Gå til innhold

[Løst] Nettverket fungerer ikke (LAN), men WiFi fungerer.


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Her på fredag kveld fungerte plutselig ikke Nettverket lengre.

 

Jeg har en Linksys E4200, hvor det er en del trådløse enheter, telefoner, pad, bærbar, men også en stasjonær PC hvor kabel er koblet til. Alt av det trådløse fungerer.

 

Når jeg sjekket PC på fredag kveld, hadde den vært på hele dagen, uTorrent sto også på, men programmet ville "ikke svare" så måtte restarte maskinen (testet Chrome først, og internett fungerte ikke da), men ikke hatt noe problem før dette. Når PC ble slått på igjen, kunne jeg ikke koble til nettet. Dette skjer jo av og til, dog få ganger, men jeg prøvde å slå av både PC og router, lot det stå av en stund, før jeg slo på, men uten resultat. Jeg lot også alt være avslått hele natta, men fortsatt ingenting. Det har heller ikke vært noen oppdateringer.. Den bare fungerte, jeg var borte under middag og fredagsunderholdning, og når jeg kom tilbake fungerte det ikke.

 

Jeg kan komme på nett hvis jeg bruker hovedkortets trådeløse funksjon.

 

Jeg har prøvd å enable og disable enheten. Jeg har flere ganger prøvd troubleshoot, som ofte fungerer, hvor man resetter LAN-modulen (eller hva det nå står at den gjør), men ingenting..

 

Som sagt, at det henger seg noen få ganger, og jeg må foreta troubleshoot, slå av og på, osv, har hendt noen ganger.. Men at det ikke fungerer etter et par dager, det er nytt for meg.. :(

 

 

Hva kan være galt? Kablene er selvfølgelig testet at sitter i, ingen har vært i nærheten.

 

 

Takk for hjelp!

Endret av Bone
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor mange enheter har du på nettverket ditt?

Har du ett "modem" fra leverandør og en trådløs router, eller bare en boks? Eller flere? (Switch også?)

Hadde nettopp en lignende problem selv. Da var det faktisk ISP som hadde byttet en switch i Stavangerområdet som gjorde at jeg ikke fikk tildelt IP. En telefon så endrer de litt oppsett og så var det OK igjen.

Lenke til kommentar

Takker for svar!

 

Ja, det var en dummy-adresse, den begynte med 169.. ! Jeg skal prøve å bytte port. Vet ikke helt hvorfor det skulle ha blitt ødelagt men, var jo litt lite aktivitet akkurat da.

 

 

På nettverket er det vel 3 mobiler, 3 ipad, en stasjonær, et par ps3, en ps4, xbox360, wii, wii u, xbox one, 2 3ds, ps vita, en bærbar, og en stasjonær til.. Så, en del når jeg regner etter. Det er kun de to stasjonære som er koblet tio med kabel. Men, av alt som var listet opp var det nesten ingen som var i bruk.. Kun den stasjonære, en ps3 som sto på, og hver vår telefon/ipad som ikke ble noe særlig brukt, da vi spiste mat osv..

 

 

Vi har ISP fra Lynet, som noen borettslag får tilbud om. Vi har ikke "modem", men plugger kabel rett i "veggen". I tillegg til dette har jeg som nevnt en router, Linksys E4200.

 

Slik det er nå, med alt av oppsett, konsoller, telefoner, osv, har det vært lenge. PS4 og XBox One kom kom jo i høst, men bortsett fra disse, så har samtlige enheter fungert et års tid, og før det enda lengre sett bort ifra en telefon og en pad.

 

 

Men, nå får jeg jo ikke engang tiogang til routeren med den stasjonære, det burde jeg vel ha fått til, uansett om ISP hadde gjort noe med switcher, eller ikke?

 

 

Takk! :)

Lenke til kommentar

Hvis du har en kabel mellom PC og en av portene på routeren (koble vekk alt annet), kjør en IPCONFIG /ALL i CMD og ikke får opp en default gateway er det noe galt ja. Pass på at TCPIP på nettverkskortet ditt står til "obtain automatic" (det gjør nok det altså hvis du ikke har fiklet med manuell IP).

 

Du kan da prøve en factory reset av routeren (en nål eller noe annet tynt på en liten knapp som normalt er litt gjemt litt inne i plastdekselet på routeren. Pleier normalt å måtte holde denne knappen inne noen sekunder).

 

Det står helt sikkert noen tips&triks her

 

Edit: Litt treig der ja ^^

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

 

Har du forsøkt å avinnstallere driveren til det defekte nettverkskortet og innstallere driver på nytt?

Det er ikke nettverkskortet som er defekt og dermed helt urelevant. Du kan også lese tråden og se at TS fikk det til ved å bytte port på routeren.

Jeg forsto det som om han hadde byttet port på PC-en da han bare skrev "Ja, å skifte port hjalp!". Men når jeg leser en gang til, ser jeg han fikk forslag 3 poster tidligere om å bytte i ruter...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...