Gå til innhold

Logger på lokalt nettverk men ikkje internett


Anbefalte innlegg

Plutseleg i dag vil ikkje min Samsung Smart TV koble seg opp mot nettenester som YouTube, Netflix etc. Ved sjekk av nettverkinnstillingar, så kobler den seg fint til det lokale nettverket via WiFi, men kjem seg ikkje vidare ut på internett. Det er merkeleg sidan alle andre einingar (telefonar) som er på samme WiFi nett fint kjem seg på internett. Har kobla til via kabel, har resatt modem (frå StayOn), har tatt ut kontakta til TV, har prøvd andre DNS-serverar, uten effekt.

Tenkte eg skulle sjekke Samsung etter firmwareoppdatering for å sjå om det kunne løyse problemet, men oppdager at Samsung sine nettsider er nede. Er her ein samanheng? Er Samsung sine smartTv-ar avhengig av kontakt med Samsung sine serverar for å gå på nettet?

Andre som har opplevd liknande problem

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er mulig de bruker en dns server hos Samsung, men det høres litt snodig ut. Jeg kjenner ikke til disse tvene men hvis du finner rett sted så kan du prøve å bytte til Google dnsserver 8.8.8.8 eller 8.8.4.4.

 

Det hjalp heller ikkje å bruke 8.8.8.8 som DNS-server. Det var også forsøkt.

 

MEN for ein time sidan kom www.samsung.com på lufta igjen, og samtidig så kom TV-en min tilbake på internett. Det må bety at nettrafikken frå TV-en min enten blir ruta via serverar hos Samsung, eller i det minste at der er ein funksjon der TV-en treng forbindelse til Samsung for å komme på nettet. Driv dei systematisk og registrerer trafikkdata mellom min TV og nettet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...