Gå til innhold

Dimme LED-list/stripe


Anbefalte innlegg

Jeg har planer om å sette opp et par slike led-lister som lyser opp i taket, og i den forbindelsen så skulle jeg gjerne ha dimmet de;

 

http://www.jula.no/led-list-3-m-900lm-423313 (eksempel)

 

Nå ser jeg at det aller meste som selges ikke er dimmbart, men jeg tenker da egentlig at det er strømforsyningen som ikke er dimmbar? - Selve LED-pærene skulle jo ikke ha noe med dette å gjøre, og hvilken som helst slik led-stripe burde kunne dimmes med riktig strømforsyning og dimmer?

 

Har skjønt at Elko bla.a. har dimmere som takler LED bra (GLI), så da tenkte jeg at jeg bare trenger en passende dimmbar strømforsyning til disse LED-stripene. - Eller er det noe jeg har oversett her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De fleste slike fleksible LED-lister går på 12V DC. Noen har en strømforsyning som kan dimmes med en dimmer som takler elektronikse trafoer, men dette er ganske usikkert.

Det som er relativt enkelt, er å sette inn en 12V dimmer mellom strømforsyning og LED-listen. Finnes mange typer fra enkle vri-brytere til trådløse med fjernkontroll. Finner masse av de på f.eks. e-bay.

Et eksempel på noen varianter her: http://www.ebay.com/itm/Dimmer-Brightness-Wireless-Remote-Dimmer-for-Single-RGB-Color-LED-Strip-12-24V-/390717736395?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&var=&hash=item5af89785cb

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...