagne_Krug Lenke til kommentar
themathia Skrevet 12. mai 2014 Del Skrevet 12. mai 2014 (endret) Fjernet Endret 24. juli 2015 av themathia Lenke til kommentar
Ostepopporose Skrevet 13. mai 2014 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2014 Det er uunngåelig at jeg ikke fremstår som en sossete bedreviter nå, men det får bare være For; man hverken omtaler det som eller inviterer til champagnefrokost uten å drikke/servere champagne! Det blir som å reise til St. Tropez og bestille Martini Asti. Pretensiøst og flaut. Siden du sier du er ny innen vin; drikken champagne er en type musserende produsert etter strenge og omfattende regler (druetype, jordsmonn, ranker, gjæring, lagring osv) utelukkende fra distriktet Champagne i Frankrike. Det er primært disse rigide kontrollbestemmelsene som gjør produksjonen og derav også prisen på champagne en del dyrere enn andre musserende viner, noe du til gjengjeld får igjen i form av smak. Mer detaljert info finner du her. Både prosecco (italiensk) og cava (spansk) kan være godt, men det er så avgjort ikke champagne! Crémant (fransk, produsert utenfor Champagne-distriktet) er det nærmeste du kommer og mange av dem er virkelig gode, men heller ikke de når helt opp. Ikke la deg misvise av enkelte novisers påstander om at de rimligste champagnene ikke er kvalitet, dette er selvsagt bare tull! Her har du et eksempel på en kanon-champagne som ikke koster så mye mer enn en god prosecco eller crémant. Smaken er dog på et helt annet nivå. Ønsker deg en flott 17. mai, med ordentlige bobler i glasset. Tusen takk for svar Kjøpte en flaske med möet imperial brut istad! Håper det går under kategorien ''ekte champagne'' Selv om noen mente at den var kjedelig gikk jeg for den fordi jeg følte at det kunne være ett trygt valg. Du får ha en flott 17. mai du også Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 13. mai 2014 Del Skrevet 13. mai 2014 Moet er i flotteste laget for 17. mai-frokost om gjestene ikke er vant til ekte saker. Men dere kommer uansett ikke til å bli skuffet. Selv hadde jeg vært fornøyd med en Cremant eller sågar en Cava. Men om jeg hadde fått Freixenet hadde jeg nok takket nei, et sted går grensen. Lenke til kommentar
Ostepopporose Skrevet 13. mai 2014 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2014 Moet er i flotteste laget for 17. mai-frokost om gjestene ikke er vant til ekte saker. Men dere kommer uansett ikke til å bli skuffet. Selv hadde jeg vært fornøyd med en Cremant eller sågar en Cava. Men om jeg hadde fått Freixenet hadde jeg nok takket nei, et sted går grensen. Hehe, vi er 4 stykker som spleiser på en flaske til rundt 400 spenn, så prisen ble ikke noe problem Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå