Gå til innhold

XP2500 krever 1,825 v! (epox HK)


titus

Anbefalte innlegg

Min nye Barton XP2500 er montert på Epox 8RDA3+ hovedkort. Burde være bra for å klokke litt opp. Men jeg må sette HK-spenningen opp fra 1,6 volt til 1,8 volt samt øke CPU-spenningen fra 1,65 til 1,825 for å unngå at "torture test" i Prime95 crasher. Det gjelder uansett om jeg overklokker eller ikke!

 

 

Med disse innstillingene er maskinen stabil opp til 10,5 x 207Mhz, hvilket omtrent tilsvarer XP3200.

 

Så dette er kanskje til å leve med. CPU har AQXEA-Stepping, hvilket skal være bra for overklokking.

 

Er det andre som har samme problemet? Bør jeg klage? Både CPU og HK er nytt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Min nye Barton XP2500 er montert på Epox 8RDA3+ hovedkort. Burde være bra for å klokke litt opp. Men jeg må sette HK-spenningen opp fra 1,6 volt til 1,8 volt samt øke CPU-spenningen fra 1,65 til 1,825 for å unngå at "torture test" i Prime95 crasher.

 

Har opplevd det samme, og i følge postene i dette dedikerte Epox-forumet ser det ut til at det er ganske vanlig at Barton krever litt overvolting for å fungere stabilt på 8RDA3+.

 

Prøv å logge spenningen på CPU med et kort oppdateringsintervall i MBM5 og se om det hender at spenningen faller mer enn den skal av og til under høy last. Å bruke et PSU med den firkantede P4 12V-kontakten pluggget i HK skal visstnok hjelpe på dette.

Lenke til kommentar

Takk for alle svar!

 

Jeg har nå satt opp maskinen med abit NF7-S 2.0 og det er en helt annen verden! Kjører 228MHz x10 helt stabilt på 1,75 volt i bios (ca 1,71 volt i monitorprogrammet).

 

Ellers så har jeg et wattmeter fra Clas Ohlson på strømledningen. Med Epox-kortet varierte strømfrobruket voldsomt, mellom 200 og 230 Watt da jeg overklokket. Med Abit-kortet ligger forbruket stabilt rund 200 Watt.

 

Sannsynligvis er det feil på Epox-kortet, men jeg tar ingen sjanser og benytter angreretten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...