Gå til innhold

Valg av nettbrett og løsninger for trådløs overføring til tv


helgefo

Anbefalte innlegg

Skal kjøpe meg nettbrett og bruken vil hovedsaklig være å se tv2 sumo og høre på spotify. Hvilket nettbrett vil passe best for meg?

 

Ønsker også å kunne overføre tv2 sumo til tv samt sende spotify til tv. Hvilke løsninger finnes for dette? Er det kun ipad sammen med apple-tv som kan benyttes?

 

Noen som har tips til aktive høyttalere der man kan benytte digital inngang fra ipad?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Jeg bruker iPhone/iPad til Apple-TV for å se på streamet TV fra nettbrett-app, og det funker kjempebra. Lyden får du selvsagt også overført med AirPlay til Apple-TV, til TVens lydanlegg.

 

For streaming av musikk til eksternte høyttalere bruker jeg aktive bluetooth-høyttalere, men får du noen med AirPlay skal det visstnok bli enda bedre. Jeg har noe slikt: http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/hoyttalere/ADDONT12BL/audio-pro-addon-t12-aktive-hoyttalere-2-stk-sort

Lenke til kommentar

Kan bare si meg enig med de to forrige: AppleTV og iPad (eller iPhone eller Mac) fungerer helt glimrende til å få lyd og bilde med høy kvalitet til TV og stereoanlegg. Ikke noe problem å strømme fullHD-filmer med 5.1 surroundlyd fra iPad'en.

 

Det var faktisk en av grunnene til at jeg valgte iPad framfor et Android-nettbrett: Med iPad så kan jeg f.eks. få lyden fra WiMP eller Spotify trådløst til stereoanlegget. Så vidt jeg forstår er det ikke mulig med Android-nettbrett. Det finnes Android-apper som lar deg spille av innhold på telefonen via AirPlay til AppleTV, men altså ikke hvilken som helst lydkilde som strømmes fra nettet. Og WiMP og Spotify gidder neppe noengang å legge inn støtte for AirPlay på Android-appene sine (!)...

 

Du kan også bruke iPaden som fjernkontroll til AppleTV'en. Nyttig når ungene har rotet bort den (lille) fjernkontrollen som følger med AppleTV'en...

Lenke til kommentar

Enig i at Apple sin løsning er klart best pr i dag. Ellers så er det forhåpentligvis håp når Chromecast blir mer utbredt. Wimp har uttalt at de jobber med støtte for dette. Sumo tror jeg man må vente vinter og vår før det blir støtte for Chromecast. Bare å se hvor lang tid de brukt på å få til Android-appen...

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

En Apple-TV (eller tilsvarende dings som streamer direkte) er nyttig uansett, da vil alt som streames gå direkte fra router til "dings). Dersom man streamer først fra internett gjennom router over WiFi til en app på nettbrettet, så tilbake til AP over WiFi, så videre til Apple-TV eller noe annet over WiFi fra AP, stilles større krav til WiFi-ytelse og dekning. Jeg kjører Netflix i Apple-TV og HBO via app på iPad/iPhone (da det ikke er HBO Nordic app i Apple-TV), og det er dårligere kvalitet/stabilitet når streamingen går gjennom AP tre ganger enn bare en, spesielt når belastningen på nettet er høyt med annen trafikk (spesielt når det streames flere steder i huset).

Endret av Slettet-fsaSP0zV
Lenke til kommentar

Dersom man streamer først fra internett gjennom router over WiFi til en app på nettbrettet, så tilbake til AP over WiFi, så videre til Apple-TV eller noe annet over WiFi fra AP, stilles større krav til WiFi-ytelse og dekning. Jeg kjører Netflix i Apple-TV og HBO via app på iPad/iPhone (da det ikke er HBO Nordic app i Apple-TV), og det er dårligere kvalitet/stabilitet når streamingen går gjennom AP tre ganger enn bare en, spesielt når belastningen på nettet er høyt med annen trafikk (spesielt når det streames flere steder i huset).

 

Det varierer sikkert fra router til router hvor godt slikt håndteres, men det er nok et godt poeng.

 

Derfor har jeg som prinsipp at bare "løse" enheter (telefoner, nettbrett, bærbare PC'er) bør bruke WiFi. Resten, de mer "faste" enheter skal ha fast nettverkskabel. Jeg lagt nettkabel fram til TV, skriver, AppleTV og stasjonær PC.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...