Mannen med ljåen Skrevet 16. mars 2014 Del Skrevet 16. mars 2014 Du har kanskje noe grovere mel? Sammalt, rugmel, hva som helst? Grov bunn er godt. Det er det jeg bruker. Lenke til kommentar
Tunky Skrevet 16. mars 2014 Del Skrevet 16. mars 2014 Hadde dessverre ikke noe annet mel. Ble litt potetmel for å få deigen litt fastere. Det var ikke snakk om mye, og pizzaen ble som vanlig. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 16. mars 2014 Del Skrevet 16. mars 2014 Ikke noe jeg har tenkt å gjøre fast, selvfølgelig. Men sett i lyset av at jeg allerede har en halvferdig deig som bare mangler mel, og butikkene er stengt. DA må det vel funke som en dårlig backup? Hvor mye mangler du? Hvis du for eksempel mangler halvparten så lager du bare pizzabunnen halvparten så tykk. Dvs. du må også halvere de andre ingrediensene eller så blir det bare klebrig søl. Spar litt av melet til utkjevlingen. Har du ingen andre kornsorter? F.eks bygg, havregryn, fin sammalt hvete eller noe sånt? Eller en sånn 1-2-3 brødmelblanding? Jeg bruker med vilje å lage litt grove pizzabunner av og til. Da bruker jeg 1/2 mengde hvetemel og fyller opp resten av mengden med litt grovere meltyper alt etter hva jeg har. Lenke til kommentar
Tunky Skrevet 17. mars 2014 Del Skrevet 17. mars 2014 Har veldig lite melsorter, da det eneste vi baker her er pizzabunner. Jeg har tidligere og pleid å bruke litt grovt mel i pizzabunnen. Jeg vet jo at det går an å halvere alt, men hadde allerede målt opp væska og blandet med det melet jeg hadde. Men som sagt, så ble det med potetmel, manglet ikke mye. Merket ikke særlig forskjell, selv om det ikke var ideelt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå