Twinflower Skrevet 18. mars 2014 Del Skrevet 18. mars 2014 Kjøttdeig er vel typisk merket "siste forbruksdag" og ikke den vanlige "best før". Dette tror jeg du kommer til å bli dårlig av Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 18. mars 2014 Del Skrevet 18. mars 2014 Får håpe den var skikkelig gjennomstekt hvertfall. Lenke til kommentar
Yippee Skrevet 18. mars 2014 Del Skrevet 18. mars 2014 Får håpe den var skikkelig gjennomstekt hvertfall. hehe, hvis den ikke var skikkelig gjennomstekt, da ville jeg tatt søvnen på badet Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 18. mars 2014 Del Skrevet 18. mars 2014 Jeg husker jeg og en kompis tinte opp 6mnd gammel kjøttdeig fra fryseskapet og stekte. Den var helt seig og luktet surt. Men kompisen var helt gira på å spise taco av den, kunne ikke kaste mat! Så det ble dynket med "tacosaus"..var ikkeno særlig. Seig sur kjøttdeig, nei takk. Lenke til kommentar
covah Skrevet 18. mars 2014 Del Skrevet 18. mars 2014 Kjøttdeig som har vært frossen i 6 mnd. er da ikke noe farlig? Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 18. mars 2014 Del Skrevet 18. mars 2014 Mulig det, men godt var det faen meg ikke. Lenke til kommentar
Yippee Skrevet 18. mars 2014 Del Skrevet 18. mars 2014 Nei fryst er en ting.. men bare i kjøla kan ikke være bra Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 18. mars 2014 Del Skrevet 18. mars 2014 (endret) Kjøttdeig som har vært frossen i 6 mnd. er da ikke noe farlig?Det vil variere veldig.Vi som personer er forskjellige og kan ha forskjellig toleranse for bakteriene. Ellers vil bakteriefloraen under pakking/produksjon og oppbevaringstenperatur tidligere ha noe å si. Frysing stopper som sikkert de fleste vet, ikke bakteriene å spre seg, det går bare mye saktere. Jo kaldere i frysern jo bedre. Men det viktigste er nok hvor mange bakterier kjøttdeigen hadde før den ble frosset ned. F.eks: En kjøttdeig som er helt fersk og knapt stått i kjøleskapet/butikken vil ha lav mengde bakterier, og kan stå leeeenge i fryseren uten å bli dårlig. En kjøttdeig som har stått lenge i butikken/kjøleskapet og som nesten/snart er uspiselig (har mange bakterier) vil ikke kunne være særlig lenge i fryseren før den blir dårlig. Ja det er jo ganske logisk. En kjøttdeig som hadde en dag igjen på forbruksdatoen vil nok ikke være spesielt god etter 6 måneder i fryseren. Men til syvende og sist så vil det avhengige av mange faktorer. En relativt fersk kjøttdeig derimot kan nok ligge vesentlig lengre uten å bli dårlig. Endret 18. mars 2014 av Andrull Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 18. mars 2014 Del Skrevet 18. mars 2014 Problemet er at om det har vært bakterier i kjøttdeigen, hjelper det ikke nødvendigvis å steke den. Mange bakterier produserer toksiner, og selv om bakterien dør under steking kan toksienene fortsatt være giftige. Kjøttdeig blir pakket i en atmosfære uten oksygen, men mange bakterier vokser uten oksygen. Et eksempel er den spore- og toksindannende slekten clostridium, og en art av clostridium produserer det giftigste toksinet som noen gang er funnet. Sporene til clostridium kan også overleve ekstreme forhold, blant annet temperaturer opp mot 120 grader, og dermed er de også et problem hos hermetiserte matvarer. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå