Gå til innhold

Valp.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hver så snill å bruk noen mnd på å tenke igjennom valpekjøpet. Rase, løsninger mens du er på jobb, hvordan du vil dressere den og forme den osv. Det er så mange hunder som blir (unnskyld utrykk) SKITHUNDER pga eierne og oppdragelsen de får. Det er også svært mange som skaffer bikkje uten å innse hvor sinnsykt mye arbeid det er mens den er valp og med dresseringen de første to årene.

 

Det er nok av hunder som blir omplasserte når folk ikke gidder ha den, eller som blir avlivet når den "plutselig blir mannevond".

 

Husk at du har den i kanskje 15 år fremover!:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

God Påske til deg og! Hvilke hunder har du?

 

Og til TS, jeg har vurdert i ett par nå å skaffe hund og nå som jeg føler meg trygg økonomisk tørr jeg skaffe en. Har holdt på siden februar og lest meg opp på raser og på å tenke ut hvordan jeg vil ha den og hvordan jeg kan få den slik jeg vil:) jeg har også lagt planer for hva jeg evt gjør hvis jeg plutselig må en plass jeg ikke kan ta den med. Det er veldig lurt. Det er ikke alle mødre som liker å få en hund dumpet i fanget helt utav det blå:)

Planlegging er gull, og å vise litt "tough love" hva gjelder alenetreningen slik at du ikke sitter der med en hund som bare uler og piper når du er på jobb:)

 

Min hund kommer i sommer. Jeg har tre oppdrettere jeg ser litt på. Jeg bestemmer meg når jeg har fått hilset på de vordende mødrene:)

Lenke til kommentar

Fine hunder det! :)

har du alltid hatt lyst på collie, eller har du vært innom noen andre raser også?

Alltid likt dem men brukte lang tid før jeg falt på akkurat den. Rette størrelsen, sporty, skarp og fluffy helig pels jeg kan jobbe med!:) positiv hund jeg kan ha det mye moro med.

 

MEN en bekjent skaffet hund for en kort tid tilbake, og siden vedkommede ikke greide ut ned forje hund og gikk lei etter ett år driver jeg og følger med med halvt øye før vedkommede stikker til dyrelegen slik at jeg evt kan ta den til meg og prøve og få den til selv eller evt få den omplassert til noen som klarer det hvis den er for mye "skadet"..

 

Ts: igjen les deg opp og ikke bare kjøp fordi du har lyst på eller på impuls slik alt for mange gjør. (Feks min bekjente som nå har gjort det flere ganger)

Valpekurs er en veldig god ide. Det er uansett lurt å venne hunden til andre hunder slik at den ikke drar som en gærning når dere treffer andre på tur . Jeg kjenner folk som har drettet hunder i 20 år som fortsatt drar på valpekurs for å få input fra utenforstående og fordi man blir blind på egne metoder.

 

Mellom 8-12 uker er de som svamper som suger til seg erfaring. Da må man gunne på og lære dem basice viktige kommandoer som å komme på kommando, bli på plassen sin og gå fint i bånd. (Dropp flexibåndet til hunden har lært og gå fint ved siden din) det er greit å ha som grunnlag for videre trening senere:)

 

Forøvrig er det dummeste jeg ser små hunder som blir løftet opp og bært når de møter store hunder på tur.. Ikke rart småbikkjene gneldrer og er redde..

Endret av medlem-124997
Lenke til kommentar

Cujo vaar så skummel!:)

Utolmodig ja? Knapt paret så det er ennå leeenge til de kommer. Jeg har god tid til å velge oppdretter da. Snakka mye med ei i Askim som jeg liker veldig godt.

 

Jeg venter tolmodig og planlegger nøye. Jeg har ventet så lenge at det går bra og vente litt til:)

Endret av medlem-124997
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...