The Little Lucid Moments Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Det er alltid en slik "bleie" i bunnen av pakker med kjøtt. Til og med kjøttdeig. Jeg ser at den suger til seg fuktighet - noe som vel gjør at produktet tar seg bedre ut (hvis saften har sivet ut blir det jo dårligere kjøtt). Har den noen annen funksjon? Det er jo totalt ubrukelig om det ikke er mer. Det forhindrer konsumenter å vite hva de kjøper. Altså, kjøper man en TV, så har man lov til å pusse TV'en slik at den ser ren ut. Men altså, hvis man selger et kjøleskap, og det lekker kjølevæske, så har man ikke lov til å samle opp det i en bøtte slik at kunden ikke skal se at det er defekt... blir ikke det det samme??? Lenke til kommentar
*F* Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Tror det er til for at ikke kjøttet skal feste seg i plasten, slik at kjøttet skal være lettere å ta ut av pakken. 1 Lenke til kommentar
Fjellgutt20 Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Kan ikke sammenligne et ødelagt kjøleskap med kjøtt da. Kjøttet du kjøper inneholder jo usannsynlig mye vann uansett så om bleia skulle suge til seg litt er jo egentlig der bare bra. Kjøtt som får vannet sugd ut som en blowjob er ikke ødelagt. Lenke til kommentar
The Little Lucid Moments Skrevet 8. april 2014 Forfatter Del Skrevet 8. april 2014 Hmm... itte vet je, men det hørtes litt feil ut. Det er jo plast de er laget av som regel, de pakkene... når det da er fuktighet oppå den plasten, da burde vel ikke det være så sticky? Lenke til kommentar
The Little Lucid Moments Skrevet 8. april 2014 Forfatter Del Skrevet 8. april 2014 om bleia skulle suge til seg litt er jo egentlig der bare bra. Kjøtt som får vannet sugd ut som en blowjob er ikke ødelagt. Uenig. Du ser jo ikke hvordan kjøttet er behandlet om du fjerner sporene av mishandlingen... Neida, det er jo ikke ødelagt seff. Men forringet, ja. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Det demper nok bakterieveksten også i tillegg til at det ser mer delikat ut. Bakteriene trenger vann for å formere seg. Det er ikke alle produsenter som bruker dette. Lenke til kommentar
The Little Lucid Moments Skrevet 8. april 2014 Forfatter Del Skrevet 8. april 2014 Det demper nok bakterieveksten også i tillegg til at det ser mer delikat ut. Bakteriene trenger vann for å formere seg. Det er ikke alle produsenter som bruker dette. Blir det ikke masse bakterier i den svampen da? Eller er det antibakterielt materiale i den? Ok, det visste jeg ikke, jeg kan ikke huske å ha kjøpt noen uten. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Blir det ikke masse bakterier i den svampen da? Eller er det antibakterielt materiale i den? Mulig det hvis den ikke er antibakteriell, men uansett er det vel bedre å ha dem der, for du spiser vel ikke svampen ? Det hadde garantert vært mer bakterier om svampen ikke hadde vært der. En del produsenger som ikke bruker det er vel de samme som lar være å erstatte tapt fuktighet ved å tilsette det igjen før pakking. Det vil også forlenge holdbarheten men igjen redusere vekten og fortjenesten. Synes bransjen kunne kutte ut sånt og heller spille på lag og ikke tilsette vann. Rett og slett være litt gentlemen. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Den er der for å suge til seg blodet i kjøttet. Kjøtt er veldig blodig når det er ferskt. Og nei, ferskt kjøtt er ikke best. De beste biffene mørnes i en drøy måned slik at fukt og blod kommer ut, slik at kjøttsmaken forsterkes. Godt kjøtt skal ikke være vått. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Det er svamp i pakker med rent strimlet kjøtt også. Det er kjøttsaft som samles opp, ikke vann. Vannet som tilsettes kjøttdeig er isvann som brukes for å holde temperaturen nede under produksjonen av hygieniske årsaker. Lenke til kommentar
