Gå til innhold

Studievalg...


Anbefalte innlegg

Hei! :)

Noen her som har erfaring innen markedsføring, journalistikk eller psykologi? Selv har jeg lyst til å studere en av disse, men klarer ikke å bestemme meg for hva som passer meg best og hva jeg kan komme til å trives best med...

Dersom noen har studert dette, hva tenker dere om studiet?

Endret av cecau
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ganske stor forskjell på markedsføring / journalistikk / psykologi da, ville kanskje vurdert litt lenger enn utdanning, hvilket område får du jobb i?

Studerer ingen av delene selv, men felles for de jeg kjenner som studerer psykologi så virker det som alle trives ut av interesse i motsetning til mange som velger mtp. penger og fremtid.

Lenke til kommentar

Ganske stor forskjell på markedsføring / journalistikk / psykologi da, ville kanskje vurdert litt lenger enn utdanning, hvilket område får du jobb i?

Studerer ingen av delene selv, men felles for de jeg kjenner som studerer psykologi så virker det som alle trives ut av interesse i motsetning til mange som velger mtp. penger og fremtid.

Er fullt klar over at studieretningene er meget ulike, men dette kommer av at jeg har veldig mange ulike interesser. Jeg tenker ikke så mye på penger i de valgene jeg tar, tenker faktisk bare på interessene mine.. Likevel synes jeg det er umulig å velge. Tenker også lenger enn utdanning, noe det ikke virker som her, men det er så vanskelig..

 

Godt å høre det du skriver! Takk for svar, Sampson. :)

 

Er det noen som vet noe ang. jobbmulighetene i de ulike studieretningene?

Endret av anonymc
Lenke til kommentar

Jeg er på siste semester nå i en markedsføringsbachelor, har kommet fram til at jeg synes fagene var veldig interessante, men kunne ikke tenke meg å jobbe med det, så jeg skal bytte studieretning til høsten. For all del, som sagt, fagene var veldig interessante. Jeg går jo på internasjonal markedsføring, og da fikk vi også et par kulturfag, de var jo ekstremt interessante lære om hvordan mennesker i andre land tenker på bakgrunn av kulturene deres o.l.

Men ikke tro at du lærer å lage reklame av å gå på markedsføring, for det handler mer om å se på den bakomliggende helheten i bedriften. Vi hadde fag som: Logistikk, markedsføring, markedskommunikasjon, internasjonal markedsføring, foretaksstrategi, internasjonale forretningsforhold, distribusjon, tverrkulturell kommunikasjon osv.

 

Vet ikke hvordan det er å få jobb etterpå, men det er jo veldig mange som utdanner seg innenfor øk.adm feltet, så det blir nok konkurranse. Men det er vel sånn som alle andre steder, gjør du det bra og får et godt nettverk så er det sannsynligheter for å få en god jobb :)

Endret av Perrern
Lenke til kommentar

Jeg er langt fra ekspert på området, men vil si at psykologi er tryggest med tanke på jobb. Det er nedbemanning på journalister om dagen. Jeg har en VG-journalist i familien, og han har nettopp omskolert seg fordi det stadig blir færre journalister, og mer og mer å gjøre for de som sitter igjen.

 

Utdanning i markedsføring er et litt vagt studium, på den måten at du ikke blir noe. Studerer du juss blir du noe bare jusstudenter kan bli; jurist. Det samme gjelder psykologi. Med grad i markedsføring er du nødt til å kjempe i arbeidslivet mot mange andre med ulik studiebakgrunn. Det blir fort mange om beinet.

Lenke til kommentar

Jeg er journalist, og vet at det ikke nødvendigvis er lett å få seg jobb i Norge som journalist om dagen. Dagbladet/Aller kutter, og det kommer sikkert flere etterhvert. Jeg tror de som har best sjanse for å overleve i journalistmarkedet i Norge i dag er de som har en spesialkompetanse å bygge på - for eksempel ved å ha utdanning og/eller erfaring i et annet fag en bare "journalistikk".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg er i gang med en bachelorgrad i markedsføring. I likhet med deg, var jeg noe usikker på hva jeg ville, før jeg kastet meg ut i det, men en ting er sikkert; jeg angrer ikke!

 

 

Utdannelsen gir innsikt i hvordan marked og bedrifter fungerer. Ved Handelshøyskolen BI er det også kurs i økonomi, noe som er utrolig kjekt å kunne litt om, uansett hvordan en vrir og vender på det. Du får en bred utdannelse som dekker mange områder.

 

Jeg vil også si enkelte av kursene også tar for seg litt psykologi. Vi lærer for eksempel om hvordan arbeidstakere og arbeidsgivere ofte tenker. Vi lærer om ulike ledelsesstrategier og hvordan media kan påvirke den alminnelige karen i gaten, til å tenke mer på økonomi.

 

Ved å gå for en bachelorgrad i markedsføring vil jeg si du har muligheten til å få et ganske rikt perspektiv på samfunnet og innsikt i mye aktuelt.

 

Studiet er relevant for ikke bare marked, bedrifter, ledelse og samfunn, men også for deg selv. Jeg har i hvert fall lært mye nyttig innen økonomi til nå, som jeg vil ta med meg videre. Jeg er sikker på at kunnskapen jeg allerede har tilegnet meg innen økonomi, vil komme godt med når det kommer til for eksempel et fremtidig boligkjøp og hvordan styre privatøkonomi.

 

 

Jeg anbefaler å ta en bachelorgrad i markedsføring ved Handelshøyskolen BI, hvis det er dette som interesserer deg mest. Det blir naturligvis til hva man gjør det til, men fadderuken i august (kjent som Fadderullan), gir også gode minner og for mange venner for livet.

 

Lykke til med studievalget.

 

Mvh,

Silvio

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...