Gå til innhold

Her ser du fysikkens nye megamaskin (Ekstra)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan vet de om de måler nøytrinorne fra strålen, eller de som er overalt?

 

Hei! Nå er ikke jeg partikkelfysiker, så jeg skal ikke si det veldig bastant, men slik jeg har forstått det fungerer det omtrent slik:

 

De kan ikke vite det ett hundre prosent sikkert, men ved å observere "banen" til partiklene etter en interaksjon - slik som på illustrasjonen i artikkelen - kan de i alle fall vite i hvilken retning partiklene var på vei. Selve nøytronstrålen er flere kilometer bred innen den når frem til den største detektoren, som er plassert litt unna sentrum av strålen; og dette er nok forklaringen på denne partikkelbanen er helt rett sett fra oven men litt skrå sett fra siden. I tillegg vil modellene for forutsette energinivåer på - og typer av - nøytrinoer kunne si litt om sannsynligheten for at en partikkel kommer fra solen eller fra utkanten av Chicago.

 

Når forskerne etter hvert har samlet data på en rekke slike kollisjoner vil de ha et godt statistisk grunnlag å basere seg på, selv om en og annen partikkel hypotetisk sett kunne ha "sneket seg med" fra en annen kilde - og hvis de fleste følger de korrekte banene, har de forutsette energinivåene og slikt, vil de kunne si med forholdsvis stor sikkerhet at de registrerer akkurat de partiklene de var ute etter.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Splitting hairs. Du vet like godt som meg at det stammer derfra.

 

Hentet fra wiki under history: (kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Litre)

The litre was introduced in France in 1795 as one of the new "republican units of measurement" and defined as one cubic decimetre.[12] One litre of liquid water has a mass of almost exactly one kilogram, due to the gram being defined in 1795 as one cubic centimetre of water at the temperature of melting ice.[5] The original decimetre length was 44.344 lignes, which was revised in 1798 to 44.3296 lignes. This made the original litre 1.000974 of today's dm3. It was against this litre that the kilogram was constructed.

Endret av daniel_984
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Kan vi ikke bruke akkurat som type teknologi til å lage et intergalaktisk internett? Forutsatt at nøytrinoer har en hastighet over lysets.

For det første: Nøytrinoer har ikke en hastighet høyere enn lysets.

 

For det andre: Hvis vi skal bruke nøytrinoer for å kommunisere over svært lange avstander må vi kunne sende en tett stråle av dem av gårde. Hvis vi ikke klarer å sende en tett stråle kommer vi ikke til å få et sterkt signal frem.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...