The Little Lucid Moments Skrevet 8. april 2014 Forfatter Del Skrevet 8. april 2014 Mulig det hvis den ikke er antibakteriell, men uansett er det vel bedre å ha dem der, for du spiser vel ikke svampen ? Det hadde garantert vært mer bakterier om svampen ikke hadde vært der. Tviler. De tampongene man får hos tannlegen er liksom Mekka for bakterier. Derfor de er tilsatt bakteriegift. Den er der for å suge til seg blodet i kjøttet. Kjøtt er veldig blodig når det er ferskt. Og nei, ferskt kjøtt er ikke best. De beste biffene mørnes i en drøy måned slik at fukt og blod kommer ut, slik at kjøttsmaken forsterkes. Godt kjøtt skal ikke være vått. Kjøttet skal være modnet før det selges. Det skal uansett modnes som stykke, en skal ikke skjære det opp i porsjonsstykker, slenge på kjøla og si at det er "modning". Gjør man dette er det best å spise det med én gang. Vannet som tilsettes kjøttdeig er isvann som brukes for å holde temperaturen nede under produksjonen av hygieniske årsaker. Hvis du kjøper kjøttdeig som butikken/slakteren har kvernet, så er det ikke tilsatt vann... det er jo for å øke volumet. Ta f.eks. disse påleggespakkene med skinke - det er jo brukt tynne tynne nåler til å sprøyte saltlake inn. Lenge leve kapitalismen. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Kjøttet skal være modnet før det selges. Det skal uansett modnes som stykke, en skal ikke skjære det opp i porsjonsstykker, slenge på kjøla og si at det er "modning". Gjør man dette er det best å spise det med én gang. Jeg har til gode å kjøpe et godt, modnet stykke oksekjøtt i Norge. Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Hvordan mørner man et kjøttstykke lenge uten at det til slutt blir ødelagt. For jeg antar det ikke er godt nok å la det stå til kjøttet ligger rundt "gått ut på datoen"? Lenke til kommentar
vidor Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Norge har veldig strenge regler på mørning. Gilde måtte finne en helt egen metode for å langtidsmørne. På en måte er det jo bra for matsikkerheten, men om man har smakt virkelig mørt kjøtt i utlandet så skjønner jeg reaksjonene. Lenke til kommentar
Fjellgutt20 Skrevet 8. april 2014 Del Skrevet 8. april 2014 Tviler. De tampongene man får hos tannlegen er liksom Mekka for bakterier. Derfor de er tilsatt bakteriegift. Hadde tannlegen puttet tamponger i munnen min hadde det blitt juling så det skulle holde! Lenke til kommentar
tommelfingerregel Skrevet 9. april 2014 Del Skrevet 9. april 2014 Norge har veldig strenge regler på mørning. Gilde måtte finne en helt egen metode for å langtidsmørne. Hva er metoden? Lenke til kommentar
vidor Skrevet 9. april 2014 Del Skrevet 9. april 2014 Hva er metoden? Tipper det er en forretningshemmelighet, men du kan jo prøve å høre med Gilde. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 9. april 2014 Del Skrevet 9. april 2014 (endret) Hvordan mørner man et kjøttstykke lenge uten at det til slutt blir ødelagt. For jeg antar det ikke er godt nok å la det stå til kjøttet ligger rundt "gått ut på datoen"? Det nærmeste du kommer mørning hjemme er å ta kjøttet ut av pakka og legge det på et brett med riller i (sånne du hviler stekte kaker på) kjøleskapet i 2 dager. Dette tørker ut kjøttet litt, som er bra siden biffen du kjøper i butikken ofte er veldig våt (som betyr at den er fersk og ikke har modnet spesielt lenge). Endret 9. april 2014 av ahpadt Lenke til kommentar
The Little Lucid Moments Skrevet 9. april 2014 Forfatter Del Skrevet 9. april 2014 Enig i at det er helt nazi regler på matproduksjon her til lands. Dette gjelder ikke bare mørning av kjøtt, men spesielt ost og spekemat. Det er helt... tøvete. Men - det å mørne det stykkevis - blir ikke det det samme som forskjellen helstekt filet - biff? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 9. april 2014 Del Skrevet 9. april 2014 Enig i at det er helt nazi regler på matproduksjon her til lands. Dette gjelder ikke bare mørning av kjøtt, men spesielt ost og spekemat. Det er helt... tøvete. Men - det å mørne det stykkevis - blir ikke det det samme som forskjellen helstekt filet - biff? En helstekt filet vil ikke smake noe annerledes enn om du skjærer den opp i stykker. Det er annerledes når du begynner å snakke om t-bone eller andre strykningsdeler som har et bein. Det mørningstrikset jeg nevnte er fra How To Cook Like Heston. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå