Gå til innhold

Cola sølt på bærbar pc, vil ikke starte!!


Nexans

Anbefalte innlegg

En klomrian var til å sølte cola på den helt nye bærbare pc`n han hadde kjøpt, og nå er den totalt død. Noen som har noen tips til hva som kan gjøres bortsett fra å åpne den å prøve å få vasket ut colaen. Eventuellt hva slags midler kan brukes til en slik jobb.

 

Er åpen for alle mulige slags smarte og mindre smarte forslag :smile:

Vedkommende har fått ny på forsikringa, så å få fikset den ville bare bety en ny bærbar til meg :wink:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gå til en forhandler som selger et eller annet rense spray etc. Bør vel finne noe sånt i en verktøybutikk, clas Ohloson el.

 

Vet at det finnes elektronikk rensemidler som funker meget bra. Løser opp smuss etc. Burde vel finnes noe som blir brukt i røffe miljøer som i eletriske anlegg til biler etc.

Lenke til kommentar
jah, må vel bare prøve meg litt frem. Men det jeg er mest skeptisk til er om ikke hele sulamitten har kortsluttet.
Det er kortslutning som er den største umiddelbare faren. Man må for all del ikke la det gå strøm gjennom en klissvåt PC; er den ikke død fra før kan du være sikker på at den aldri vil starte igjen.

 

Fjern batteriet (og seff nettadapteren), napp ut alle tastene og tørk av all colaen med en våt svamp (du må nok gni litt hvis colaen har tørket :roll: ) og siden maskinen allikevel er død så kan du skru opp dråget og fjerne alt kliss du finner. Hvis det har kommet cola inn bak skjermen eller enda verre: inn i selve skjermen (ikke så sannsynlig, men...) så er det bare å gi opp. Hvis PCen ikke vil virke, så kan det muligens lønne seg å sende den inn til produsenten for reparasjon (PC'en er jo ny, så kanskje du får rabatt hvis du kjøper en ny ;-) ).

Lenke til kommentar

Problemet med cola er at det etser på kobberet på printkortene.

 

Har selv sølt cola på en fjernkontroll som tok kvellen med en gang. Tok ut batteriene, åpna den å spraya hele kortet med 2-26 (noe ala 5-56) som er en elektronikk spray som hindrer koruksjon på koblinger.

 

Spraya å tørka flere ganger å fønte den til slutt. Satte sammen alt igjen å den funka helt fint igjen faktisk :yes:

 

Må si jeg ble overrasket selv, men av erfaring så har 5-56 (verktøykasse på boks) hjulpet meg utallige ganger før med mekaniske ting og siden 2-26 lages av samme folka hadde jeg jo ett lite håp hverfall...

 

Lykke til. (det kan jo ikke bli verre hvertfall)

Lenke til kommentar

Hei.

 

Vasker inngrodde hovedkort på denne måten:

 

Tar bort Vifte, CPU og CMOS batteriet. Spray på Jif Glasscleaner, Bruker myk malerkost og børster forsiktig på de stedene der det er virkelig skittent. Skyller godt under masse rennende vann 5-10 min. Tørker forsiktig med papirhåndkle ved å legge papiret nedpå og presse. (ikke gni frem og tilbake da det legger igjen papir-rester).

 

Legger så kortet på rist midt i stekovnen, setter på varmluft 50-55 grader. Lar det stå på i 4-5 timer. Slår så ovnen av og lar kortet ligge i ovnen til det er helt avkjølt. Har gjort dette med ca 10 kort og ingen har tatt skade. Siste kortet der dette ble gjort var meget skittent og hadde stabilitetsproblemer. Etter vask var stabilitetsproblemene borte.

 

Good Luck.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...