Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

gåen forsterker?


Anbefalte innlegg

har 2 spørsmål som jeg håper på noen svar på :)

 

1.brente opp spolene på en dobbel basskasse for 2 uker siden. har denne forsterkeren http://www.dynabel.no/Shop/Product/dynaBel-BF4501-1x450-1200-Watt-RMS-Bilforsterker/BF4501

 

kan forsterkeren ha tatt skade av det? har ikke noe å teste den med men den lyser grønt når jeg kobler til strøm, dynabel skal ha 500kr for å sjekke det så da vil jeg rådføre meg her først :). oslo bilstereo mener utgangen kan være gåen forresten.

 

2. hvis den er i orden. hadde dette elementet funket greit til den forsterkeren?

http://www.torshovbil.no/bilrekvisita/lyd-og-bilde/subwoofere/pioneer-ts-w3002d4

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1:

Oftest går forsterkere i protect om det er noe feil med dem.. men det er ikke 100% sikkert.

Men selv ville jeg tatt sjansen på at den var i orden :)

 

2:

Det elementet du linker til er 2x4 ohm, noe som da vil gå ned i 2 ohm når det er parallell koblet, og i følge dynabel sida, vil den forsterkeren gi ca 800w i 2 ohm.

Så det vil nok funke, men en større forsterker hadde nok ikke gjort noe ;)

Men et annet problem er om kassa di, passer til det elementet.. Dette er noe som har mer å si.

Regner da med at du har ei kasse fra før, som du skal fortsette å bruke, siden det ikke er nevt noe annet ;)

Lenke til kommentar

ok bra :D men jeg spør en gang til, har du noen formening om forsterkeren er gåen? hvis ikke så får jeg bare betale 500kr for en simpel sjekk

 

skulle tatt sjansen som j@9 sa, men det er bare det at da blir de så mye tull med retur å sån hvis det skulle vise seg at forsterkeren ikke virker

Endret av glenni92
Lenke til kommentar

Du har ikke noe høyttalere du kunne koblet på den?

Samme hva slags, bare du kommer innefor 1-4 ohm ;) bare husk å ta det rolig med volumet på spilleren, evt skru ned gain på forsterkeren om det er små høyttalere.

 

Kan godt være inne høyttalere, men dem må ha basselemter i seg, siden det er delefilter i forsterkeren som fjerner det meste av høyere frekvenser.

Lenke til kommentar

forsterkeren ligger ute i bilen her ja. å jeg gidder nok ikke kjøre til dynabel å betale 500kr for en test. men hvis det er noe som helst galt med forsterkeren skal den ikke lyse rødt da? den lyser grønt.

 

jeg kan gå litt mer i detaljer i det som har skjedd hvis det har noe å si.

 

brente spolene på ett element for 1 måned siden, så jeg måtte bytte sikring og koble fra det ene elementet som var gåent, forsterkeren funket fortsatt fint. kjørte et par uker med kun ett fungerende element. så brant den spolen seg og. men siden forsterkeren fungerte etter jeg brente deg første spolen skal den ikke fungere etter jeg brente den andre å da?

Lenke til kommentar

Tror du skal være spesielt uheldig om en gåen spole skal ødelegge forsterkeren. Blir omtrent som om du bare kuttet kretsen, hvor magnetfeltet til spola vil kollapse og føre med seg en liten spennignsøkning et lite øyeblikk. Men dette er jo noe som skjer til vanlig, så det skal forsterkeren tåle.

 

Hvis derimot isolasjonen i spoletrådene smelter og dermed kortslutter (deler av) spolen (før den ryker), så kunne det naturligvis gjort en del skade på forsterker.

 

Til syvende og sist så er det en grei sannsynlighet at det var forsterkeren som ødela spolen, da den ble presset for langt. Spesielt ved maks last (maks last vil kunne variere etter alder) så vil fluktasjoner, og dårlig lydkvalitet føre med seg skadelige "ulyder". Av den grunn så er det ikke for unormalt å påpeke at det er en svak forsterker som sprenger en del elementer/høyttalere.

 

Det betyr vel og merke ikke at forsterkeren er ødelagt.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

ok jeg har ikke peiling på hva jeg skal kjøpe. den polk kassen jeg linket til tidligere får jeg ikke inn i bagasjen engang.. noen som kunne vært behjelpelig med å finne noe som passer denne forsterkere:

http://www.dynabel.no/Shop/Product/dynaBel-BF4501-1x450-1200-Watt-RMS-Bilforsterker/BF4501

 

har ikke så mye peiling på ohm men vill nå tro den skal vil nå tro jeg burde ha 2ohm.. eller 1ohm uansett om jeg aldri har sett noen med 1 ohm.

 

dimensjoner helst innenfor L 889mm x H 318mm x D 393mm fordi det var dimensjonene på den gammle kassa så jeg vet at jeg får den inn

 

max pris : 3000kr. helst ferdig i kasse.

Endret av glenni92
Lenke til kommentar

Ang ohm.

Ved seriekobling av like elementer så dobbles ohm.

Og ved parallellkobling så halveres det.

Selv har jeg 3 spoler (et element med 2 spoler og et med 1 spole) på 3 ohm i parallell, dette gir 1 ohm samlet og max utnyttelse av forsterker :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...