Gå til innhold

Tidspunkt for omega-3


Anbefalte innlegg

Har det noe å si når på døgnet man tar omega-3? Jeg tenker på at hvis man tar omega-3 på ganske tom mage, f.eks. på morgenen, så kanskje vil det brennes opp mye fortere enn om man tar det på kvelden, hvor man kanskje har mer omega'en kan blande seg med?

 

Er det ikke bedre at det ligger lenger i mage/tarm?

Eller er det ikke sånn som dette det funker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi tar opp fettsyrer effektivt opp i kroppen så har svært lite å si. Disse fettsyrene er forløpere for en del signalmolekyler og dette skjer i leveren.

 

Åh, det forflyttes på en måte over i blodet eller et slags "mellomlager" ganske fort, uansett?

 

Hehe, beklager min uvitenhet om kroppen... :p

 

Men fett forbrennes jo gjennom hele døgnet. Er det ikke sånn at "det nye" forbrennes før det som er lagret rundt magen?

Lenke til kommentar

 

Vi tar opp fettsyrer effektivt opp i kroppen så har svært lite å si. Disse fettsyrene er forløpere for en del signalmolekyler og dette skjer i leveren.

 

Åh, det forflyttes på en måte over i blodet eller et slags "mellomlager" ganske fort, uansett?

 

Hehe, beklager min uvitenhet om kroppen... :p

 

Men fett forbrennes jo gjennom hele døgnet. Er det ikke sånn at "det nye" forbrennes før det som er lagret rundt magen?

 

Levereren er stedet hvor fettsyre-syntese vil skje og leverens fettmetabolisme er per dags dato ikke 100% kartlagt. Alt vi spiser vil først gå igjennom magen så til tarmen hvorav fett blir brytet ned for å passere tarmveggen, bygges opp så fraktes til blodbanen (vena porta) som er kretsløpet som går til leveren. På vei dit så kan noe bli tatt opp i vev. Omega-3 og -6 har biologiske funksjoner som blir aktivt i leveren.

 

Ja, fett og sukker forbrennes kontinuerlig igjennom døgnet og prioriteringen er påvirket av ernæringsstatus og type kosthold. Kort fortalt vil du alltid ha fettsyrer som blir mobilisert fra kroppseget vev så vel som ifra mat. Eks mens du sover så vil stadig mer av kroppens behov komme fra fettsyrer og sukkernedbrytning fra lever/muskelvev mens etter et måltid så vil mye av dette komme fra maten.

Alt blir regulert og tilpasset etter levemønster som fører til at vi er jevnlig i "fettsyre og fettsyrenedbrytning" faser for å si det lettest mulig. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...